شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
عوامل موثر درتوسعه شهرک فرهنگیان پاوه
شناسه : 436

نویسنده: نگار فاطمی پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «ای امت من از آنچه نمی‌دانید برشما بیم ندارم ولی بنگرید آنچه را می‌دانید چگونه عمل می‌کنید.» مقدمه : در جهان پهناور که از مواهب های بیکران خالق منّان لذت می بریم، انسانها در کنار هم با شکل گیری هنر بهتر زیستن و نمودهای بارز انسانی گردهم می […]

ارسال توسط :
پ
پ

نویسنده: نگار فاطمی
پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «ای امت من از آنچه نمی‌دانید برشما بیم ندارم ولی بنگرید آنچه را می‌دانید چگونه عمل می‌کنید.»
مقدمه : در جهان پهناور که از مواهب های بیکران خالق منّان لذت می بریم، انسانها در کنار هم با شکل گیری هنر بهتر زیستن و نمودهای بارز انسانی گردهم می آیند

برای ایجاد محیطی بهتر، سالمتر، مرفه تر و زیباتر، و به منظور رسیدن به اهداف والای الهی و انسانی خود تلاش می کنند.

عباراتی چون: عشق و محبت، صفا و صمیمیت، صبر و فداکاری، عدالت خواهی، رعایت حقوق دیگران، تعاون و همکاری و… روی کاغذ و یا در گفتار صرف، خشک و بی روح و بی معنی هستند؛ لذا عینیت بخشیدن به آنها توسط انسان و بالفعل شدنشان است.

واژه شهرک از ترکیب «شهر + " ک"» تشکیل شده است؛ صرف «ک» می تواند تداعی کننده کوچکی و یا بیانگر مانند و مثل [شهر] باشد؛ و در تعریفی ساده می توان بیان کرد: شهرک، مکانی است که با طی کردن حداقل مسافتی تامین کننده برخی از نیازها و امکانات اساسی شهروندان در جهت رشد و شکوفایی دست یافته باشد.

شهرک فرهنگیان در شمال و شمال شرقی شهرستان پاوه واقع شده است؛ شبکه ی ارتباطی خیابانهای این شهرک به صورت دور برگردان ها احداث شده اند؛ تاسیسات مسکونی و محله ها با نظم خاصی از نظر سلسله مراتبی شهر بر خوردار می باشند.

این شهرک در طی روندی به رشد و شکوفایی نسبتا قابل قبولی رسیده است که احداث مدارس، مسجد، نانوایی، قصابی، بهداری و حتی میتوان گفت احداث دانشگاه پیام نور در توسعه و رشد آن تاثیر به سزایی داشته است؛ همچنین سطح بالای فرهنگی و اجتماعی شهروندان این شهرک، قابل ستایش است.

بهترین موهبتی که نصیب این شهروندان شده، طبیعت سبز و خرّم آن است که در دامان کوه های سر به فلک کشیده آن، ترسیم شده است؛ اما متاسفانه با تداوم ساخت و سازهای مسکونی عام به نابودی می گراید.

برخی از مشکلات و عوامل موثر در توسعه شهرک ها:

پژوهش ها و مطالعاتی که در زمینه بررسی مشکلات و معضلات شهرک ها به وجود آمده است، به دلایل گوناگونی، در طی روندی برنامه ریزی شهرهای ایران رشد سریعی را پیش گرفتند؛ سیاست ساخت شهرها و شهرک های جدید که به منظور جا دادن سرریز جمعیت شهرهای بزرگ و تمرکز شهرها به وجود آمده اند؛ ایجاد شهرک ها نمی توانند به تمامی نیازهای مسکونی شهری در سالهای آتی پاسخ دهند؛ بنابراین این شهرکها چگونه قادرند باظرفیتی مشخص و محدود، نسبت به افزایش جمعیت شدید، جوابگو باشند؟ چناچه در توسعه شهرک فرهنگیان با توجه به روند پیش بینی شده و همچنین شهرها و روستاهای موجود اطراف، تنها قسمتی از کل جمعیت می توانند در مراکز فعلی جای داده شوند.
آیا این مسئله منجربه ازدحام و شلوغی شهرکها نخواهد شد و به حاشیه نشینی در اطراف، دامن نخواهد زد؟ بنابراین مهاجرتی که بسوی شهرها و شهرک ها روانه می شوند، اکثرا در مناطقی با شرایط بد زیستی استقرار می یابند؛ که نتیجه این چنین روندی، حاشیه نشینی و زاغه نشینی در اطراف، توسعه می یابد؛ نکته ی دیگر اینکه در شهرکها چه کسانی جای داده می شوند؟ اگر مهاجرین فقیر روستایی نیز در شهرکها پذیرفته می شوند بی شک عدم توانایی مالی آنان در تهیه مسکن مناسب و حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی در شهرکها اختلاف طبقاتی را دامن خواهد زد، که ضمن مناسب بودن سطح طبقاتی در شهرک فرهنگیان، ممکن است پس از مدت مدیدی، این مشکل نیز دامن گیر این شهرک شود؛ همچنین توجه به مکان یابی به عنوان اولین مسئله در ساخت شهرها و شهرکها مدنظر قرار گرفته است؟! چنانچه مسئله قابل توجه در شهرک فرهنگیان این است که با مشکل لغزش زمین روبه رو است؛ در برنامه ریزی، ایجاد شهرک با محدودیت جغرافیایی، اقلیمی، و طبیعی برای رشد در درازمدت مواجه است که شهرهای امروزی نیز با آن مواجه هستند؛ ﺣﺎل ﻣﺴﺄﻟﻪ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ اﻳﻦ ﺷﻬﺮکها در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ اﻫﺪاف از ﭘﻴﺶ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺷﺪه، و فراهم آوردن امکانات و احتیاجات روزانه ﭼﻘﺪر ﻣﻮﻓﻖ ﺑﻮده اند؟ و آﻳﺎ اﻫﺪاف ﻣﺴﺆوﻻن را ﺑﺮآورده ﻛﺮده اﺳﺖ؟ و اﻳﻨﻜﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ ﭼﻪ ﻣﺸﻜﻼﺗﻲ روﺑﻪ رو ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ؟!

