هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی کرک که نوع پرورش یافته آن در اکثر نقاط زمین کشت می شود .
قسمت مورد استفاده گیاه هویج ،ریشه ،میوه و تخم آن است .
ترکیبات شیمیایی :
هویج دارای ۸۷% آب ، ۱/۵ مواد ازته ، ۰/۰۲ % چربی ، ۸% مواد گلوسیدی ، حدود ۱/۵% سلولز و مقداری ماده رنگی کاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد .
هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین های یکی از مهمترین و مفید ترین سبزیجات برای بدن است.
خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهایی عفونی بالا می برد.
هویج منبع مهم تباکارتون و الیاف می باشد که هر دو آنها کمک به جلوگیری از سرطان و حمله قلبی می کنند. گروهی از محققین به این نتیجه رسیده اند که سبزیجات ریشه ای تاثیر بسزایی در کاهش میزان حمله های قلبی به خاطر پایین آوردن میزان کلسترول دارند
نتیجه بررسی ها نشان می دهد که افرادی که ۶ بار یا بیشتر از سبزیجات ریشه ای در هفته خام یا پخته استفاده می کنند کمتر دچار حملات قلبی می شوند. حتی زنانی که هر روز از هویج خام استفاده می کنند ۵ تا۸ بار کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند. در هویج یک نوع انسولین گیاهی وجود دارد که اثر کم کننده قند خون را دارا می باشد بنابراین عقدیه قدیمی که هویج برای مبتلایان به دیابت خوب نیست کاملاً غلط است و بیماران قند می توانند به مقدار کم از این گیاه استفاده کنند.
مصرف هویج سبب برطرف شدن بیماری عدم دفع ادرار، تورم، تحریک مجاری هضم، تنفسی، سرفه های مقاوم، آسم، اخلاط خونی و دفع کرم می شود.
هویج اعمال روده ها را تنظیم می کند و از یبوست جلوگیری می کند. هویج نباید هیچگاه پوست کند زیرا مواد مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلکه باید آنرا با برس کاملاً تمیز و شست و مصرف کرد. هویج از ابتلا به سرطان معده، کولون و پروستات جلوگیری می کند. هویج خون را تصفیه می کند.
هویج رماتیسم و نقرس را برطرف می کند. هویج سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، عمر را طولانی می کند.
هنگامیکه کودک شروع به دندان در آوردن می کند یک قطعه هویج باریک را برای دندان زدن به او بدهید.
هویج بواسیر را درمان می کند. خوردن هویج جوشهای صورت را درمان می کند و برای برطرف کردن اسهال بچه ها مفید است البته
با تمام خواص زیادی که هویج دارد در مصرف آن نباید زیاده روش کرده شده آنها که هویج زیاد مصرف می کنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود که البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نکنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود بر می گردد.
هویج سرشار از سلولز و انواع ویتامینهای دی، سی، بی، آ و ای است. چربی خون را کاهش میدهد، خون را تصفیه میکند و به افزایش نیروی عضلات، تقویت کلیهها و شفاف کردن پوست کمک میکند.
هویج به دلیل داشتن آهن برای درمان کمخونی و عوارض آن در دوران بلوغ مفید است و از طرفی خواص خلط آور و التیام بخش دارد و گرفتگی صدا را برطرف میکند.
این میوه برای بینایی و به دلیل داشتن انسولین برای بیماران دیابتی مفید است و خوراک خوبی برای کسانی است که از افزایش وزن و چاقی مفرط رنج میبرند.
هر دانه هویج متوسط دارای ۱۰ کالری است و از آنجا که دارای فیبر زیاد است کمک زیادی به لاغری میکند.
برای استفاده از خاصیت شفافکنندگی پوست علاوه بر مصرف خوراکی هویج میتوان از ماسک طبیعی آن استفاده کرد.
ماسک هویج باعث برطرف شدن لکها و نرمی پوست نیز میشود. جهت تهیه ماسک هویج میتوان هویج را رنده کرده و به روی صورت مالید یا ابتدا آن را پخته و سپس استفاده کرد.
—————————————————————————–
منابع :
۱. http://www.pezeshkan.org
۲. http://www.seemorgh.com
۳. http://persianblog.ir/
سلام* مطلب خوب و مفیدی بود منتظر مقالات دیگرتان در زمینه های غذایی هستیم ……. تشکر
بسیار ممنون از مطلب مفید و جالبتون!
فقط فکر کنم یک اشتباه تایپی وجود داره و اون کلمه بتاکاروتن هست نه تباکارتون که همان پیش سازهای ویتامین آ هستند
باسلام خدمت شما برادرگرامی حق باشماست اشتباه تایپی شده همینطور که گفتین بتاکاروتن هست .ممنونم از دقت نظرتون .
باسلام خدمت شما دوست گرامی همین طور که گفتین اشتباه تایپی شده و بتاکاروتن درست است ممنونم از دقت نظرتون.
هوالعلیم*سلام خدا بر دوست خوبم،ممنون از مطلب مفیدت،من خیلی هویج دوست دارم از این به بعد بیشتر می خورم!!جنه الفردوس مأوایتان
با سلام و احترام
من از شهرستان خواف ( مهد علمای بزرگ اهل سنت) می باشم. اگه تونستید به وبلاگ من هم سر بزنید و نظرات خودتان را مطرح کنید.
اگه مورد پسندتان قرار گرفت ، پیام بدید تا همدیگر رو لینک کنیم.
با تشکر