شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2461 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 297

نویسنده : مبین نادری ۳)درس و مطالعه درسی یادتان نرود هدف اصلی شما برای حضور در دانشگاه و جلای وطن، کسب تخصص در رشته تحصیلیتان است. بعضی از سختی ها و مشکلات در دانشگاه و خوابگاه ممکن است در طولانی مدت و به شکلی غیر قابل رؤیت و غیر قابل لمس و در واقع با […]

ارسال توسط :
پ
پ
نویسنده : مبین نادری

۳)درس و مطالعه درسی
یادتان نرود هدف اصلی شما برای حضور در دانشگاه و جلای وطن، کسب تخصص در رشته تحصیلیتان است. بعضی از سختی ها و مشکلات در دانشگاه و خوابگاه ممکن است در طولانی مدت و به شکلی غیر قابل رؤیت و غیر قابل لمس و در واقع با بستن آهسته و میلیمتری همان رساله « جمعیت حواس و be open eye and ear »، باعث شود شما هدف اصلیتان را که در ابتدا بسیار واضح بود، فراموش کنید. جهت جلوگیری از این «فراموشی» تمسک به اصل «تذکر» که «پادفراموشی» است راه حل و چاره می باشد. و شرط اساسی اصل مهم «تذکر» همنشینی با «متذکرین» است و متذکرین در این زمینه همان دوستان سال بالایی و هم ورودی های ممتاز و دلسوز هستند که خودشان هم اصل مهم « درس و مطالعه درسی » را فراموش نکرده اند. هر چند که شما خودتان باید در زمره ممتازین بوده و نقش متذکرین را بازی کنید.

منشین با بدان که صحبت بد     گرچه پاکی تو را پلید کند

ذکر ممتازین و راهشان بگزین     راه آنان به صد بیراهه۱ بیارزد   

نکته دیگر در زمینه درس و مطالعه درسی این است که: نمرات درخشان در پایان ترم مشروط به شروع مطالعه از ابتدای ترم و به صورت پیوسته است. این نیز اصلی بسیار مهم است که دانشجو در انتهای هر ترم آن را بازیابی کرده و در ابتدای ترم بعد دوباره فراموش می کند.

 

۴)کلاس درس، استاد

این مقال ها که می گویند: استاد نمره نمی دهد، من را انداخت، نمره بالاتر از ۱۲ ندارد، ۸۰ درصد کلاس از پیش افتاده هستند و … بیشترشان اضغاث احلامی هستند که شب امتحان، دانشجوی نادانشجویی که قریب به اتفاق کل ترم را در خواب زمستانی بوده، می بیند.

مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد. هر کسی آن درود عاقبت کار، که کشت. گاو نر می خواهد و مرد کهن. یا بهتر است بگوییم خودکارِ بنویس می خواهد و دانشجویِ بخوان.بقدر الکد تکتسب المعالی / فمن طلب العلی سهر الیالی. البته « سهر الیالی » وقتی معنا می یابد که روز را کامل استفاده کرده باشی. نه اینکه روز را بخوابی و شب را درس بخوانی؛ آخر سر انتظار « طلب العلی » را نیز داشته باشی!

لب کلام اینکه ۹۰ درصد شرایط در کنترل شما است؛ اگر بخواهید و تلاش کنید، می توانید بهترین باشید.

 

۵)پیش گام بودن

در کارهای مثبتی که در دانشگاه برگزار می شوند مثل مسابقات ورزشی، همایش ها و کنفرانس های علمی، فرهنگی، هنری و … بر حسب علاقه و تواناییتان پیش گام باشید و هیچ وقت از حضور در میادین علمی و ورزشی و … ترسی نداشته باشید. مثلا اگر در رشته ای ورزشی، حرفه ای هستید؛ هر چه سریعتر در مسابقات شرکت کنید و سعی کنید در آن میدان ورزشی بهترین باشید. درس را بهانه تعطیل کردن فعالیت های غیر درسی نکنید و فعالیت هایتان نیز سبب لطمه زدن به وظیفه اصلیتان یعنی دانشجو بودن شما نشود.

