محمد جعفر قائمپناه در ادامه سفر کاری ۲ روزه به کرمانشاه در گفتوگو با سیمای استانی تاکید کرد که شخصا در دولت پیگیر مسائل کرمانشاه هستم و با چند سرمایهگذار برای آمدن به کرمانشاه صحبت کردهام.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه گردشگری کرمانشاه به عنوان یکی از صنایع پیشران در امر توسعه گفت که انشاءالله تا پایان دولت چند هتل در استان ساخته خواهد شد.
وی با دیگر بر اهمیت توسعه گردشگری به عنوان یک زمینه کلیدی برای جذب سرمایهگذاری و رونق اقتصادی استان کرمانشاه تأکید کرد و گفت: تاریخ غنی و تمدن ۱۰ هزار ساله کرمانشاه بدیل ندارد و دیدیم که نوروز امسال استان توانست رتبه نخست را در رشد جذب گردشگر کسب کند.
قائمپناه در عین حال بر لزوم زیباسازی شهر و بهبود ورودیهای کرمانشاه تأکید کرد و افزود: ورودی شهرها باید جذاب و دلپذیر باشد انتظار میرود که این امر مورد توجه مدیران شهری کرمانشاه قرار گیرد.
وی به تقویت هتلها و مهمانسراهای بومگردی اشاره کرد و گفت: خودم پیگیر این موضوع هستم تا زیرساختهای لازم برای جذب گردشگران در کرمانشاه فراهم شود؛ همچنین گردشگری سلامت میتواند بهعنوان یکی از شاخههای مهم گردشگری در جذب گردشگران عراقی همسایه باعث افزایش درآمدهای استان باشد.
معاون اجرایی رییس جمهور ادامه داد: پاوه به عنوان ماسوله کرمانشاه و دریاچه زیبای هجیج از جمله برخی جاذبههای گردشگری کرمانشاه هستند که میتوانند به توسعه صنعت گردشگری کمک کنند.
پروژه های تولیدی ناتمام استان کرمانشاه بیش از ۶۰ همت اعتبار نیاز دارد
قائم پناه در ادامه با اشاره به وضعیت بیکاری در استان کرمانشاه که یکی از بالاترین نرخهای کشور است، اظهار کرد: استان کرمانشاه با بیش از هزار طرح نیمهتمام نیازمند توجه ویژه است و از این تعداد ۱۵۰ پروژه دارای پیشرفت بالای ۵۰ درصد است که باید هرچه سریعتر به سرانجام برسد.
سرپرست ریاست جمهوری نیاز استان کرمانشاه به ایجاد ۳۰ هزار شغل را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای تحقق این هدف رقم ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است و تلاش میکنیم که یک سوم تا نیمی از این اعتبار در سفر آتی رییسجمهور به کرمانشاه تامین و اختصاص یابد.
قائم پناه با یادآوری محرومیت تاریخی کرمانشاه گفت: محرومیت ناشی از جنگ هنوز بر چهره اقتصادی و روحی مردم این استان سایه افکنده است؛ دولت به توسعه همهجانبه استانهای پیرامونی از جمله کرمانشاه، کردستان و لرستان هم توجه ویژه دارد.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به فناوری و صنایع هایتک افزود: بخش خصوصی باید با مشوقها و تسهیلات بانکی حمایت شود تا موانع و مقررات توسعه پایدار صنعت را پشت سر بگذارد؛ صنایع کوچک و زودبازده نیز باید در اولویت قرار گیرد.
معاون اجرایی رییسجمهور با ابراز تعصب خود نسبت به کرمانشاه و شناخت رییس جمهور از این استان به سبب سفرهایی که داشته است، گفت: به هیچ وجه اجازه نمیدهم که سهم این استان تضییع شود؛ همواره در تلاشیم که این استان مانند دیگر نقاط کشور رشد کند چرا که کرمانشاه استانی امنیتآفرین است.
