چهارشنبه، 27 تير ماه، 1397

طب سنتی

گردآورنده: سمیه عسگری

کردستان که دارای کوه های سر به آسمان کشیده وجنگلهای پراز درختان وحشی ودشتها و مرغزارهای سرسبز و خرم و پر از انواع گلها و گیاهان خودرو و علفی می باشد از قدیم مورد توجه پزشکان سنتی و گیاه شناسان و داروسازان قرار گرفته و مردم این دیار برای مداوای بیماران خود از خواص گیاهان استفاده می کرده اند و هنوز هم این سنت قدیمی  را از یاد نبرده اند و از آن بهره برداری می کنند. امیدوارم مورد بهره برداری پژوهندگان و پویندگان  طب سنتی ایران  قرار گیرد.

بیماری ها وعلاج آنها :

تب : اگر اسفناج رابجوشانند وبه بیمار بدهند تب او قطع میشود


جوش صورت:
اگر پوست هندوانه را روی جوشهای صورت بمالند پس از چندی جوشها محو میگردد.

سنگ مثانه:
اگر ذرت را بجوشانند وچندین بار به بیمار بدهند شفا میابند.

سرفه :
 اگر آب برنج پخته شده که دارای ماده ی لعابی است به بیمار بدهند مفید می باشد.


گیاهان و خواص آن ها:

دارچین :
دارچین قشر دوم شاخه نبات ناحیه سیلانی از خانواده ی برگ بو می باشد وشما آن را نباید به شکل گرد بخرید چون هواخورده باشد فاسد شده است و لازم است از شاخه های آن تهیه نمایید وذخیره کنید وبعد پوست آن را کوبیده استفاده نمایید. دارچین بهترین محرک و مقوی اشتها است ومیتواند به شکل دم کرده (ده گرم در یک لیتر آب )استفاده نمایید.

زعفران :
مطبوخ زعفران  را برای تشنجات معدی  استعمال مینمایند زعفران اشتها را زیاد  نموده و تحریکات دماغی را کم میکند زعفران اثربسیار خوبی روی بیماری های پوستی مانند خون ریزی پوستی،ابسه،ورم ملتحمه چشم دارد.

میخک :
داروی ضد درد و ضد عفونی کننده است وبرای رفع دندان درد وگریپ  وبیماری های عفونی مناسب می باشد.
نباتات و میوه جات(برای درمان جوش های غرور جوانی)_اگزما

لیمو :
استعمال خارجی آب لیمو مصرف زیاد دارد و بوسیله آن که زیاد تکرار شود خشکی های پوست قابل درمان است و همچنین برای زخم های واریس وسایرزخم ها زیاد موثر است (معلوم است  در این مورد سوزش دارد)وممکن است بدین وسیله اگر مرتب وزیاد استعمال شود کک ومک رامداوا  کند.

توت فرنگی :
این میوه رابیشتر برای دسر مصرف می کنند و اگر آن را باشراب  مخلوط نموده به مدت طولانی خوب مالش دهند برای رفع دانه های آکنه مفید است و بعلاوه برگ و ریشه ی آن به شکل مطبوخ برای التیام زخم های مختلف بطور خوراکی  با استعمال موضعی  بسیار مناسب  است و خون را تصفیه می کند.

انگور : 
در این جا ما با خود  انگور کار ی نداریم بلکه صحبت از اشک یا عصاره ای است که در بهار موقع قطع کردن شاخه  آن جاری  میشود که متاسفانه  در دارو خانه ها وجود ندارد وشمامی توانید این عصاره را در شیشه های در بسته مدت چند ماه نگه دارید ودر بیماری های مختلف پوست، مخصوصا تبخال و کک ومک به کار برید و به علاوه شراب انگور نیز در بیماری های پوستی قابل مصرف است و برای رفع خارش وبند  آوردن خون به کارمی برند.

