هنگام خرید کفش به چه فاکتورهایی توجه می کنید؟
آیا تابحال علاوه بر قیمت و مدل کفش، مناسب بودن کفش را مدنظر داشته اید؟
کف پای صاف، کف پای گود، شست کج و کمر گود (لوردوز) ناهنجاری هایی هستند که یکی از دلایل ایجاد آن ها کفش نامناسب است.
کمردرد، خستگی زودرس، درد ساق پا و زانو نیز از عوارض کفش نامناسب می باشد.
پس با توجه به ناهنجاریها و عوارض بیان شده، در هنگام خرید کفش لازم است که به ویژگی های ساختاری کفش دقت نموده و با علم و آگاهی کفش خود را انتخاب نماییم.
ابتدا توصیه هایی کلی راجع به ویژگی های یک کفش مناسب ارائه می گردد و سپس به ویژگی هایی که یک کفش ورزشی باید دارا باشد می پردازیم.
بخشهای مختلف یک کفش شامل جنس، پاشنه و پنجه می باشد.
کفش هایی که انتخاب می کنید از جنس چرم باشد و از خرید کفشهایی که رویه پلاستیکی دارند جدا خودداری نمایید.
در کفش های چرمی انتقال هوا بین پوست و خارج از کفش برقرار می شود. اما کفش هایی که جنس آنها صد درصد پلاستیک است باعث ایجاد عرق در پا شده و با جلوگیری ازجریان هوا، زمینه بروز اختلالات و ناهنجاریهای پوستی فراهم می شود.
پاشنه کفش نسبت به پنجه آن ۳ سانتی متر بلندتر باشد. کفش های بدون پاشنه و همچنین کفش های پاشنه بلند با توجه به عوارض بیان شده توصیه نمی شوند. باتوجه به استفاده زیاد خانمها از کفشهای پاشنه بلند، حتی الامکان از کفش هایی استفاده نمایید که پاشنه آن ها پهن تر است. با توجه به اینکه ۵۵ درصد کل وزن بدن بر روی پاشنه ها قرار می کیرد اگر پاشنه عرض کمی داشته باشد احتمال پیچ خوردن و آسیب به مفاصل پا بیشتر می شود.
پنجه کفش نیز به گونه ای باشد که انگشتان پا احساس راحتی داشته و بین نوک انگشت شست و لبه جلویی کفش، حدود نیم تا یک سانتی متر فاصله وجود داشته باشد. امروزه استفاده از کفش های نوک تیز در بین آقایان و خانم ها خیلی رایج می باشد. در کفش های نوک تیز باتوجه به فشار وارده به انگشتان پا و خارج شدن انگشتان از حالت طبیعی در دراز مدت باعث بروز ناهنجاریهای انگشتان چکشی و شست کج می شود. پس تا آنجایی که امکان دارد راه رفتن و پیاده روی خود را با این کفش ها به حداقل برسانید، و در صورت یافتن کفش مناسبتر از پوشیدن این کفش ها اجتناب نمایید.
خرید کفش باید در بعد از ظهر باشد. به طور طبیعی پاهای افراد صبحها حدود نیم سایز، کوچک تر از بعد از ظهرها است. قبل از پرداختن به ویژگی کفشهای ورزشی لازم است دوباره متذکر شوم تا آنجایی که امکان دارد از خرید کفش های پاشنه بلند خودداری نمایید. این تذکر بیشتر متوجه خانم ها می باشد. گودی کمر از ناهنجاریهای شایع در خانم ها بوده که یکی از دلایل اصلی آن استفاده زیاد خانم ها از کفش های پاشنه بلند است. پس سلامتی خود را به خاطر پوشیدن کفشهای نامناسب به خطر نیندازید.
در انتخاب کفش های ورزشی باید دقت بیشتری نمایید. افرادی که به صورت حرفه ای در رشته های مختلف ورزشی کار می کنند باید کفش مناسب با رشته خود را تهیه نمایند. در اینجا سعی می کنیم به ویژگی های کفشی که استفاده بیشتری برای عموم دارد بپردازیم. بهترین کفش برای پیاده روی، دویدن و … کفش اسپرت می باشد.
پاشنه کفش اسپرت نسبت به پنجه آن ۲ الی ۳ سانتی متر بلند تر باشد. چون در دویدن، راه رفتن و … ابتدا پاشنه با زمین بر خورد می کند باید پاشنه کفش خاصیت ارتجاعی مناسبی داشته باشد. پس پاشنه کفش را بررسی می کنیم؛ اگر با فشار انگشت شست فرورفتگی مختصری مشاهده شد، پاشنه کفش مناسب است.
