یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
منشوری که مدیریت شهری باید بدان توجه نماید
شناسه : 1312

یکی از مشکلات شهر پاوهبررسی مسائل حمل و نقل شهری و ارایه راهکار مناسب برای ارتقاء حمل و نقل عمومی در شهر دانست. مقوله ترافیک الان به عنوان مهمترین معضل و فاکتور باید به صورت پیوسته مورد توجه قرار گیرد. یکی از سخنرانان مراسم نشست مشورتی (اعضای شورای اسلامی شهر با نمایندگان مهندسین شهرستان پاوه) […]

ارسال توسط :
پ
پ

یکی از مشکلات شهر پاوهبررسی مسائل حمل و نقل شهری و ارایه راهکار مناسب برای ارتقاء حمل و نقل عمومی در شهر دانست. مقوله ترافیک الان به عنوان مهمترین معضل و فاکتور باید به صورت پیوسته مورد توجه قرار گیرد.

یکی از سخنرانان مراسم نشست مشورتی (اعضای شورای اسلامی شهر با نمایندگان مهندسین شهرستان پاوه) در حوزه ی هم اندیشی اصحاب اندیشه جناب آقای مهندس ابراهیم شهریاری بود.

وی در بیاناتی به تفصیل مهمترین چالشها و مسایل مطروحه در خصوص مدیریت شهری نوین را به زیبایی تشریح نمود. مهندس شهریاری چالش های توسعه پایدار و مشکلات محیط زیست در شهرها را در قابل سرفصل هایی ارائه نمود، موضوعاتی که هریک باید در قالب کمیته های کاری مورد بررسی جدی قرار گیرد.

 

وی گفت: مدیریت شهری مقوله ی جهانی است والان بحث روز می باشد،مسائل اجتماعی، فرهنگی … ( فقر، جرم و..) نقش مؤثری در مدیریت شهری ایفاء می نمایند. شاید وضعیت پاوه با توجه به جمعیت، وسعت و توپوگرافی منطقه که شرایط خاصی دارد با کلان شهرها قابل ملاحظه نباشد، اما باید قبول نماییم این شهر به سبب وجود معابر و فضاهای کاربری و… شرایط ویژه ای دارد، شرایطی که منجر به بروز مشکلاتی گردیده و می طلبد بر روی آنها فکر و تمرکز نمود تا بتوان برای آنها راهکاری متناسب با وضعیت موجود یافت.

شهریاری افزود امروز صبح بعضی از فاکتورهای مؤثر را جهت تمرکز بر روی آنها فهرست وار یادداشت نمودم که در اینجا بازگو می نمایم به امید آنکه مورد توجه قرار گیرد.

 

یکی از مشکلات شهر پاوهبررسی مسائل حمل و نقل شهری و ارایه راهکار مناسب برای ارتقاء حمل و نقل عمومی در شهر دانست. مقوله ترافیک الان به عنوان مهمترین معضل و فاکتور باید به صورت پیوسته مورد توجه قرار گیرد.

شهریاری چالش های مدیریت بر درآمد پایدار در شهرها را عاملی در جهت توانمندی شهرداری برشمرد و ارزشگذاری کارکرد شهرداری را باید بر آن سنجید.

وی چالش های تأمین مسکن برای ساکنین شهر را دغدغه متولیان شهر دانست و افزود: در شرایط فعلی به سبب کمبود زمین قیمت آن خیلی بالا رفته است و همین فاکتور زمینه مهاحرت را فراهم نموده است.

 

موضوع دیگری که باید مورد توجه واقع شود بررسی تأثیر توسعه غیر رسمی مناطق حاشیه ای شهرها در نابسامانی سیستم‌های دفع فاضلاب و زباله است، که واقعاً مشکل به وجود آورده است.

شهریاری بر عدم تبیین الگوی مناسب شهرها در کاربری زمین و منطقه بندی در پاوه اذعان نمود.

وی یکی از کارکردهایی که باید مورد توجه قرار گیرد را  ارائه راهکارهای مدیریت شهری جهت مقابله با آلودگی صوتی و بصری در شهرها برشمرد، بنحوی که شاهد افزایش آلودگی صوتی ( بوق های غیر ضروری…) و بصری( انباشت تانکر و… در معابر ) در سطح شهر پاوه می باشیم.

 

مهندس ابراهیم شهریاری افزود نباید به سهولت از تأثیر اقتصادی تراکم ترافیکی بر شیوه زندگی ساکنین شهرها گذشت، موضوعی که هزینه های مضاعفی را برای شهروندان به وجود می آورد.

ایشان پیامدهای ناشی ازحاشیه نشینی بر کیفیت زندگی ساکنین حریم شهرها را باید مورد توجه قرار داد، این موضوع مشکلات حقوقی حریم شهرها را در پی دارد لذا می طلبد شهرداری سیاستهای مدیریت شهری در کنترل حاشیه نشینی در شهرهارا اعمال نماید.

مهندس شهریاری در ادامه خاطر نشان ساخت شهرداری نمی تواندچشم انداز آینده جمعیت شهرها و چالش های مرتبط باآن را نادیده گیرد و لذا از همکنون برای آینده برنامه ریزی نمود.

 

وی در ادامه تصریح نمود:بررسی چالش های آموزش های شهروندی در شهرهابه عنوان عاملی موثر مورد توجه قرار گیرد و متناسب با موضوعات مطروحه باید آموزش های لازم به شهروندان در این راستا ارائه گردد.

