شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
“سمن” ها موفق خواهند بود اگر…
شناسه : 2186

ایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس، سازمان های غیر دولتی (NGO ) یا سازمان های مردم نهاد (سمن)ها یکی از موثرترین نهادهای غیر دولتی هستند که با توجه به پتانسیل ها و توانایی های علمی و فرهنگی و آموزشی می توانند در راستای توسعه پایدار نقش ویژه ای درخدمت رسانی سازنده به مردم و دولت ارائه […]

ارسال توسط :
پ
پ

ایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس، سازمان های غیر دولتی (NGO ) یا سازمان های مردم نهاد (سمن)ها یکی از موثرترین نهادهای غیر دولتی هستند که با توجه به پتانسیل ها و توانایی های علمی و فرهنگی و آموزشی می توانند در راستای توسعه پایدار نقش ویژه ای درخدمت رسانی سازنده به مردم و دولت ارائه کنند. این سازمان‌های که از دل مردم و برای حل برخی مشکلات با نیتی غیرانتفاعی وارد گود اجتماع شده‌اند، می‌توانند با فراغ ‌بال در راه آموزش و فرهنگسازی در عرصه‌های مختلف موثر باشند.

 

 

خوشبختانه در سالیان اخیر و در منطقه اورامانات این سازمان ها به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و اقدامات موثری در جهت حمایت از محیط زیست ایفا کرده اند.

 

فعالیت های مفید و موثر انجمن های مختلف از جمله یاران سبز ژینگه، ماپریس جوانرود، یله ور روانسر، زمین پاک پاوه، چرو روانسر، ویر نودشه، چیای سبز مریوان شاخه پاوه، ژین و ژینگه ثلاث باباجانی و دوستداران محیط زیست باینگان در پاکسازی و تمیز کردن پارک ها و سراب ها، مهار خودجوش و موثر در مهار آتش سوزی جنگل ها، کاشت نهال، دعوت از متخصصان و کارشناسان محیط زیست، برگزاری همایش و گردهمایی های تخصصی محیط زیست تنها بخشی از اقدامات سازنده این سازمان ها در این چند سال اخیر می باشد که باارزش و شایسته تقدیر است.

 

انجمن های مردم نهاد در صورت حمایت های مسئولان و مدیران دولتی در بخش های مختلف و نیز تعامل و همکاری سازنده با یکدیگر و با بخش دولتی می توانند خدمات قابل توجهی به مردم و جامعه در بخش های مختلف ارائه کنند. در راستای اهداف سمن ها و موفقیت بیشتر انها چند پیشنهاد ارائه می شود:

 

۱- پاسداری از محیط زیست منطقه و توسعه پایدار نیازمند برنامه ریزی دقیق و کارشناسی، تعیین نقشه راه و اولویت بندی برنامه ها می باشد، ازاینرو سمن های هر منطقه می توانند با برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در رسیدن به اهداف خود موفق تر عمل کنند.

 

۲- با توجه به وجود سمن های متعدد در شهرهای مختلف، همکاری و هماهنگی این سمن ها با یکدیگر و داشتن برنامه سالانه و توجه به اهداف مشترک و جامع می تواند در حفاظت بهتر از محیط زیست و توسعه پایدار منطقه موثر باشد، ازاینرو برگزاری جلسه مشترک سالانه با حضور همه مدیران سمن ها به منظور برنامه ریزی و تعیین اولویت های مشترک منطقه در جهت کسب موفقیت و دستیابی به اهداف موردنظر در سطحی وسیع تر تاثیرگذار می باشد.

 

۳- هرچند تا امروز اغلب سمن ها فارغ از هرگونه برنامه سیاسی و حزبی و شخصی تلاش های مفیدی در راستای اهداف خود داشته اند، اما با توجه به اینکه همیشه عده ای (هر چند محدود) در هر منطقه و شهری از این فعالیت ها استفاده های شخصی و گاها سوئ استفاده در جهت رسیدن به اهداف خود می کنند، لذا پرهیز از هرگونه یکسو نگری، عدم توجه ویژه به اشخاص و باندهای خاص و تلاش در جهت وحدت و بهره گیری از همه شخصیت ها و کارشناسان محلی و منطقه ای می تواند در موفقیت بیشتر انها موثر و تداوم فعالیتها و حمایت های مردمی را درپی داشته باشد.

 

۴- برنامه های آموزشی و فرهنگی و ارائه طرح های علمی و کاربردی محیط زیستی یکی از مهم ترین فعالیت های تخصصی سمن ها می باشد. برگزاری دوره های اموزشی و کارگاه های علمی در طول سال برای اعضا انجمن و نیز دانش اموزان، دانشجویان، کشاورزان، زنان و عموم مردم درخصوص حفاظت از محیط زیست، جنگل ها و مراتع، مصرف بهینه آب، کشاورزی کارامد و ایمنی و آمادگی عمومی در رسیدن به موفقیت سمن ها نقش مهمی دارد.

 

۵- توجه به بافت فرهنگی- اجتماعی منطقه و همکاری و بهره گیری از دانش و تجربه دیگران: نیروهای سیاسی، علما دینی، نخبگان علمی و فرهنگی، اساتید دانشگاه، کارشناسان و حتی افراد محلی باتجربه غیر دانشگاهی؛ همچنین جلب حمایت اسپانسرهای مالی برای انجام برنامه های اجرایی، علمی و آموزشی از دیگر عوامل پیشرفت و موفقیت سمن ها می باشد که بایستی به ان توجه ویژه شود.

 

۶- بررسی عملکرد سالانه و درصورت نیاز بازنگری در برنامه ها و حتی اهداف انجمن، همچنین هم اندیشی با سمن های فعال در استان و سراسر کشور در اصلاح نقاط ضعف احتمالی سمن ها و نیز کسب موفقیت بیشتر در برنامه های اجرایی و علمی آنها سازنده خواهد بود.

 

۷- نقد تخصصی و سازنده همواره در هر سازمانی برای اصلاح معایب، پیشرفت و موفقیت سازنده می باشد و ازاینرو پذیرای نقدهای سازنده باشیم، هرچند همه نقدها کارشناسی و منصفانه نیست.

 

سعدی قادری

دانشجوی دکتری عمران و مدرس دانشگاه

 

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس، درپایان از محضر عموم اصحاب قلم، خاضعانه درخواست می نمائیم اگر قصد ارسال اثری را دارند حتی المقدر به یکی از چهارسایت های فعال شهرستان ارسال نمایند،  چرا که مدیریت سایت ها متفاوت وامکان همزمان مطالب ارسالی وجود ندارد …. به هرحال دربسیاری مواقع به سبب دریافت مطالب درنوبت انتشار قرار گیرد واگر قرار براین باشد که سایتی بعداز یک هفته اقدام به نشر مطلبی نماید که دیگران از قبل منتشر نموده باشد قطعاً موضعیتی نخواهد داشت، به عنوان مثال مطلب آقای رستمی تبار منتشر شده ومی طلب به سبب زحمت وارده یک ویا دو روز این مطلب برصفحه اصلی نمایان گردد…. به هرحال دغدغه ودلسوزی اصحاب قلم را در بیان مصائب ومشکلات وارائه راهکارهای سازنده ارج می نهیم وانتظار همراهی بیشتر در همه ی عرصه های مختلف را داریم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.