رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان پاوه ضمن اشاره به راهاندازی کارگاه شیرینی «کُته» برای تولید استاندارد این شیرینی گفت: در تلاشیم که پس از ثبت ملی شیرینی کُته، این شیرینی را که مدتی به فراموشی سپرده شده است احیا کنیم.
سازمان فرهنگی، آموزشی و اجتماعی یونسکو که در ۱۹۸ کشور دبیرخانه دارد، از سال ۲۰۰۳ شهرهایی که در هفت حوزه صنایعدستی، موسیقی، خوراک و غیره مستعد باشد را بهعنوان شهر خلاق معرفی میکند.پیشازاین هم ۳۶ شهر خلاق خوراک از ۲۸ کشور جهان انتخابشدهاند و در ایران همشهرهای اصفهان، بندرعباس، رشت، سنندج بهعنوان شهر خلاق در حوزههای مختلف انتخابشدهاند.با اعلام یونسکو فهرست شهرهای خلاق سال ۲۰۲۱ معرفی و کرمانشاه تنها نماینده ایران بهعنوان شهر خلاق غذا معرفی شد.
استان کرمانشاه با حدود ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میانوعدههای مختص خود ظرفیت بسیار بالایی در حوزه خوراک دارد. خوراکیهایی مانند «روغن کرمانشاهی»، «نانبرنجی»، «کاک»، «خورشت خلال» و «دنده کباب» ازجمله خوراکیهای کرمانشاه است.یکی از این خوراکهای که در منطقه اورامانات استان کرمانشاه ذائقه هر گردشگری را به خود جذب و جلب میکند، «کُته» نوعی شیرینی طبیعی بوده که از زمانهای گذشته رواج زیادی در بین مردم این منطقه داشته است.
این شیرینی ترکیبی از توت خشک، شیره توت، گردو و مغز پسته وحشی یا همان بنه است که مردم منطقه از گذشتههای دور آن را بهعنوان نوعی شیرینی مقوی پخت میکردند.هادی شریفی رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان پاوه در خصوص این نوع شیرینی میگوید که این شیرینی با شرایط سخت زندگی و تردد مردم در منطقه کوهستانی هورامان / اورامانات مردم این منطقه تهیهشده است تا برای ادامه فعالیتهای روزمره و سفرهای دور و نزدیک خود به مناطق اطراف از آن استفاده کنند.
ثبت دیدگاه