شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
پیشنهاد ۱۰ ماده ای احمد داوود اوغلو
شناسه : 2631

احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق ترکیه در طرحی ۱۰ ماده ای پیشنهاد خود برای حل بحران کرکوک را ارائه داده است. به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه جمهوریت، احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق ترکیه، استاد دانشگاه و نماینده قونیه در پارلمان ترکیه پیشنهاد ۱۰ ماده ای برای حل بحران کرکوک را ارائه […]

ارسال توسط :
پ
پ

احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق ترکیه در طرحی ۱۰ ماده ای پیشنهاد خود برای حل بحران کرکوک را ارائه داده است.

به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه جمهوریت، احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق ترکیه، استاد دانشگاه و نماینده قونیه در پارلمان ترکیه پیشنهاد ۱۰ ماده ای برای حل بحران کرکوک را ارائه کرده است که این پیشنهاد به شرح ذیل است:

  1. بعد از جنگ عراق حکومت های ترکیه به مسئله عراق و کرکوک به این شکل نگاه کرده اند که "عراق یک خاورمیانه کوچک و کرکوک یک عراق کوچک است" برای حل هر نوع بحرانی در کرکوک با تمام گروه ها و اقلیت ها مذهبی و قومیتی مدنظر قرار گرفته و از اقدامات و دستورات تک جانبه خودداری شود.
  2. در این راستا تمام نتایج به دست آمده از رفراندوم ۲۵ سپتامبر در شمال عراق با توجه به وضعیت کرکوک به حالت تعلیق درآمده تا بتوان فرصتی برای مذاکره خلق کرد.
  3. تمام حرکت های نظامی در اطراف شهر وابسته به هر جناحی که باشد و انتقال نیرو باید متوقف شود.
  4. اقلیم کردستان عراق باید از ابزار نظامی برای متصل کردن کرکوک به خود و درخواست های دولت مرکزی برای وصل کرکوک به دولت مرکزی به عنوان یک ولایت عادی باید متوقف شود.
  5. واقعیت های سیاسی امروز در کرکوک برای ایجاد یک راه حل ماندگار نیازمند ایجاد نظم جدید و ویژه در این شهر است. این وضعیت ویژه می تواند با جای گرفتن کرکوک در داخل خاک اقلیم کردستان عراق ولی با یک وضعیت متفاوت تر تامین شود.
  6. در کرکوک اعمال ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق به عنوان یک راه حل یک جانبه عملی نبوده و باید با توافق طرفین یک پیشنهاد مورد قبول هر طرف ارائه شود.
  7. این توافقات باید از مناطقی شروع شود که درگیری ها بر سر منافع مختلف در آن در جریان است و در خصوص شهر باید فرمت مذاکراتی که مورد توافق همه طرف ها باشد به وجود آید و اساس قرار بگیرد.
  8. در مذاکرات قبلی که در زمان ریاست جمهوری محروم جلال طالبانی صورت گرفته است برای نمایندگی برابر اقلیت های مختلف حد نصاب (۳۳ درصد ترکمن ها، ۳۳ درصد کردها و ۳۳ درصد اعراب) در نظر گرفته شده است که این تقسیم بندی در به وجود آمدن یک مجلس اساس قرار گرفته است. با در نظر گرفتن چنین طرح هایی و طرح هایی مشابه با آن می توان یک فرمت محلی برای جلوگیری از درگیری ها به وجود آورد.
  9. این مذاکرات که تحت نظر سازمان ملل متحد و با محوریت دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان عراق صورت خواهد گرفت با نظارت کشورهای همسایه نیز می تواند همراه باشد.
  10. در تداوم این مذاکرات باید تنش ها کاهش پیدا کند و از کاربرد قوه قهریه خودداری صورت گیرد و نباید اجازه به وجود آمدن درگیری ها داده شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.