اسامه قادری / فرا رسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو فرصتی دوباره برای بررسی هویت تاریخی و رسالت ملی و دینی دانشجو است
این روز، روز بزرگی است که به عنوان روز دانشجو مطرح شده و نشاندهندهی جایگاه دانشگاه و دانشجویان در روند تحولاتی است که جامعهی ما را به سوی سرفرازی و آبادی هدایت میکند.
این مساله واضح است که ما تاریخ را مجموعه حوادث و رویدادهایی بدانیم که به تصادف در کنار هم قرار گرفتهاند. تاریخ یک جریان مستمری است که حوادث و رویدادها در جایگاه خود و با توجه به پیشامدها و پسامدهای آنها معنا پیدا میکند و جهت را مشخص مینماید که البته در این جریان فهم و انتخاب و آگاهی انسانها موثر است. ۱۶ آذر از جهتی دیگر پیشگامی و پیشتازی دانشگاه و جریانات سرنوشتساز ملت ایران و تاریخ مبارزات آن را نشان میدهد. جایگاه ارزندهای که همواره آن را حفظ کرده است و علیرغم عزم بنیانگذاران دانشگاه برای جدا کردن نیروهایی نخبه از مهجوریت آینده، دانشگاه همواره تعهد خود را نسبت به ارزشهایی که ملت به آن پایبند است و مصالحی که ملت باید داشته باشد نشان داده است. دانشجویان پیشانی بلند تحول خواهی در کشور و خط مقدم جبهه فکری هستند که از زبان ، قدم و قلم آنها خواسته های ملت بیان میشود. در طول تاریخ ملت، جریان دانشجویی منشاء تحولات بسیار عظیم و مهمی بوده و توانسته است یک تنه بار همه اقشار را در طول تاریخ بر دوش بکشد. در همین راستا دانشجویان در طول تاریخ گاهی ایفا گر نقش احزاب در کشور بودند و گاهی نیز نقش رسانه ها را ایفا کردند . آنها همچنین گاهی نقش جریان های زیرزمینی را ایفاکردهاند و هزینه های بسیاری نیز به همین خاطر پرداختهاند. امروز در کشور با وضعیت جدیدی مواجه هستیم ، امروز در کشور ما نهادهای مدنی و احزابی ایجاد شده و رشد کردهاند که تا حدی توانسته اند مسئولیت های مدنی خود را ایفا کنند ، روزنامهها و رسانه ها نیز امروز با وجود همه محدودیتها توانستهاند نقش خود را ایفا کنند ، با این وجود به نظر می رسد امروز نیاز داریم که به نقش دانشجو و دانشگاه نگاه جدیدی داشته باشیم.
اگر زمانی سیاست ورزی عملی در کنار نظریه پردازی از جمله مسئولیت های دانشگاه ها بود، امروز به دلیل آنکه درون جامعه به اندازه کافی شاهد سیاست ورزی عملی هستیم ، زمان آن رسیده است که در دانشگاهها به صورت عمیق تر به مسئله سیاست ورزی بپردازیم؛ چرا که خوشبختانه یا متاسفانه جامعه ما به قدری سیاست زده شده است که راه حل همه مشکلات ما از درون سیاست می گذرد. آنچه که ما امروز عمیقا به آن نیاز داریم ، نگاه و تحلیل عمیق از وضعیت کشور و سیاست ورزی در کشور است. همانگونه که در زمان هایی که هیچ نهاد مدنی در کشور وجود نداشت جامعه دانشگاهی جور آن را می کشید، امروز نیز با توجه به اینکه هنوز هم جامعه ما از جهت نظریه پردازی ضعیف است ، این انتظار از جامعه دانشجویی وجود دارد که به مسئله نظریه پردازی توجه بیشتری داشته باشد. کرسیهای آزاداندیشی به این معنا است که فارغ از هرگونه تعصب و هراس از هر تحت تعقیب قرارگرفتن در دانشگاه ها فضایی ایجاد شود که بتوانیم به اهداف عالیه ای که کشور به دنبال آن است دست یابیم. ۱۶ آذر بهانه و فرصتی است تا با برگزاری گفتوگوها به نقد صحیح دستگاههای اجرایی کشور که برآمده از بطن مردم هستند برآییم؛ در عین حال باید دانشجویان در این روز به ارزیابی خود بپردازند و به بهانه ۱۶ آذر به بررسی عملکرد خود بپردازند و ببینند چه کارهایی کردهاند یا اینکه در آینده باید چه کارهایی انجام دهند ، معضلی که با آن روبرو هستیم عدم انتقال قدرت از نسل گذشته به جوانان کشورمان است. باید بدانیم پذیرفتن مسئولیت هم حق جوانان است و وظیفه آنها چراکه نسلهای قبلی متاسفانه حاضر نیستند قدرت را به جوانان انتقال دهند و باید بدانیم پیشرفت ما در سایه پیشرفت و خیزش در حوزه علم و فناوری میسر میشود که دانشجویان در بطن آن قرار دارد و باید در مقطع سوم این جنبش، جوانان نسلهای گذشته را بگیرند.
در پایان باید بگویم : اگر امروز موفقیتی در بحث سیاست خارجی برجام داشتهایم تاثیر خرداد ۹۲ است و جنبش دانشجویی باید بتواند در خلق ۹۲ دیگری در اسفندماه ۹۴ فعالیت خود را گسترش دهند و با بیداری و هوشیاری کامل و نقش آفرینی صحیح در انتخابات مجلس ، نمایندگانی همسو و دلسوز مردم را راهی مجلس نماید …
~✿✿~ روز دانشجو ، بر تمام رهپویان علم و معرفت گرامی باد ~✿✿~
ثبت دیدگاه