پژوهشهای جدید تاثیر ضد سرطان روزه را بر سلولهای بدن تایید کرد.
مطالعه موش های آزمایشگاهی نشان داد که روزه یک روز در میان با کاهش دریافت انرژی از ایجاد تغییرات سرطانی در سلولها پیشگیری میکند.
محققان دریافتند که روزه یک روز در میان در موش ها سرعت تقسیم و تکثیر سلولها را کاهش میدهد. با توجه به اینکه سرطان زمانی آغاز میشود که سلولهای غیر طبیعی شروع به تکثیر و گسترش می کنند بنابراین به نظر میرسد با کاهش سرعت تکثیر سلولی خطر رشد و گسترش سلولهای سرطانی کاهش مییابد. به نظر میرسد با کاهش سرعت رشد و تکثیر سلولها در بافتهای مستعد سرطان روشی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان محسوب میشود.
نتایج این مطالعه در حیوانات نشان داد که با کاهش دریافت کالری حیوانات هم عمری طولانی دارند و هم کمتر به سرطان مبتلا میشوند.
اگرچه هنوز نمیتوان نتایج این مطالعه را به انسانها تعمیم داد ولی شواهد دلگرمکننده ای در دست است که نشان میدهد کاهش کالری دریافتی تغییرات سلولی بلقوه مفیدی را ایجاد میکند.
در این تحقیق موشها برای ۴ روز در هفته از دریافت غذا محروم می شدند و در روزهای بعد میتوانستند هر نوع غذایی که بخواهند بخورند.
اگرچه میزان کالری دریافتی در این موشها ۵درصد کمتر از رژیم غذایی طبیعی بود ولی تاثیر همین کاهش مختصر دریافت کالری میزان تکثیر و تقسیم سلولی را یک سوم تقلیل میداد.
اینکه روزه داری با چه سازوکاری باعث افزایش طول عمر و و حیات سالم می شود هنوز به درستی معلوم نیست. اما به نظر میرسد کاهش دریافت کالری روند تولید رادیکال آزاد اکسیژن را کند میکند.
با کاهش میزان کالری دریافتی به طور نامعلومی از ارسال پیامهای ناشناختهای در سطح سلولی جلوگیری میکند. یکی از این پیامها فاکتور رشد مشابه انسولین نوع ۱میباشد. این پروتیین عامل تکثیر سلولی است و یکی از پروتیینهای است که فرایندهای تکثیر سرطانی سلولها دخالت می کند.
کاهش دریافت کالری چه به صورت روزه داری چه به صورت رژیم غذایی برای حفظ سلامتی بسیار مفید است.
منبع: American journal of physiology endocrinology and metabolism
ثبت دیدگاه