پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2440 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
ماهیت چت و خطرات آن
شناسه : 819

گردآورنده : سارا رحیمی    چت یک ارتباط غیر رسمی است که یک حوزه ای از ارتباطات اجتماعی را به خود ختصاص داده است، همچنین یک کنفرانس تکس تکس در اینترنت است که سه نوع تیپ شناسی از چت ارائه می شود   دوستیابی، چت هایی که روی موضوعات خاصی است و چتی که بین […]

ارسال توسط :
پ
پ

گردآورنده : سارا رحیمی   

چت یک ارتباط غیر رسمی است که یک حوزه ای از ارتباطات اجتماعی را به خود ختصاص داده است، همچنین یک کنفرانس تکس تکس در اینترنت است که سه نوع تیپ شناسی از چت ارائه می شود

 

دوستیابی، چت هایی که روی موضوعات خاصی است و چتی که بین موسسات تجاری است و روز به روز گسترش پیدا می کند .

فضای مجازی چت روم های اینترنتی به وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان مبدل شده که مرزهای تازه ای در شکل گیری ارزشها و هویت یابی جوانان پیش روی آنان قرار داده است. سهم پسران در ارایه نقش غیرواقعی و تصویری نادرست از خود در چت روم ها ، ۸۹درصد و سهم دختران ۱۱درصد بوده است.  کاهش ریسک شرمندگی ، استفاده از فضای اینترنت را  افزایش می دهد .

 

  ماهیت چت

تجربه ای است کاملا جدید، گفت و گویی غیر کلامی نیست بلکه گفت و گوی کلامی به معنای شناخته شده که در آن آوای صوت وجود دارد، گفت و گویی است که توسط کلمه و کلمه ها صورت می گیرد. همچنین از نظر تعامل، تعامل کامل تعاملی است که عینیت و ذهنیت فردی را داشته باشد. بنابراین چت از جهت در ک عینی و واقعیت ذهنی ارتباط کاملی نیست . 

بررسی های محققان علوم و ارتباطات اجتماعی نشان می دهد که کارکرد غالب چت برای کاربران ایرانی جنبه فراغتی و سرگرم کننده داشته که در اشکال مثبت و منفی تسهیل کننده و جبران کننده نیازهای ارتباطی آنها در دنیای واقعی است. گرچه در فضای چت، مرزبندی های جنسیتی روز به روز ضعیف تر می شود اما با این حال در بیشتر موارد جذابیت های جنیسیتی در روابط دنیای مجازی بیش از پیش حایز اهمیت است.کارشناسان معتقدند که مجاورت طولانی با فضای مجازی می تواند به فرهنگ پذیری یک طرفه و تاثیر پذیری افراطی از هنجارها و ارزشها انجامیده و با تقویت پدیده جهانی شدن تعلقات ملی و سنتی کابران را تحت تاثیر قرار دهد .

“کامران سروش صحت” کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی “چت روم ها” را میدان های چند کاربردی و از پرطرفدارترین عرصه های مراوده در فضای مجازی دانسته و معتقد است که چت، مرزهای تازه ای در شکل گیری خرده فرهنگها ،ارزشها و هویت جوانان پدید آورده است. وی با اشاره به عوامل تسهل کننده ارتباط در فضای مجازی چت می گوید: گمنامی، سرعت ارتباط و سیال بودن از جمله علل گرایش به چت است که در روابط جنیسیتی و دوست یابی جوانان پیامدهایی به دنبال دارد که محملی برای جستجو و ارضای کنجکاوی های آنان فراهم می آورد .

این کارشناس با تاکید بر اهمیت فضای چت روم ها در پر کردن اوقات فراغت اظهار می دارد: چت کردن در فضای مجازی، مشارکت عاطفی را جایگزین مشارکت سیاسی و معاشرت رو در روی اجتماعی کرده و نوعی رابطه غیر حقیقی را بر فضای مناسبات میان افراد حاکم کرده است که این امر پیامدهایی چون کاهش سرمایه های اجتماعی ،انزوا و بریدگی از مشارکت های محسوس و عینی را در بر داشته است .

 

 

 

خطرات چت

خطرات چت برای دختران ایرانی و خارجی در یکی دو مورد خلاصه نمی شود، در تمامی چت روم ها چه ایرانی و چه خارجی اولین گروهی که از همه آسیب پذیرترند دختران می باشند که به راحتی توسط جنس مخالف خود مورد طعمه واقع می شوند. اگر بخواهیم از ریشه به این بحث بپردازیم باید به گذشته و زمانی که در خانه به عروسک بازی، خاله بازی می پرداختند برگردیم زیرا در همان زمان پسرها در بیرون از خانه به انواع بازی های عجیب و غریب مشغول بوده و در مواقع استراحت و گفت و گوهای روزمره با دوستان خود انواع و اقسان شیطنت های خود را برای یکدیگر تعریف و با یکدیگر در میان می گذارند و به مرور زمان به صورت نا خودآگاه از طریق انتقال تجربه به نقطه ضعف های جنس مخالف خود یعنی دختران پی می برند.

در کل محدودیت هایی شامل همه دختران چه در ایران و یا در دیگر کشورهای خارجی می شود، از محودیت هایی که دختران دارند می شود به این که نمی توانند همانند پسران در ساعات آخر شب و یا در تفریحات مختلف شرکت کنند و از تجربه های تلخ دیگر دخترهای دوست خود استفاده کنند اشاره دارد و اگر دخترها در طول روز جایی با هم برخورد کنند به خاطر این که کم تر یکدیگر را می بینند بیش تر به مباحث مهم تر و دخترونه ای مانند رنگ لباس عروسک و از این قبیل می پردازند و اگر در این سنین و چندین سال بعد آن وارد محیط های چت بشوند به راحتی توسط جنس مخالف خود گول خورده و ممکن است مورد سوء استفاده هم واقع شوند که پدر و مادرها می توانند با وقت گذاشتن بیش تر برای آموزش های لازم و پر کردن اوقات فراغت دختران خود به نحوه صحیح و نظارت بر آن ها نقش مهمی را در مقابله با خطرات چت و گفت و گو فرزندان خود در ت روم ها ایفا کنند

 

 

 

نتیجه گیری

شبکه‌های اجتماعی مجازی و به طور کلی اینترنت با اقبال غیر قابل‌ انتظاری در میان ایرانین روبه‌رو شده‌اند. محیط‌ هایی که دسترسی به آن‌ها برای زندگی در هزاره سوم به یک ضرورت حیاتی تبدیل شده است، اما باید آسیب‌هایی که در چنین محیط‌ هایی کاربران را تهدید می‌کنند شناسایی و معرفی کرد و فارغ از ترس اتهام سیاه‌نمایی چرایی این پدیده‌ها را مدنظر قرار داد. اینکه چرا جوانان ایرانی وارد این حوزه شده‌اند و چرا این پدیده در حال رشد و بسط یافتن حتی در شهرستان‌هاست، موضوعی که به نظر می‌رسد نه با فیلترینگ اینترنت کاهش می‌یابد نه با افزایش اخطارها و تهدیدها. گذری به فضای اینترنت نشان از آن دارد که این پدیده تا چه میزان در میان جوانان ایرانی رسوخ کرده حال چه واقعی باشند چه بهانه‌ای برای تلکه کردن باید کاربران را برای یک زیست سالم‌تر در دنیای مجازی آموزش داد .

————————————————————

منابع

جزوه کلاسی دکتر سعد رضا عاملی

  www.forum.98ia.com

  www.zibaweb.com

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.