قسمت بالایی کفش باید به گونه ای باشد که تاندون آشیل را حمایت و حفاظت کند. همانطور که در شکل زیر با فلش زرد رنگ (شماره ۱) نشان داده شده فرورفتگی بالای کفش نشان از استاندارد بودن آن است.
قسمت کناری کفش برای محافظت از مچ پا (در شکل زیر با دایره قرمز رنگ مشخص شده) محکم بوده و با ضربه زدن انگشتان صدا دهد.
همچنین چرخش قسمت جلویی کفش به داخل (جهت فلش شماره ۲) از چرخش آن به خارج بیشتر باشد.
کفش پیاده روی باید بسیار سبک باشد به نحوی که اصلا احساس نکنید کفشی به پا دارید.
با در نظر گرفتن نکات بیان شده پس از انتخاب کفش، آن را پوشیده و پس از بستن بندها اطمینان حاصل کنید که پنجههای پایتان به آسانی حرکت میکند و پاشنه پاهایتان هنگام راه رفتن نمیلغزد.
افردای که به صورت مداوم و با برنامه به یک فعالیت ورزشی می پردازند باید دقت نمایند که کفی کفش را حداقل هفته ای یکبار بشویند، با اینکار زمینه ایجاد بیماریهای پوستی در پا به حداقل می رسد.
—————————————————————————
منابع:
۱-http://www.iranerooz.com
۲- http://www.tebyan.net
۳-http://fa.parsiteb.com
۴-http://atcce.com
۵- http://www.eshoe.ir
۶- http://www.ehow.com
۷- http://www.about.com
۸- و اطلاعات یادگرفته از دوره مربی گری آمادگی جسمانی.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
ممنون مطلب خیلی خوبی بود من در انتخاب کفش خیلی حساس هستم
هوالمستعان*سلام الله علیکم*ممنون نکات مفیدی بودند. هر چند رعایت کردنشون سخته چون کفش با این ویژگیها در شهر پاوه به سختی پیدا میشه. راستی واسه همینه میگن پا قلب دوم بدن است؟؟!!.رستگار باشید
با سلام و تشکر ؛خیلی مفید بود .هر وقت میرم کفش میخرم؛به شک میافتم که باید صبح میامدم یا ظهر!خیلی کار خوبی کردید.ازین پس یادم نمیره.
سلام میلاد گیان
دسو وه ش بو
این هم مثل مقالات قبلیت برام قابل استفاده بود مخصوصا مقاله ی مربوط به روش های صحیح خوابیدن
داشتن زندگی سالمتر حق مسلم ماست!
به مقاله های خوبت ادامه بده
سلام؛درسته، پیدا کردن کفش مناسب در پاوه مشکل است اما به نظر من می ارزد که روزی را برای خرید کفش و … اختصاص بدهیم و به کرمانشاه و یا شهرهای بزرگ رفته و کفش مورد نظر را تهیه نماییم. توضییحات مربوط به سؤالتان را به صورت نظر مطرح می کنم تا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
توضییح راجع به سوال مطرح شده توسط کاربر Noha: به پا قلب دوم انسان می گویند، چون پا در انبساط قلب که طی آن، خون از طریق ورید سیاهرگی به قلب باز می گردد به قلب کمک می کند و خون دورترین نقاط نسبت به قلب را به قلب باز می گرداند. وقتی قلب منبسط می شود خونِ تمام بدن را می مکد . اگر شما در این لحظه روی زمین قدم بر دارید و نیرو بر پا وارد کنید این حرکت شما کمک می کند که خون به قلب باز گردانده شود. در این زمینه توضییحات بیشتر و مفصل تری وجود دارد که می توان به صورت مقاله ای مفصل آنها را مطرح نمود. نکته دیگری که لازم است به آن اشاره نمایم این است که بیشتر نکات بیان شده در مقاله ( به طور مثال نپوشیدن کفشهای تنگ و نوک تیز) علاوه بر جنبه ظاهری و فیزیکی بر روی پا جنبه پزشکی نیز دارد و عوارض مختلفی از جمله بالا رفتن فشار خون مینیمم و … را در پی خواهد داشت.
سلام عبدالرحمن جان؛ شعار خوبی رو بیان نمودی: داشتن زندگی سالمتر حق مسلم ماست! ان شاالله اگر عمری باقی بود به موضوعات دیگر هم خواهم پرداخت.
سلام؛ تشکر از اینکه وقت گذاشتید و این مطلب را مطالعه نمودید.
امیدوارم که مورد استفاده واقع شده باشد.
دقیقا موافقم با عبدالرحمن
خوشم میاد مطالبت کاربردی و مفید اند.
اینم مثل مقاله خواب خیلی خوب بود.