کمیته اجتماعی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهرپاوه متعاقب سوالات پیوسته و مکرر شهروندان ارجمند با هماهنگی قبلی رأس ساعت ۹ صبح روز شنبه مورخ ۹۳/۰۳/۰۳ نشستی با حضور مهندس کهریزی رئیس محترم منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان پاوه درخصوص حوزه کاری برگزارگردید.
خبرگزاری پاوه پرس ، کمیته اجتماعی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهرپاوه متعاقب سوالات پیوسته و مکرر شهروندان ارجمند با هماهنگی قبلی رأس ساعت ۹ صبح روز شنبه مورخ ۹۳/۰۳/۰۳ نشستی با حضور مهندس کهریزی رئیس محترم منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان پاوه درخصوص حوزه کاری برگزارگردید.
به گزارش خبرگزاری پاوه پرس،در این نشست حیدراسلامی نیا، آزاد حسینی ومحمدفاروق یوسفی اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی دغدغه شهروندان را در خصوص موارد مورد نظر مطرح نمودند. که مباحث مطروحه به شرح ذیل تقدیم حضور کاربران ارجمند می گردد.
اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر دغدغه مردم را در واگذاری مرتع توسط افراد غیربه دامداران ایلات وعشایر را حرکتی در جهت تخریب منابع طبیعی این دیار توصیف نمودند وخواستاربرخورد قاطع با موضوع شدند.(لازم به ذکر است بهره برداری صحیح واصولی از مرتع به حفظ ونگهداشت آن کمک می نماید، اما واقعیت موجود در این خطه با توجه به بررسی های به عمل آمده این است که استفاده بی رویه از یک مرتع باعث نابودی آن می گردد(دامداران این منطقه به چرای چرخشی از مراتع پایبند هستند اما این مهمانان به سبب ماندگاری واستفاده بی رویه اکوسیستم منطقه را با چالش مواجه می سازند) از طرفی پرت نمودن لاشه دام های تلف شده وقطع مکرر درختان در جهت استفاده گرمایشی و… علاوه بر تهدیدات زیست محیطی، بهداشت منطقه را به مخاطره انداخته است).
مهندس کهریزی درخصوص ورود دام ایلات توسط عده ای یادآوری نمود: اخیراً با مراجعه تعداد ۱۰ نفر متشاکی که براثرات تخریبی مراتع منطقه نگران بودند ودراین راستا طرح شکوائیه ای علیه آنان نیزتنظیم نموده بودند مواجه شدیم ، که با برخورد سریع نیروهای منابع طبیعی شهرستان افراد یادشده احضار وبازجویی شدند که بلافاصله همان افرادی که طرح دعوا نموده بودند با مراجعه به این اداره وسوکند به کلام الله مجید از طرح دعوای خویش منصرف وشکوائیه را اشتباه عنوان نمودند. زمانی که افراد از طرح دعوای خود منصرف می شوند چه انتظاری می توانید داشته باشید.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان پاوه در خصوص سند(ممیزی) دامداران عرفی و ورود دامداران غیر مجاز گفت: جهت حل مشکل بهره برداری غیرمجازدام در سطح مراتع سردره و کریسان افزود: تنها نقطه ای که ممیزی (سند وشناسنامه) مرتع ندارد همین نقطه سردره و کریسان می باشد ، اگر بخواهیم برخورد نمائیم باید دامداری را در این منطقه برچینیم، لذا دامدارانی که مدعی بهره برداری عرفی از این مناطق هستند می توانند با ارائه درخواست کتبی برانجام ممیزی مراتع موصوف مراجعه ودرادامه این اداره با صدورآگهی ممیزی وانجام سیرمراحل قانونی ممیزی مراتب مورد نظر را پیگیری می نماید.
نمایندگان مردم در شورای شهردر پاسخ اظهار نمودند: شهروندان محترم تمایل به بازگویی موارد تخلف افراد متخلف را دارند، اما رو در رو نمودن و…سبب می گردد در جهت پرهیز از برخوردهای اجتماعی از بیان وقایع اجتناب ورزند. شما به محض اینکه متوجه شدید که تخلفی آشکار در حال جریان است باید به عنوان دستگاه بهره بردار واجرایی به وظایف محوله در قبال تخلفات محرز بدون درگیر نمودن افراد دیگر برخورد لازم را معمول فرمائید.
