گردآورنده : اسامه قادری
امپریالیسم عبارتست از سیاستی که یک کشور به منظور استقرار کنترل خود در فراسوی مرزهایش بر مردمی که پذیرای چنین نظارتی نیستند در پیش می گیرد ، به سبب همین عدم تمایل ، سیاست امپریالیستی همواره در برابر قربانیان خود به استفاده از قدرت دست میزند. بنابراین سیاست مزبور غالبا از لحاظ اخلاقی نادرست تشخیص داده شده و در سیاست جهانی از اصطلاح امپریالیسم بمنظور بی اعتبار کردن مخالفان سیاسی استفاده شده است .
در سیاست خارجی هر کشور برای منظور های امپریالیستی یا غیر آن میتوان وسایل و روش هایی را بسته به انگیزه ی استفاده کننده از آن روش ها بکار گرفت. فعالیت های دقیق و پنهانی سیاسی ، مالی ، اقتصادی ، فنی و فرهنگی یک کشور در کشور دیگر ممکن است در بعضی موارد هدف دوستانه داشته باشد ولی این امکان هم هست که غرض از آن فعالیت ها بدست آوردن کنترل در کشور دیگر باشد.
غالبا فقط نتیجه اجرای یک سیاست ، فاش کننده ی هدف و منظور از اجرای آن سیاست خواهد بود و به همین جهت بسیاری از سیاست های امپریالیستی به شکست منتهی شده ناشناخته مانده است ، بهر حال شواهد کافی موفقیت امپریالیسم را در طی قرن ها نشان می دهد.
گرچه تاریخ ظهور اصطلاح امپریالیسم به نیمه آخر قرن نوزدهم باز می گردد ، معهذا ایده ی محتوی آن بفدمت تمدنست و بالاخره امپریالیسم کهن و نوین نه فقط در هدف ، بلکه در بسیاری از ابزار و وسایل نیز با هم مشترکند .
منبع : مکتب های سیاسی / فرشید اقبال
جالب بود اگه بشه در مورد مکاتب دیگه هم توضیحاتی بنویسین ، در این زمینه کار کنین خیلی مفیده ، خلاصه ، مختصر و مفید
ده سو وه ش بو کاک اسامه
فره موفیدو موخته سه ر بی
خیلی متشکر کاک اسامه
مطلب جالب و مختصر و مفیدی بود
این مباحث خیلی جای مطالعه و دقت و تفکر داره