بــرای تــازه دانـــشـجــویــان
هر محیط تازه ای با یک سری مشکلات و یک سری جذابیت ها همراه است. یک تازه دانشجو که اصطلاحا به آن ورودی، جدیدالورود، ترمک و … می گویند، اولین بار است که محیط دانشگاه و خوابگاه را به شکلی اساسی تجربه می کند و در ضمن ممکن است کیلومترها از شهر و خانواده خودش دور شده باشد. از طرفی یک محیط یک دست جوان را تجربه می کند که در آن خبری از اختلاف سنی ده پانزده سال نیست. این ها و بسیاری موارد دیگر که قابل ذکر هستند، هم می توانند مشکل باشند و هم می توانند جذابیت داشته باشند؛ هم می توانند خاطره های تلخی را به دنبال داشته باشند و هم خاطره های شیرین.
باری اینکه از خوابگاه، هم اتاقی، محیط دانشگاه، کلاس درس، نمره، استاد، اول ترم، آخر ترم، باقیمانده شخصیت و هویت بعد از چهار یا هشت ترم و … خاطره های شیرین داشته باشیم نه تلخ، باید چشم و گوشمان را باز و حواسمان را شش دانگ جمع کنیم. در رساله « جمعیت حواس و be open eye and ear » باب های زیادی را می توان گشود که از آن جمله است:
۱) خوابگاه و هم اتاقی
حکم « مدرسه خانه دوم دانش آموز است.» که در دوران دانش آموزی برقرار است؛ در دوران دانش جویی و زندگی خوابگاهی بنا به شرایط مکان-زمان به « خوابگاه خانه دوم دانشجو است.» تغییر می یابد. و نقش پدر، مادر، خواهر، برادر و … را تا حد زیادی هم اتاقی پر می کند. پس انتخاب هم اتاقی بسیار مهم است. چرا که هم اتاقی از هم اتاقی تاثیر می پذیرد و بر وی تاثیر می گذارد. یک طرف این رابطه (هم اتاقیّت) شما هستید که دو وظیفه بسیار مهم را در زمینه تاثیرگزاری و تاثیرپذیری دارید:
۱) باید تاثیرگزاری فعال باشید.
۲) باید تاثیرپذیری فهیم باشید.
و طرف دیگر، هم اتاقی شما است که وظیفه دیگر شما در قبالش، « انتخاب»او است. در واقع از هر دو سو شما موظف هستید تا رابطه هم اتاقی را به درستی برقرار کنید.
از دیرباز تاکنون معیارهای زیادی برای انتخاب هم اتاقی مطرح شده است. از قبیل: هم رشته بودن، هم شهری بودن، هم فکر بودن و … . ولی مهمترین معیار در انتخاب هم اتاقی از نظر این حقیر « سازگاری در عین ثبات شخصیتی و هویتی » است.
هرچقدر که بتوانید در باورهایتان ثابت قدم باشید و ثبات شخصیتی خود را بیشتر تضمین کنید و در عین حال امتیازات کمتری را به سبب سازگاری با محیط و هم اتاقی از دست بدهید، در انتخاب هم اتاقی موفق تر بوده اید. و این نیز میسر نیست مگر با
انتخاب یک هم اتاقی با باورهای هرچه شبیه تر به شما
بدیهی است جای تغییرات و تاثیرپذیری های مثبت باز و مشمول همان بند « تاثیرپذیری فهیم » است.
در بیان اهمیت بیشتر انتخاب هم اتاقی ذکر ضرب المثل کردی « هاوسی له هاوسی ئه گری سه راسی۱ » خالی از لطف نیست و در قیاس با آن چه بسا « هم اتاقی از هم اتاقی سرطان هم بگیرد. »
پس ورود دانشجویان چشم و گوش بسته به خوابگاه اکیدا ممنوع.
۲)محیط دانشگاه
در اینجا نیز چشم و گوش باز و حواس جمع شرط است اما یک هزینه دیگر هم باید پرداخت و آن هم نصب کنترل کننده هایی بر چشم و گوش و حواس است که در مواقع نیاز تغییرات را در آنها ایجاد کرده تا از استفاده بی مورد آنها و متعاقبا از کار افتادنشان و بسته شدن رساله « جمعیت حواس و be open eye and ear » جلوگیری به عمل آید. نکته قابل توجه اینکه ادامه کار این کنترل کننده ها با روغن کاری پیوسته چشم و گوش و دل امکان پذیر است.
ادامه دارد …
——————————————————————————————
تذکر: کلیه مطالب فوق بر اساس تجربیات و برداشت های شخصی بوده و فاقد منبع علمی خاصی می باشد و جای تغییر و بازبینی دارد. از کلیه دوستانی که مایل به ذکر تجارب دانشجویی خود به منظور استفاده تازه دانشجویان هستند دعوت می شود تا در پستی با عنوان همین مطلب در تالار گفتمان همکاری نمایند.
ممنون بخاطر مقاله ی باارزش و مفید. باتشکر به امید موفقیت روز افزون کلیه ی دانشجویان گرامی ای مرز و بوم
نوردانلود ؛ بزرگترین مرکز دانلود اسلامی
http://www.nourdownload.com
ممنون کاک مبین الحق و الانصاف سخنانتان استادانه و از روی تجربه ی موفق خودتان است و صد در صد قابل قبول است خداوند حفظتان کند.