شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2461 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 76

عبدالرحمن احمدی اگر بخواهیم مهم ترین مسائل و مشکلات والدین در زندگی خانوادگی را برشماریم ، شاید « چگونگی رفتار با فرزندان » از مهم ترین و پیچیده ترین موضوعات ، با توجه به خصوصیات سنی و روحی فرزندان و هدف های تربیتی باشد. « رفتار والدین » سهمی مهم از تأثیرات تربیتی محیط خانواده […]

ارسال توسط :
پ
پ

عبدالرحمن احمدی

اگر بخواهیم مهم ترین مسائل و مشکلات والدین در زندگی خانوادگی را برشماریم ، شاید « چگونگی رفتار با فرزندان » از مهم ترین و پیچیده ترین موضوعات ، با توجه به خصوصیات سنی و روحی فرزندان و هدف های تربیتی باشد.
« رفتار والدین » سهمی مهم از تأثیرات تربیتی محیط خانواده بر فرزندان را به خود اختصاص می دهد و لزوم آگاهی یافتن از ملاک ها و ضوابط رفتار صحیح از اهم ضروریات در انجام وظایف تربیتی والدین است. در این نوشتار ، قبلا ده  راه کار برای رفتار مناسب والدین با فرزندان ارائه شد الان بقیه راه کارها ، به شرح زیر ارائه می شود :
 
۱۱. هرگز با فرزند خود علیه همسرتان متحد نشوید ، زیرا این امر ممکن است در فرزند کشمکش های عاطفی ایجاد کند و سبب برانگیختگی احساسات مخرب ، چون گناه ، حقارت ، شرمندگی و ناامنی شود .

۱۲. تشویق نباید پیوسته و دائمی باشد ، زیرا زیاده روی در تشویق ، اولا آن را بی ارزش می کند ، ثانیا کودک را پر توقع بار می آورد ، به طوری که انتظار دارد در برابر هر کاری تشویق شود . پس تشویق باید گاه گاه باشد تا شخصیت کودک شکل بگیرد .
۱۳. برای رشد احساس مذهبی که یکی از عمیق ترین گرایش های فطری در انسان است ، باید زمینه شکوفایی آن را فراهم کرد . این امر با حفظ سوره های کوتاه قرآن ، گوش دادن به آیات قرآنی که با صوت و آهنگی زیبا خوانده شده باشد ، بردن کودک به مسجد و شرکت او در مراسم های مذهبی
۱۴. حجب و حیای بیش از اندازه و نامعقول در دوره ی بلوغ ، سبب به وجود آمدن مشکلات مهم برای فرزندان می شود . آگاهی دادن به کودکان در آستانه ی بلوغ بسیار ضروری است و لازمه عفت و حیاست .
۱۵. تقویت روحیه علمی و حماسی در سلامت روحی و اخلاقی نوجوانان بسیار موثر است لذا شرایط آموزشی بر فعالیت دانش آموزان در یادگیری باید تاکید شود ، نه پیشرفت آنان ; زیرا این امر سبب برانگیختن کوشش های آنان می شود .
۱۶. در پرورش استعداد های بالقوه کودکتان جدیت به خرج دهید . انسان دارای استعداد های نهفته ای است که تا تربیت صحیح نباشد این استعداد ها مورد بهره برداری قرار نمی گیرد .
۱۷. به فرزندتان احساسی بدهید که بداند دوس داشتنی و قابل احترام است ، اما هرگز با او رفتار نوزاد وار نداشته باشید .
۱۸. تحمل کودک یا نوجوان را برای مواجه شده با ناکامی های احتمالی افزایش دهید .
۱۹. هیچ گاه کودکتان را با القاب نامناسب صدا نزنید و از مسخره کردن او جدا پرهیز کنید . احترام به کودک و حسن معاشرت پدر و مادر با وی یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد شخصیت مطلوب در کودک است .
۲۰. هر چه را که دل کوچک فرزند شما می خواهد ، فورا در اختیارش نگذارید بلکه به او فرصت دهید تا ارزش به دست آوردن و لذت استحقاق داشتن را درک کند . بالاترین رضایت خاطر را از طریق کسب لذت از انجام کارهای بزرگ شخصی به او عطا کنید .
در پایان باید گفت : ارزش تعلیم و تربیت و زیان هایی که بر اثر فقدان یا نقصان آن دامن گیر فرد و جامعه می شود ایجاب می کند که فعالیت های مربوط به رشد کودک ، مورد توجه خاص و مداوم قرار گیرد . امیدوارم خداوند متعال ما را در رفع اشتباهاتمان یاری کند و همچنین از خداوند متعال می خواهم که همه ی ما را یاری کند تا فرزندان صالح و با اخلاقی را تحویل جامعه دهیم و جامعه ای اسلامی را با این فرزندان عزیزمان بسازیم . « انشاالله »

ثبت دیدگاه

1 دیدگاه برای “راهکار تربیتی برای رفتاربافرزندان(قسمت دوم)”
  1. سلام کاک عبدالرحمن
    ؛بسیار متشکر از مطلب مفیدتان،اگر لطف فرمایید و راهکارهایی را هم برای چگونگی ارتباط بهتر جوانان و نو جوانان با والدین را ارائه دهید خیلی خوب میشود!!!!!!!!!!!!.

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.