سه شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۴ Tuesday, 3 June , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2519 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
  • ۱۳۹۱-۰۳-۲۹ ساعت: 18:34
  • شناسه : 226

    گردآورنده : بصیره حکمتی ده گام غذایی به سمت رهایی از علایم نشانگان روده تحریک پذیر ۱-یک دفتر یادداشت روزانه (غذا ،احساس و علایم )داشته باشید : به مدت دو هفته از همه چیزهایی که می خورید و می آشامید ،از احساس هایی که تجربه می کنید و از علایم نشانگان روده تحریک پذیر خودتان […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    گردآورنده : بصیره حکمتی

    ده گام غذایی به سمت رهایی از علایم نشانگان روده تحریک پذیر
    ۱-یک دفتر یادداشت روزانه (غذا ،احساس و علایم )داشته باشید :
    به مدت دو هفته از همه چیزهایی که می خورید و می آشامید ،از احساس هایی که تجربه می کنید و از علایم نشانگان روده تحریک پذیر خودتان یک فهرست تهیه کنید .
    ۲– تا حد امکان غذاهای دارای فیبر زیاد بخورید :
    توجه داشته باشید که این گام غذایی به شما نمی گوید «فیبر بخورید » بلکه می گوید «غذاهای دارای فیبر زیاد بخورید »
    (موسسه ملی سرطان و اداره ی کل غذا و داروی ایالات متحده بین ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر را در روز توصیه می کند)

    رهنمودهایی برای مصرف مواد غذایی دارای فیبر :

    سعی کنید سه وعده غلات یا فرآورده های غلات مصرف کنید-
    -مشخص کنید کدام نوع فیبر (تجزیه پذیر و یا تجزیه ناپذیر ) برای شما بهتر است.
    -هر روز بر یک منبع فیبر تمرکز کنید
    -همه فیبر مصرفی تان را به یکباره مصرف نکنید
    -بر مصرف میوه ها و سبزیجاتی تمرکز کنید که برای افراد قابل تحمل ترند و گاز تولید نمی کنند

    ۳– در هر روز حداقل ۸ لیوان آب بنوشید

    ۴– مصرف کافئین را محدود کنید

    ۵-از وعده های غذایی با غذاهای پر چرب پرهیز کنید
    ترکیبات زیر به عنوان جایگزین های چربی معرفی می شوند:
    دوغ ،شربت شکلات ،پنیر خامه ای فاقد چربی یا دارای چربی کم ،دوغ کم چرب طعم دار ،خامه ترش فاقد چربی یا دارای چربی سبک ،آب لیمو ،میوه ها و پوره میوه

    ۶-پرهیز از استفاده ی ادویه های تحریک کننده
    برخی افراد  سندرم روده تحریک پذیر به نظر می رسد سس داغ ،سس ادویه دار کباب ،غذاهای حاوی پودر فلفل ،زردچوبه ،پودر فلفل قرمز ،زنجبیل و سیر را نمی توانند تحمل کنند .

    ۷-پرهیز از مصرف الکل

    ۸– پرهیز از غذاهای تولید کننده ی گاز       
    که این غذاها شامل :
    میوه ها و سبزیجات خاص ،حبوبات خشک کرده ،نخود ،لبنیات برای افرادی که تحمل ناپذیری لاکتوز دارند و برخی افزودنی های خاص و سبزیجات خام از جمله خیار و کاهو در سالاد .
    سبزیجات زیر می توانند حتی در حالت پخته شده نیز موجب دردسر شوند (تره ،پیاز ،موسیر ،فلفل سبز و قرمز ،خیار ،فلفل شیرین ،شلغم ،ذرت ،تربچه و گرد فلفل )
    حبوبات خشک شده :انواع نخود ،عدس و لوبیا
    میوه های زیر می تواند برای برخی افراد مشکل ساز باشد :
    سیب (به ویژه با پوست ) خربزه ،گلابی ،آلو بخارا ،طالبی ،هندوانه

    ۹– وعده های بیشتر با حجم کم بخورید

    ۱۰-فعالیت بدنی خود را افزایش دهید

    ثبت دیدگاه

    3 دیدگاه برای “نشانگان روده ی تحریک پذیر ( قسمت دوم )”
    1. سلام ممنون خواهر گرامی مطلبتون عالی بود

      پاسخ
    2. با سلام و تشکر از دوست عزیزم بصیره.

      پاسخ
    3. سعی کنید اسم غذا را بنویسید چون اکثر نمیدانند کدام غذا فیبر دارد یا ندارد با تشکر

      پاسخ
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.