شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2461 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 68

گردآورنده : بصیره حکمتی درآمدی بر مبحث فمنیسم: امروز پدیده ای جهانی وجود دارد که به جنبش های مؤنث محوریا (فمینیسم)معروف است،این جنبش ها ابعاد گوناگون و مهمی دارند: بعد سیاسی: این جنبش بخشی از گروههای فشار است که از راه فشار و اثر گذاری بر مراکز تصمیم گیری سیاسی ،به فعالیت پرداخته و زنان […]

ارسال توسط :
پ
پ

گردآورنده : بصیره حکمتی

درآمدی بر مبحث فمنیسم: امروز پدیده ای جهانی وجود دارد که به جنبش های مؤنث محوریا (فمینیسم)معروف است،این جنبش ها ابعاد گوناگون و مهمی دارند:
بعد سیاسی: این جنبش بخشی از گروههای فشار است که از راه فشار و اثر گذاری بر مراکز تصمیم گیری سیاسی ،به فعالیت پرداخته و زنان را برای اهدافش بسیج کرده و سازماندهی می نماید .
بعد حقوقی و قانونی:در این زمینه می کوشند تا قوانین نوینی وضع کرده که حقوق و آزادی زنان بهبود یابد ،همان طور که اجرای قوانین و مقدار کاربرد آنها را در رفع تبعیض بر ضد زنان (بالطبع طبق نظرات خودشان) می پایند .

بعد نظری : پس از این که پژوهش درباره ی زنان در گذشته تابع فلسفه ،جامعه شناسی ،تاریخ ،حقوق و …بود ،امروزه پس از افزایش پژوهش ها و گرایش های علمی ،به رشته ای مستقل تبدیل شده که _به ویژه در دانشگاههای غربی_دارای گرایش و تخصص است . بعد از این رشد ،جنبش به مرحله اپیستمولوژی *و نظریه پردازی با دیدگاهی زنانه گام نهاده است .

بعد عقیدتی و فلسفی : از آن جا که پژوهش های فمنیستی به صورت مکتوب در آمده و در اصل این جنبش ها در مکاتب فکری و فلسفی مختلف پخش شده اند _البته پس از رشدی که در بعد نظری و پیشرفت های رادیکال گونه ای که در آن رخ داد _امروززه فمنیسم به شکل یک مکتب فکری و فلسفی در آمده که دارای دیدگاه و راهکارهای مخصوص به خود است و می کوشد بر اساس آن روش خاصی برای زن ترسیم کرده و ارتباط وی را با دنیا سامان دهد که در این راستا فقط به معرفی زن غربی بسنده نمی کند ،بلکه از طریق انتقادات تند و اساسی نسبت به همه ی افکار وادیان از جمله اسلام ،می خواهد زنان جهان را بسیج کند .

کلیات:
کوشش های فراوانی در جهت تبیین مفهوم فمنیسم صورت گرفته،ولی ارایه یک تعریف جامع ،دقبق و کامل از آن مشکل است ،چون مفاهیم بنیادین آن بسیار بوده و دارای تنوع گستر ده ای است. علاوه بر آن جنبش زنانه در غرب بر اسا س مراحل تاریخی از ابتدای قرن نوزدهم رو به رشد نهاده و شاخه های آن در جریانات گوناگون فکری و فلسفی،سوسیالیستی و لیبرالیستی گسترانیده شده است.از طرفی دیگر تعریف فمینیسم از شیوه های عمل در تمرکزو محوریت زنان یا فرگیری در عضویت تأثیر گرفته است به نحوی که برخی از حرکت ها طبقات شاغل و متوسط زنان را در بر می گیرند ،بعضی بر زنان سفید پوست یا سیاه پوست تمرکز نموده و عده ای هم فقط از زنان شاغل عضو گیری می کنند. ولی نقطه ی اشتراک همه ی این گروهها،دفاع از حقوق اصلی و معروف زنان است.

 

* خرد شناسی


منبع:کتاب فمنیسم(جنبش های آزادی بخش زنان)،دکتر مثنی أمین

ادامه دارد…………….



ثبت دیدگاه

1 دیدگاه برای “فمنیسم ( قسمت اول )”
  1. سلام جالب بود اما کم بود ادامه اش را بنویس ضمنا هیچ مکتبی به اندازه اسلام فمنیسم نیست . :۰

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.