 

۱.      امکانات و تجهیزات اساسی در توسعه شهرک فرهنگیان پاوه مناسب نیست؛

۲.      حمل و نقل خیابانها، معابر و کوچه ها برای توسعه شهرک فرهنگیان پاوه مناسب نیست؛

۳.      مبلمان و زیباسازی شهری در توسعه شهرک فرهنگیان پاوه مناسب نیست.

 پیشنهادات

۱.      احداث یک بیمارستان: می توان در حاشیه این شهرک و در میان فضای سبز و باز آن، اقدام به تاسیس یک بیمارستان کرد که موجب سهولت در رفت و آمد، صرفه جویی در وقت و کاهش بار سنگین ترافیک در سطح شهر میشود.

۲.      ساماندهی پارک مناسب و ایجاد فضای سبز شهری: تفریحات سالم و گذران اوقات فراغت را که نیاز مبرم روزانه هر خانواری است، در این شهرک الزامی ندانسته اند؛ به شخصه معتقدم این فضای زیادی که برای پارک احداث کرده اند جز صرف هزینه ثمری نداشته است، درصورتی که میشد بهره ی مطلوب تری از این زمین برد؛ و همچنین در سطح شهرک هم خلاقیتی در جهت زیباسازی شهرک به عمل نیاورده اند.

۳.      احداث یک سالن ورزشی: می توان در فضای باز مناسب در کنار موسسه آموزشی مدارس آن را احداث کرد که از نیازهای اساسی شهروندان ساکن این منطقه می باشد.

۴.      ایجاد فروشگاه هایی جهت رفع امکانات اساسی هر خانوار: شهروندان این شهرک برای خرید بعضی از نیازهای اساسی روزانه (پوشاک) مجبور هستند مسافتی را طی کنند؛ در سطح این شهرک فقط سوپرمارکت یا مغازه های میوه فروشی از قبیل: تنقلات و آجیل، انواع حبوبات، لبنیات و غیره یافت می شود؛ حتی می توان گفت شهروندان برای خرید یک جفت جوراب، مسواک و… به همین سوپرمارکتها مراجعه می کنند، و این فروش چند منظوره از رشد و پویایی این شهرک کاسته است.

این تحقیق، محصول شناخت و مطالعه وضع موجود شهرک فرهنگیان پاوه بود که به چندی از نقاط قوت و ضعف آن، به وضوح اشاره هایی شد؛ و امید است که مسئولان برای رفع این نیازمندی ها اقدامات لازم نمایند، و بنده توانسته باشم به هر آنچه که نیاز اساسی شهروندان محترم شهرک فرهنگیان پاوه است، اشاره ای کرده باشم…

«شهر خوب یافتنی نیست بلکه ساختنی است؛ شهر خوب را شهروندان خوب می سازند.»

 

ثبت دیدگاه

1 دیدگاه برای “عوامل موثر درتوسعه شهرک فرهنگیان پاوه”
  1. سلام خدمت شما خانم فاطمی راستش غافل گیر شدم از این مطلب مفید تبریک میگم به نکاتی عالی اشاره کردید. انشاءالله درهمچنان راه جغرافیا را ادامه بدهید…..باتشکر

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.