قائم پناه اظهار کرد: خوشبختانه بازارچههای مرزی کرمانشاه و ۲ پایانه رسمی مورد توجه (دولت) قرار گرفتهاند و میتوانند نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان ایفا کنند؛ واردات کالا در منطقه آزاد قصرشیرین نیز با تصویب اولیه از ۱۵۰ میلیون به ۳۲۰ میلیون دلار افزایش یافته تا نقش مهمی در رونق اقتصادی و توسعه زیرساختهای منطقه ایفا کند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری تسهیل فرآیند واردات کالا و رونق اقتصادی منطقه آزاد قصرشیرین برای توسعه منطقه را دارای اهمیت عنوان و با یادآوری حمایت دولت از این مهم گفت: بر اساس تصمیم جدیدی که بزودی مصوب خواهد شد تردد خودروهای خارجی با پلاک منطقه آزاد در سطح استان کرمانشاه مجاز خواهد شد.
قائم پناه اظهار کرد: برنامهریزی برای تشکیل منطقه آزاد مشترک با عراق هم میتواند به توسعه روابط تجاری و اقتصادی ۲ کشور کمک کرده و قصرشیرین را هم به عنوان یک کانون تجاری مهم در منطقه تقویت کند.
معاون رییسجمهور به ضرورت داشتن نگاه بلندمدت مدیران به توسعه ایران اشاره کرد و افزود: کرمانشاه نیز جزئی از این سرزمین است و باید بدون توجه به قوم، نژاد و مذهب همبستگی و انسجام ملی را در اولویت قرار دهیم؛ حضور عزتمندانه ما در میز مذاکره نیز نتیجه وفاق و همبستگی است که از مقاومت نشأت میگیرد.
قائمپناه با تأکید بر لزوم عملیاتی کردن مصوبات و برنامهها در استان کرمانشاه گفت: باید تلاش کنیم تا پژواک این توانستن را در عمل مشاهده کنیم؛ بررسی مصوبات در سفر ریاست محترم جمهوری به کرمانشاه از جمله اتصال راهآهن به عراق، اصلاح و تعریض جادهها و احداث زیرساختهای لازم در بخشهای مختلف انرژی، برق و آب از جمله اولویتهای ماست.
وی گفت: رییسجمهور محترم بزودی و بعد از سفر به استان هرمزگان به کرمانشاه میآید.
کرمانشاه در صدر جدول بیکاری کشور
استان کرمانشاه با وجود ظرفیت های طبیعی، صنعتی و گردشگری در نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۳ با کاهش ۲.۲ درصدی از ۱۷.۴ به ۱۵.۲ درصد رسیده اما همچنان در صدر جدول بیکاری کشور قرار دارد.
با توجه به گزارشات مرکز آمار ایران در زمستان ۱۴۰۳ متوسط نرخ بیکاری کشور ۷.۸ درصد بوده که براین اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه ۷.۴ درصد از متوسط نرخ بیکاری کشور بالاتر بوده است؛ در زمستان سال گذشته استان کرمانشاه با نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصد، بالاترین نرخ بیکاری را بین استان های کشور داشته است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار سال گذشته ۱۲ درصد، در تابستان ۱۲.۶ درصد و در پاییز ۱۱.۸ درصد اعلام شده بود و این عدد در زمستان ۱۴۰۳ به ۱۵.۲ درصد رسید.
براساس آمارهای رسمی حدود ۹۸ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی در استان کرمانشاه اکنون جویای کار هستند.
استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر سکنه در سطح ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد و از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است؛ این استان بافت قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیای سیاسی اهمیت راهبردی داشته و افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و جزو استان های مهم کشور محسوب میشود.
کرمانشاه از پیشینه باستانی نیز برخوردار است و سنگ نوشتهها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده و ۲ اثر ثبت شده جهانی (کتیبه بیستون و منطقه اورامانات) دارد.
ثبت دیدگاه