مهندس کهریزی: ضمن استقبال از موضوع عنوان نمود که قول شرف می دهم از بازکو نمودن اسامی افرادی که به سبب دغدغه ومسئولیت اجتماعی به این وادی ورود می نمایند اجتناب گردد.
نمایندگان مردم به طمع وحرص بعضی از زمین خواران در تخریب وتصاحب زمین های منابع طبیعی اشاره نمودند وحرکت های کند وخزنده آنان را دراین راستا جرمی آشگار قلمداد نمودند. وخواستار برخورد قانونی وقضایی با متخلفین امر شدند.
اعضای شورای اسلامی شهردر ادامه با استناد به فرمایش آیت الله آزرمی معاون محترم سیاسی استاندار کرمانشاه که به زیبایی زاگرس را ریه استان های مرزی توصیف نمود ودر صورت تخریب جنگلهای این دیارچیزی از محیط زیست کشور باقی نمی ماند. به شدت تخریب منابع طبیعی این دیار اشاره نمودند و واکنش های معمول تناسبی با میزان تخلفات وارده ندانستند. اعضای شورای شهر به پاکسازی بخش جنگلی قسمت شمال شرقی پیرمحمد اشاره نمودند
کهریزی در این راستا افزود: کلیه افرادی که به نوعی تصرفی غیر داشته اند با طرح دعوا به مراجع قضایی پرونده ی تخلفی برای آنان تنظیم گردیده از آنجایکه آئین دادرسی زمان خود را طی می نماید ، فلذا منتظر صدور آراء مرجع محترم قضایی وبرخورد ضابطه مند با قضایای موردنظر می باشیم.
مضافاً اینکه با دادستانی محترم مکاتباتی به عمل آمده وضمن هماهنگی مقرر است به منظور جلوگیری از خرید وفروش عرصه های منابع طبیعی در بنگاهای معاملات ملکی ، من بعد هر گونه خرید وفروش عرصه های منابع طبیعی از طریق بنگاهای معاملات ملکی تحت عنوان مشارکت(معاونت) در جرم تخریب وتصرف منابع طبیعی در نظر گرفته خواهد شد وبرای صاحبان بنگاهای متخلف جریمه های خاص به خود در نظر گرفته خواهد شد.
اعضای شورای اسلامی شهردر ادامه تصریح نمودند: حفاظت از محیط زیست و توسعه بر مبنای تکیه بر سازمان های مردم نهاد را ازاهدافی برشمردند که مسئولین محترم امر دنبال می نمایند، اما به واقع در این دیار و در این راستا حرکت های کندی صورت گرفته و برون داد فعالیت ها حرکت آفرین نمی باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی در این راستا افزود: در نظر داریم به منظورجلوگیری از تخریب منابع طبیعی از همیاران طبیعت در قالب صدور کارت همیار طبیعت در جهت جلب مشارکت های مردمی برای حفاظت وصیانت از منابع طبیعی در سطح شهرستان اقدام لازم به عمل آوریم که در این راستا از عموم مردم و تشکل های مردم نهاد دعوت می شودبا اداره منابع طبیعی شهرستان همکاری لازم را به عمل آورند. در ادامه اعضای شورا با اعلام آمادگی به عنوان همیار طبیعت خواستار فراخوان وترغیب وتشویق بیشتر جوانان این دیار در همراهی های معمول شدند.
آنان کارکردهای اداره منابع طبیعی در جلوگیری ومهار آتش سوزی را موضوعی یاد نمودند که توجه عملی بدان می تواند در نگهداشت سرمایه های ملی این دیار به نسل های آینده موثر خود را نشان داده است، نمایندگان مردم در ادامه خاطرنشان ساختند: ما در طول سنوات گذشته دراین دیار به اقدامات پیشگیرانه آتش سوزی های فصلی (قبل از وقوع حادثه) این اداره محترم پی نبردیم ودر واقع با حرکت های روزمره نمی توان از این سرمایه های ملی حفاظت نمود، انتظار معقول برآن است با ایجاد موانع طبیعی، از جمله دیوار چینی و… ایجاد حائلی در جهت گسترش آتش سوزی صورت گیرد ویا اینکه مالکان عرفی مراتع را وادار به اینکار نمائید.