توت و تمشک :
برگ تازه آنها را برای خشکی پوست وابسه یگرم و کورک و التیام زخم به کار می برند.مطبوخ برگ های تازه وجوان آنها برای بیماری های  مختلف پوست قابل مصرف است.


گلها وگیاهان و خواص آنها

آویشن :
آویشن به علت دارا بودن  اسانس و مواد موثز دیگر  به عنوان بادشکن ،مقوی،مقوی معده،خلط آور و ضد تشنج استفاده می شود.اسانس آن در رفع سر درد های یک طرفه وضعف اعصاب  اثر شفا بخش ظاهر می نماید . به علاوه با مالیدن آن بر روی عضو جهت ضعف درد های عصبی وسیاتیک  استفاده می شود.

انار  :
دارای ویتامین های آ.ب.ث.ای است .دارای انواع گوناگون می باشد مانند ترش وشیرین ومیخوش. نوع شیرینش برای سینه وریه نافع است،ولی نوع ترش آن سینه را خشک میکند وبرای مبتلایان به درد سینه و سرفه خوب نیست.جوشانده ی دانه انار برای معالجه زخم معده و ورم روده نتایج عالی داده است.چنانچه رب انار را باعسل مخلوط کنند برای معالجه ی زخم بینی مفید است.

عدس :
در میان کردها از آرد آن برای رفع ورم بدن استفاده می کنند .بقراط حکیم در عدس خواص درمانی تشخیص داده و کسانی را که به بیماری کبد دچار شده بودندبا سوپ عدس معالجه می کرد.آبی که عدس در آن جوشیده است برای زخم های دهان که به نام(برفک)معروف می باشد التیام بخش است. وقتی زنان شیرشان بند می آید ویا در پستان هایشان ورم پیدا می شودباید آرد عدس را با برگ کلم قمری مخلوط کنند وبه صورت ضماد گرم روی پستانها بگذارنند از ورم پستان وهمچنین از ازدیاد ترشح شیر جلوگیری خواهد کرد.آرد عدس نرم کننده ،واز بین برنده ی التهاب های سطحی بدن است ،بدین جهت به صورت ضماد از آن استفاده می شود.

چای :
در میان کردهاتفاله ی آن را برای تسکین درد روی چشم می گذارند و درد آرام می گیرد و با دمکرده ی آن چشم را می شویند.به هضم غذا کمک میکند،ولی افراط در مصرف آن تولید مرض تئیسم می کند که علائم آن تپش قلب،عصبانیت ،اضطراب،بی خوابی ولاغری است و همچنین باعث کمخونی وسرگیجه می شود.


منبع : طب سنتی درمیان کردان
مولف: صدیق صفی زاده


ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 22 شهريور ماه، 1390 توسط CafeWeb  پرینت

مرتبط باموضوع :

 سامانه ی موقعیت یاب جهانی (جی پی اس)  [ جمعه، 5 فروردين ماه، 1390 ] 4627 مشاهده
 اعتياد به داروهاي روانگردان ( قسمت اول )  [ يكشنبه، 8 آبان ماه، 1390 ] 5134 مشاهده
 آنتي هيستامين را خودسرانه مصرف نکنيد  [ پنجشنبه، 14 آبان ماه، 1394 ] 1532 مشاهده
 چندراهکارجهت حل مشکل حرف نشنوی کودکان  [ دوشنبه، 11 شهريور ماه، 1392 ] 3070 مشاهده
 ایمیل و نقش آن در بازاریابی  [ جمعه، 6 ارديبهشت ماه، 1392 ] 2181 مشاهده
نام:
ایمیل:

در مورخه : سه شنبه، 22 شهريور ماه، 1390توسط
(مشخصات کاربر Akam | ارسال پیغام شخصی)
ممنون از مطلب مفیدتون یک تشکر ویژه هم به خاطر ذکر منبع یک سوال : در قسمت فواید انگور ذکر شده "شراب انگور" منظور از شراب انگور چیه؟
ارسال جوابیه ]

