روزنامه اعتماد؛ با مصطفی معین وزیر علوم در دولت اصلاحات در سالگرد رخداد مهم و اثرگذار دو خرداد ۷۶ در سپهر سیاسی ایران گفتگویی انجام داده است.
* اکنون با نگاه به گذشته، صاحبنظران توسعه بیان میکنند که دولت اصلاحات در عرصه اقتصادی بهترین عملکرد را داشت و شاید الان آرزوی همه این باشد که رشد اقتصادی کشور و معیشت مردم به وضعیت سالهای دولت خاتمی برگردد.
*یکی از بدشانسیهای آقای روحانی این بود که در عرصه بینالمللی ارایش سیاسی در امریکا تغییر کرد. پیروزی ترامپ در امریکا هزینههای زیادی را نه فقط برای دولت روحانی که به جمهوری اسلامی تحمیل کرد.
*آقای روحانی با وجود اینکه اختیار همه تصمیمات سیاست خارجی کشور را بر عهده ندارد میتواند با احیای پروژههایی چون گفتوگوی تمدنهای آقای خاتمی شرایط را برای دور کردن تهدیدات احتمالی از ایران مهیا کند. از نظر من ضرورت دارد که تنش زدایی با جهان همچنان راهبرد اصلی سیاست خارجی کشور باشد.
*یکی از این محدودیتها نظارت استصوابی شورای نگهبان است که باید نسبت به لغو آن اقدام شود. از نمایندگان مجلس به ویژه در فراکسیون امید انتظار میرفت که قبل از آنکه فرصتها از دست برود نسبت به اصلاح و لغو قانون نظارت استصوابی اقدام کنند.
*یک ماه است که تلگرام فیلتر شده اما تنها یک میلیون از تلگرام کوچ کردهاند که بخشی از این یک میلیون مقامات و مسوولان کشور بودهاند. یعنی مردم عادی در برابر یک تصمیم حکومتی مقاومت میکنند.
*موقعیت و جایگاه رییسجمهور با وضعیت و موقعیت دیگران متفاوت است. رییسجمهور بر اساس قانون اساسی اختیارات و معذوراتی دارد. ایشان به عنوان یک سیاستمدار که سازمان و ساختار قدرت در ایران را به خوبی میشناسد ضرورت دارد تا مسائل و مشکلات خود را پیش از آنکه در تریبونها مطرح کند در جلسات خصوصی با رهبری، سایر قوا و نهادها مورد مذاکره قرار دهد و تعامل لازم برای حل و فصل مشکلات مردم را فراهم کند.
*حتی اگر همه دنیا هم علیه ایران بسیج شود هیچ اتفاقی برای ایران نخواهد افتاد. اما اگر ما همه لجستیک پیشرفته نظامی و صنعتی دنیا را هم داشته باشیم ولی مردم از سیستم ناراضی باشند، بحران پشت بحران است که میآید. در نتیجه بازگشت مسوولان به مردم و بازگشت حقوق و آزادیهای قانونی مردم به آنان ضامن امنیت ملی و حاکمیت ملی است.
ثبت دیدگاه