پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2440 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 265

گرد آورنده: فائزه سلیمی شاید خوردن پوست پرتقال کمی عجیب بنظر برسد، اما به هر حال شما اینکار را انجام داده اید بطور مثال در برخی مواد غذایی مانند بعضی از کیک ها یا مربای پوست پرتقال، پوست پرتقال خلال یا رنده کرده وجود دارد. وارد کردن مقداری پوست پرتقال به رژیم غذایی می تواند […]

ارسال توسط :
پ
پ
گرد آورنده: فائزه سلیمی

شاید خوردن پوست پرتقال کمی عجیب بنظر برسد، اما به هر حال شما اینکار را انجام داده اید بطور مثال در برخی مواد غذایی مانند بعضی از کیک ها یا مربای پوست پرتقال، پوست پرتقال خلال یا رنده کرده وجود دارد. وارد کردن مقداری پوست پرتقال به رژیم غذایی می تواند مواد مغذی زیادی به بدن برساند، اما دقت کنید قبل از مصرف پوست پرتقال آن را به دقت بشویید تا عاری از هرنوع مواد آفت کش شیمیایی و یا مواد نگهدارنده باشد.
پکتین:
پوست پرتقال حاوی مقادیر زیادی پکتین می باشد. پکتین نوعی کربوهیدرات می باشد که بطور طبیعی در میوه ها وجود دارد و دارای خاصیت ژل مانند بوده و از این خاصیت در تهیه انواع مرباها و ژله ها استفاده می کنند(با حرارت دادن ژله مانند می شود). بنابر گفته کارشناسان مصرف پکتین، به سلامت روده ها و همچنین رشد باکتری های مفید در بدن کمک می کند؛ از طرفی پکتین از چسبیدن میکروبهای بیماریزا به روده و رشد آنها جلوگیری می کند.

سلامت قلب:
پوست پرتقال و سایر مرکبات حاوی فیتونوترینت فلاونوئید می باشد که می تواند به کاهش
(کلسترول بد خون) و تری گلیسرید در سطح خون کمک کند. پوست پرتقال همچنین حاوی  ال دی ال
ترکیبات ضد التهابی بوده و در مجموع با داشتن چنین ویژگی هایی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

پوست پرتقال و کلسترول:
کلسترول بالا معمولا بدون هیچ نشانه و یا علامتی در بدن اتفاق می افتد. اگر کلسترول بالا، تشخیص داده نشود و یا بدون درمان رها شود می تواندمنجر به بروز مشکلات جدی از قبیل حملات قلبی، بیماریهای قلبی و یا سکته گردد. بنا به گفته کارشناسان داشتن وزن مناسب و ورزش کردن بطور مرتب و مداوم از روشهای مؤثر و طبیعی در جلوگیری از افزایش کلسترول بد خون و همچنین مؤثر در کاهش آن می باشند. تحقیقات اخیر نشان داده است که پوست پرتقال حاوی ترکیباتی است که می تواند در کاهش کلسترول خون مؤثر باشد.لازم با یادآوری است که دو نوع کلسترول در سطح خون وجود دارد.
اچ دی ال(کلسترول خوب) و ال دی ال(کلسترول بد).
 بالا بودن اچ دی ال بسیار مفید می باشد زیرا می تواند به کاهش ال دی ال  کمک کند. ورزش کردن یکی از راههای مؤثر در افزایش اچ دی ال می باشد. محدود کردن و یا اجتناب از خوردن مواد غذایی پرچرب و حاوی کلسترول فراوان می تواند روش دیگری در کاهش ال دی ال باشد. طبق تحقیقات انجام شده، ترکیبات موجود در پوست پرتقال و سایر مرکبات می تواند بسیار مؤثرتر و بهتر از برخی داروهای شیمیایی در پایین آوردن کلسترول ال دی ال عمل کند و عوارض جانبی داروهای شیمیایی را نیز ندارند.

 سرطان پوست:
یکی از نکات مهم در حفظ بهداشت و سلامت پوست، دور نگهداشتن پوست از تابش نور خورشید و استفاده از کرم های ضدآفتاب می باشد. پوست پرتقال می تواند در این زمینه کمک کننده باشد و در پیشگیری از بروز سرطان پوست مؤثر است. پوست حاوی ترکیباتی بنام دی لیمونن می باشد که        می تواند احتمال بروز نوعی از سرطان پوست را کاهش می دهد. این ترکیبات می توانند رشد تومورهای پوستی را کاهش دهند یا متوقف کنند.

چگونگی مصرف پوست پرتقال:
از آن جایی که پوشت پرتقال مزه تلخی دارد، نمی توان آن را به تنهایی مصرف کرده ولی می توان از روشهایی استفاده کرد که تلخی آن را کاهش داده و قابل خوردن شود.می توان با استفاده از کمی شکر و یا عسل آنرا شیرین کرده و مصرف کرد؛ یکی دیگر از روشها استفاده کردن از پوست پرتقال در برخی از غذاها و یا نوشیدنی ها می باشد می توان پوست پرتقال را در انواع سس سالاد و یا برخی دم کرده های گیاهی، قهوه و یا در تهیه برخی دسرها و کیک ها استفاده کرد، همچنین می توان از پوست پرتقال مربا تهیه کرد.

منبع: مجله تغذیه

ثبت دیدگاه

6 دیدگاه برای “فواید خوردن پوست پرتقال”
  1. سلام؛ خیلی جالب بود، ممنون!

    پاسخ
  2. سلام فائزه جان، ممنون عالی بود.

    پاسخ
  3. سلام عزیز.دستت درد نکنه خیلی جالب و مفید بود.

    پاسخ
  4. با سلام و تشکر. بالاخره نور خورشید مفید است یا نه؟ لطفا توضیح دهید.

    پاسخ
  5. آیا می توان از پوست پرتقال به عنوان میوه در مهمانی ها استفاده کرد؟

    پاسخ
  6. سلام، با اجازه ی فائزه جان، پوست پرتقال همونطور که فائزه عزیز اشاره کردند،به صورت رنده شده رو بعنوان چاشنی سالاد ،غذا و کیک ها ازش استفاده می کنند.در مورد مرباشم شنیدم که میگن ازش مربا درست می شه. ولی به عنوان میوه فقط میوه اش رو میتواان میوه دانست نه پوستش.این نظر من بود شاید فائزه عزیز یا دوستان بزرگوار نظرشون متفاوت باشه.

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.