مهندس شهریاری بررسی چالش های کمبود سرآنه های فرهنگی و اجتماعی در شهر را مهم ارزیابی نمود (برای مثال این شهر حتی یک سینما ندارد…(

 

وی مشکل کمبود پارکینگ را به عنوان معضل حاد پاوه بیان نمود، و عدم حل شدن این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰۰ قابل توجیه نمی باشد،  بنظر بنده در آینده باید ساختمان هایی که پارکینگ لحاظ ننموده اند حکم تخریب (قلع وقمع) برای آنان صادر گردد.جریمه ی ساده نمی تواند راهکار قلمداد گردد و نباید با این رویه،  صورت مسئله را پاک نماییم. این برای پاوه خیلی مهم است.

مهندس شهریاری بررسی عوامل موثر در آلودگی هوا و منابع آب شهری را در سلامت شهروندان مفید و موثر دانست.

رئیس اداره راه وشهرسازی پاوه بررسی تحولات فضایی- اجتماعی ناشی از روند رشد جمعیت و مهاجرت درشهر را یکی دیگر از کارکردهای مدیریت شهری برشمرد.

 

مهندس ابراهیم شهریاری؛ بهبود و ارتقاء وضعیت و ساماندهی کالبدی شهرها (سازمان فضایی شهر) را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که باید بدان توجه شود، وی در ادامه گفت: در  طراحی معماری داخل شهر الگوی مناسب برای تقسیم بندی فضاهای کاربردی وجود ندارد، متأسفانه این شهر به صورت طبیعی رشد نموده و به صورت برنامه ریزی شده رشد ننموده است، برای مثال برای ساخت یک واحد آموزشی و یا یک اداره باید بعضی شرایط فیزیکی مراعات گردد که چنین نبوده و حداقل انتظار آن است در آینده مورد توجه قرار گیرد.

 

شهریاری بررسی چالش های بهسازی، نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده شهری را مورد توجه قرار داد و افزود: باید برای بافت فرسوده پاوه فکر اساسی نمود، از آنجایکه امکان دسترسی جاده وجود ندارد، در آینده ممکن است مشکلات حادی را به وجود آورد، بحث زلزله می تواند به دلیل عدم خدمات دهی به موقع تلفات سنیگینی را در پی داشته باشد.

ایشان بررسی آسیبهای اجتماعی و نقاط آسیب خیز ناشی از رشد و توسعه شهر را موضوعی دیگر دانست که باید بدان توجه گردد. برای مثال در بعضی محلات اعتیاد، دزدی به نسبت بیشتر صورت می گیرد که باید ریشه یابی گردد.

 

مهندس ابراهیم شهریاری ایمن سازی در برابر سوانح طبیعی (زلزله، سیل و…) در شهرها را مهم توصیف نمودوی در این خصوص گفت: بعضی نقاط پاوه رانشی است شهرداری برای ساخت وساز باید مجوز صادر ننماید.

کارشناس مدیریت شهری به جدیت و اهتمام شهرداری به راهکارهای افزایش مشارکت شهروندان در مدیریت پسماندهای شهری جهت ارائه خدمات دهی مطلوب تأکید نمود.

وی  چالش های اجتماعی- امنیتی ناشی از تمرکز گرایی و مهاجرت پذیری شهرهارا موضوعی دانست که بدان توجه نمود.

شهریاری بررسی مسائل و مشکلات کمربند سبز شهرها و توجه به صیانت از حریم شهری را مهم برشمرد و افزود:ساخت وساز در محدوده شهر انجام گیرد نه حریم شهر

 

مهندس شهریاری آموزش شهروندی را خیلی مهم واساسی دانست بنحویکه برای رعایت این اصول اگر آموزش صحیحی وجود نداشته باشد هیچکدام از موارد بازگو شده به سرانجام مطلوب نمی رسد. در اینجا علاوه بر آموزش باید به مشارکت هم نگریسته شود.

مهندس شهریاری مدیریت یکپارچه شهری و تحقق عدالت اجتماعی شهر در شهرها را یکی دیگر از موضوعاتی برشمرد که باید بدان توجه ویژه نمود، این مقوله موجبات بروز تگرانی و… را در پی دارد، برای مثال اگر ۱۰ نفر جرمی همسنگ مرتکب می شوند باید همه را به یک چشم بنگریم، نا اینکه

رئیس اداره راه وشهرسازی بررسی مسایل پدافند غیر عامل شهرها در بافت های فرسوده شهری را ضروری برشمرد و افزود اخیرآ در حال نگارش مقاله ای علمی در این خصوص (پدافند غیر عامل در شهر پاوه) هستم و تمایل به ارسال آن به ISIرا دارم. که چگونه در خصوص حوادث طبیعی ویا غیر طبیعی تلفات وخسارات را به حداقل ممکن رساند، بررسی راهکارهای مقابله با بحرانهای کالبدی در شهرها می تواند موثر واقع شودبرای مثال در زمینه طراحی شهری باید تلاش نماییم که تمرکز یکنواخت در شهر مراعات گردد، تراکم بالا در نقطه ای سبب افزایش تلفات انسانی ومالی را در پی خواهد داشت. در این راستا یکسری راهکار وجود دارد که نیاز می رود بر روی آنان برنامه ریزی داشته باشیم. در کل باید تراکم جمعیتی را در محلات مختلف شهر تقسیم نماییم نه اینکه در نقطه ای بالا رود که علاوه بر لطمات وارده منجر به افزایش ترافیک و بروز مشکلات اجتماعی وفرهنگی و… دیگر شود.

 

پایان بخش عرایض ام را به ارتقاء و بهسازی فضای سبز مبتنی بر توسعه پایدار شهری  خلاصه می نمایم که باید مد نظر برنامه ریزان امر قرار گیرد؛ از طرفی نباید مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی موجود در توسعه فضای سبز شهرها را نادیده گرفت.

 

به نقل از: خبرگزاری پاوه پرس

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.