 

۶)تغذیه روح

در هر زمان و هر مکانی و در هر شرایطی، انسان نیاز به تغذیه بعد روحی و معنوی خود دارد. همنشینی با قرآن به صورت پیوسته و مستمر، آشنایی با سیره و سنت پیامبر(ص)، زندگی بزرگان و … هر کدام بخشی از غذای روح ما را تشکیل می دهند.

در نهایت این فرموده پیامبر(ص) را ( ان شا الله ) همیشه به یاد داشته باشیم که می فرمایند:

اتَّقِ اللَّهَ حَیْثُمَا کُنْتَ…

هر کجا که بودی تقوای خدا را پیشه کن…

حدیث حسن صحیح

 

ثبّتکم الله و وفّقکم

تذکر: کلیه مطالب فوق بر اساس تجربیات و برداشت های شخصی بوده و فاقد منبع علمی خاصی می باشد و جای تغییر و بازبینی دارد. از کلیه دوستانی که مایل به ذکر تجارب دانشجویی خود به منظور استفاده تازه دانشجویان هستند دعوت می شود تا در پستی با عنوان همین مطلب در تالار گفتمان همکاری نمایند.

۱-       بیراهه ها به محض ورود به محیط خوابگاه و دانشگاه یکی یکی خود را می نمایانند.

ثبت دیدگاه

6 دیدگاه برای “ورود چشم و گوش بسته ها ممنوع ( قسمت دوم )”
  1. اتَّقِ اللَّهَ حَیْثُمَا کُنْتَ…

    هر کجا که بودی تقوای خدا را پیشه کن…

    حدیث حسن صحیح

    بیراهه ها به محظ ورود به محیط خوابگاه و دانشگاه یکی یکی خود را می نمایانند ،الحق که همینطوره

    ممنون کاک مبین جالب بود منتظر ادامه ش هستیم

    پاسخ
  2. بسم الله المستعان*سلام علیکم*از کاک مبین ممنونم،نکات مفید و تجربیات ارزشمندی رو در اختیار دانشجویان گرامی قرار دادن،اگر همه ی ما نسبت به جامعه احساس مسؤلیت و دلسوزی داشته باشیم قطعا جامعه پیشرفت بهترو سریعتری خواهد داشت،مجددا تشکر،مأجورو مؤید باشید.*جنه الفردوس مأوایتان*

    پاسخ
  3. باسلام و تشکر از دوست عزیزم مبین. خواستم بپرسم این حرفای خوب خوب رو میشه عملی هم کرد یا برا همین چن دیقه ییه که پشت سیستم هستیم؟ ممنون میشم اگه مطالب رو یه کم با مثالهای عملی تر به واقعیت نزدیک کنی. خوشحال میشم اگه از کارا و برنامه های خود نویسنده یا کسانی که به عینه دیدی (متناسب با متن) برامون بگی تا باور کردن و عمل کردن راحت تر بشه. سپاس.

    پاسخ
  4. مرسی

    پاسخ
  5. سلام در جواب saye باید بگم: تقریبا سعی کردم همه بند ها را به شکلی عملی و به دور از تئوری بنویسم به گونه ای که مثل درس ریاضی نباشه که تا مثال حل نشه نمیشه مطلب رو فهمید ولی مثال آوردن از کسایی که ممتاز هستند موافقم که مفیده ولی جاش توی مقاله نیست. برای این مورد از دوستان میخوام تو پست همین موضوع مشارکت بکنند.

    پاسخ
  6. مرسی
    ای کاش نکته همنشینی با آدمهای خاص را قبلا می گفتین(قبلا درک میکردم)
    برسر ما فر ریخت خصوصیات آنها
    اگر خواستین به آدمهای سیاه کمک کنید زیاد با آنها در ارتباط نباشید چون مثل آنها میشید.

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.