نام:
ایمیل:

در مورخه : چهارشنبه، 23 شهريور ماه، 1390توسط
(مشخصات کاربر mehr | ارسال پیغام شخصی)
سلام دست مریزاد گلم مفید بود. منم حتما میل کنید رو در ادامه بهش اضافه کنم که منبعش: آشنایی با تغذیه طب ایرانی (تألیف:دکتر محمد عزیز خانی)
ارسال جوابیه ]

نام:
ایمیل:

در مورخه : چهارشنبه، 23 شهريور ماه، 1390توسط
(مشخصات کاربر mehr | ارسال پیغام شخصی)
این اقلام موجب تصفیه شدن خون ،شادابی پوست ومو،تقویت اعصاب ،رفع چاقی وچربی خون،سلامت کبد،کلیه و قلب،محکم شدن مغز استخوان،افزایش رشد جسمی و ذهنی اطفال و نوجوانان ،سلامت معده ،افزایش مقاومت بدن،و تولید خون صالح سلامت جسم و روح می شوند:
ارسال جوابیه ]

نام:
ایمیل:

در مورخه : چهارشنبه، 23 شهريور ماه، 1390توسط
(مشخصات کاربر mehr | ارسال پیغام شخصی)
1. روغن حیوانی 2. ماءالشعیر ودوغ(گاز آنها گرفته شود) 3. کره ی حیوانی(طبیعی) 4. خرما و کشمش به جای قند 5. عسل و نبات به جای شکر 6. گوشت گوسفند 7. نان سبوسدار(سنگک و نان جو) 8. میوه و سبزی تازه،سیرو پیاز خام 9. زیتون و روغن زیتون همراه غذا و سالاد 10. خاکشیر و گلاب و عسل(هر چه بیشتر) 11. شیر سرد وآلوی خیس کرده ی قبل از خواب 12. نان و پنیر و گردو(شبها) یک شب در میان 13. سماق همراه با غذاها 14. انار و رب انار همراه تمام غذاها 15. عناب (جوشاندنی) 16. آب زرشک روزی 2لیوان 17. کاهو و سکنجبین 18. شیره ی انگور 19. سیاهدانه(نصف قاشق چایخوری بجوید،همراه یک قاشق عسل یا مابین غذا میل کنید )صبح و شب 20. سرکه و آب غوره ی طبیعی خانگی همراه تمام غذاها (درطبایع سرد کمتر مصرف شود) 21. لیمو ترش تازه همراه غذاها 22. لبنیات محلی وطبیعی (به شرط بهداشتی بودن)نگران تب مالت نباشید 23. گل بنفشه(دم کردنی)
ارسال جوابیه ]

نام:
ایمیل:

در مورخه : شنبه، 26 شهريور ماه، 1390توسط
(مشخصات کاربر kalameh | ارسال پیغام شخصی)
باسلام وخسته نباشید خدمت شما همشهریان گرامی امیدوارم که همیشه موفق و موید باشید عزیزان گرامی از شما یک فیلتر شکن که پسورد و زمان نداشته باشد را از شما میخواهم امیدوارم که همکاری نمایید باتشکر amir_zhino20@yahoo.com
ارسال جوابیه ]

نام:
ایمیل:

در مورخه : شنبه، 26 شهريور ماه، 1390
برای وصول به حاجتت آیدیم را اد کن! Moslem.Mosleh@yahoo.com
ارسال جوابیه ]

 
نام شما: [ کاربر جدید ]

نام (ضروری): 
ایمیل (ضروری): 
نظر:
کد امنیتی
کد امنیتی

  [ بازگشت ]
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب
صفحات پيشنهادي
لينکدوني
پیامک

ســامـانه پیام کوتاه پینوس



ارسال خبر ، مقاله ، گزارش و ...



شماره همراه خود را برای عضویت در خبرنامه پیامکی وارد کنید