مهندس کهریزی در این رابطه افزود: به منظور تنسیق و جداسازی مرز بین منابع طبیعی و مستثنیات قانونی اشخاص در نظر است در اطراف شهر پاوه به طول ۱۱۴٫۶۹۲ متر ، نوسود به طول ۸٫۷۴۲ متر ، نودشه ۲۶۷٫۵۶۲ متر، باینگان ۵٫۲۵۰ متر وبانه وره ۲٫۵۸۱ متردر قالب احداث کانالی به عرض ۳ متر وعمق ۴ متر احداث گردد تا اولاً آتش بری در حفاظت از منابع طبیعی باشد( در مواقع آتش سوزی هم مانع پیشروی آتش باشد) و هم از تعدی ئتخریب منابع طبیعی حاشیه شهرها محافظت به عمل آورد.
(واقعیت قضیه آن است چنین کانالی به طول تقریبی ۵۰۰٫۰۰۰ متر (۵۰۰ کیلومتر) علاوه براینکه رویایی است وهزینه ی معادل دیوارچین را در بر دارد وتا احداث آن منابع طبیعی وجود نخواهد داشت که این گودال عمیق بتواند بازدارنده عمل نماید. علاوه بر اینکه خود مشکلات عدیده ای را در پی دارد هزینه سرسام آوری را موجب می گردد ودر دنیا منحصربفرد خواهد بود نمی تواند به خودی خود بازدارنده باشد. لذا توصیه می گردد با ایجاد دیوار چینی بین مراتع ، تیغه زنی و نیز فرهنگ سازی وبرخورد عینی با متخلفات بهتر می توانیم با هزینه کمتر به نتیجه برسیم )
از طرفی وی یادآوری نمود در جریان آتش سوزی انتظار همراهی شهروندان را داریم همان مالکان عرفی مراتع نیز بی تفاوت از موضوع می گذرند.
سوال؛ جناب آقای کهریزی همانطوریکه مستحضرید تخریب منابع طبیعی از یک طرف ودور ریختن نخاله های ساختمانی و… در حاشیه شهرها ومناطق تفرجگاهی ومنابع طبیعی متأسفانه روند رو به افزایشی داشته و دارد شما در این خصوص چه پیشنهادی برای مقابله با موضوع دارید؟
مهندس کهریزی: همانطوریکه در خصوص بنگاهها عرض گردید در حال انجام مکاتبه ای با دادستان محترم شهرستان هستیم عن قریب دستور دادستان محترم در مورد معاونت در جرم دارندگان ماشین آلات سنگین راه سازی مانند( بیل مکانیکی، بیل بکهو،لودر، بلدوزر، پیکور و…) در تخریب منابع طبیعی را خواهیم داشت ، از طرفی پیشنهاد می گردد اعضای محترم شورای اداری شهرها وشهرداران محترم شهرهای تابعه ترتیبی اتخاذ نمایند که از طریق فرمانداری محترم ، اداره راه وشهرسازی شهرستان ویا ستاد سوخت اولاً نسبت ه شناسایی و مدیریت دارندگان ماشین آلات سنگین راه سازی مانند بیل مکانیکی، بیل بکهو،لودر، بلدوزر، پیکور و… اقدام نمایند وثانیاً عملیات اجرایی در عرصه منابع طبیعی و غیر منابع طبیعی وحتی داخل شهرها فقط با هماهنگی شهرداری، منابع طبیعی واداره راه وشهرسازی صدور مجوز بلامانع بودن انجام کار صادر شود.
در این راستا برای ماشین های سبک ونیزبه همچنین اقدام گردد وحتی دفع نخاله های ساختمانی وغیر خانگی نیز ترتیب اتخاذ گردد که با هماهنگی شهرداری صورت گیرد.
اعضای شورای شهر این پیشنهاد را به شرط هماهنگی ادارات مرتبط مفید واجرایی دانستند وقطعاً الزام نمودن بدان از بروز بعضی از مشکلات موجود می کاهد، وضمن تقدیر وتشکر از جناب آقای مهندس کهریزی که در جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی را مرقوم فرمودند انتظار جدیت وتشریک مساعی با نهادها ودستگاههای مرتبط ونیمه مرتبط در برخورد با متخلفین عرصه منابع طبیعی این دیار باشیم ، امیدوار هستیم هریک نقش همیار طبیعت در این دیار را ایفاء نمائیم.
ثبت دیدگاه