یکی از کارکردهای خوب استاندار محترم را ارائه گزارش به صورت پیوسته و مستمر از عملکرد خویش به مردم می داند، امری که تاکنون از جانب بعضی از مسئولین محترم به بوته ی فراموشی سپرده شده و یا اینکه به نوعی از آن طفره رفته اند و یا می روند.
علی ایحال مسئولی که به مردم پاسخگو نباشد، فعل آن از دو حال خارج نیست یا اینکه از منظر بالا به مردم نگاه می کنند و آنان را کوچکتر از آن می دانند که به آنها توضیح ویا پاسخی ارائه نمایند …. (که در این صورت شایسته مدیریت در نظام جمهوری اسلامی ایران نمی باشد) و یا آنکه از توانمندی خود شک دارند چرا که اگر گزارش کاری خود را بطور مرتب ارائه نمایند، ناقدین بهتر می توانند آن را نقد نمایند…در هر دو حالت می توان ساعت ها در خصوص فواید و یا ضعف های وارده هریک از موارد برشمرده شده بحث ها نمود…
به هر حال این حرکت استاندار محترم که بصورت روزانه گزارش به مردم ارائه می دهد و آنان را محرم فعالیت خویش می داند از وجه نظر نگارنده کاری بس مهم و قابل ارزش می باشد، کاری که لازمه اش وجود شجاعت و شهامت بوده که خوشبختانه جناب آقای مهندس رضایی از آن برخوردارند.
حال من مرزنشین به سان مدیر دفترش از ریز و درشت فعالیت های استاندار بصورت یومیه مطلع و آگاه هستم، و قضاوت های معمول من شهروند از مقام عالی دولت در استان کرمانشاه نیز مستند و منطبق بر عقل و منطق خواهد بود، و کسی هم نمی تواند در این راستا حائلی را به وجود آورد.
با این شرایط بخشی از کارکردهای نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه حاکمیتی است که بدان مأمور شده اند و بدان بحثی وارد نیست، بخشی جنبه ی عمومی استانی دارد و همه ی شهروندان استان به یکباره از آن منتفع می شوند و بخشی نیز مربوط به مناطق خاص استان می باشدکه هریک از شهروندان مناطق مختلف استان می توانند قیاسی مراتب را بررسی و مورد تجزیه و تحلیل نمایند.
آقای مهندس رضایی بابادی با راه اندازی وب سایت شخصی خویش شرایطی را به وجود آورده که هریک از ما به سهولت می توانیم با آن ارتباط برقرار نمایم وخواسته ها ومطالبات خویش را بدون پرده و بطور مستقیم با ایشان درمیان گذاریم. که لازم است از این ظرفیت بنحو احسن استفاده ی بهینه به عمل آید. ظرفیتی که توأم با سعه صدر بوده و آن را متمایزتر از دیگران می نماید.
خیلی از مدیران محترم گزارش کار خویش را به کارشناسان تحت امر خویش وا می نهند، چون در مسند کارند، تصور می نمایند که همیشه چنین است وخیلی ضرورتی نمی بینند … اما بعد که نیاز به ارائه کارکرد می رود کارشناس با سمبل نمودن بعضی آمار و ارقام مطلبی در جهت رفع مسئولیت ارائه می نماید که در وهله ی اول خود مقام مسئول به عدم صحت آن پی می برد و شنوده نیز تاکنون چنین گزارش های را سمبلیک دانسته و بدان اعتنایی نمی نماید، چرا که بازخورد بیرونی ندارد.
زمانیکه، کار امروز را به فردا وا می گذاریم، بخشی از توانمندی ها ویا عملکردهای خویش را بطور طبیعی که ناشی از فراموش نمودن حافظه ی کوتاه مدت مان است از دست می دهیم و در موقع لزوم نمی توانیم از آن بهره برداری نماییم. گزاش روزانه می تواند این خلاء را به نوعی جبران نماید.
باید بپذیریم یکی از کارکردهای مدیریت ارشد استان نظارت و دیگری هماهنگی است، اگر نظارتی وجود نداشته باشد هماهنگی هم به وجود نمی آید، واضح است اگر از نقش اهرم های مربوطه غافل بمانیم به ناکجا آباد گام بر می داریم که ممکن است راه بازکشتی نداشته باشیم.
اینک برای آنکه این فعل مثبت را در بخش های دیگر تسری بخشیم و در این راستا انتظار بروز توفیقات بیشتر در عرصه های مختلف داشته باشیم باید بتوانیم این رویه مثبت را به دیگران منتقل نماییم، به عبارت دیگر می توان یکی دیگر از کارکردهای خوب استاندار را ملزم نمودن کارگزاران به تأسی از خویش (مدیریت ارشد استان) دانست، وقتی شخصی بطور روزانه گزارش کار ارائه نماید نمی تواند در بیان موارد خلاف موضوع عرض نماید چرا که به سهولت در وهله ی اول برای کارکنان خود محرز می گردد ونمی شود خلافی را تا مدتها از انظار دور نگه داشت.
با این شرایط مدیریت ارشد استان هم به خوبی می تواند نظارت کمی وکیفی از کارگزاران خود داشته باشد و بر اساس آن قضاوت معقول و منطقی نماید. در این شرایط کارگزار هم مجبور است برای راضی نمودن دیگران و بلاخص مسئولین مافوق برنامه ای رفتار نماید، زمانی نگاه برنامه ای در فعالیت دستگاهی ورود نمود می توان بدان امیدوار گردید.
وقتی مسیر و هدف مشخص شد، بازخورد نتایج عملکردی نیز به سهولت امکان پذیر می گردد و هر یک از مدیران می توانند خود ارزیابی از برونداد خویش داشته باشند، بدیهی ست اگر نتایج حاصله رضایت بخش ومثبت باشد، همه دوست دارند از آن آگاه باشند و یا اینکه از آن تعریف و تمجید نمایند (این کار بزرگ و کوچک نمی شناسد شاید هم انسان های بزرگسال بیشتر بدان نیازمند آن باشند) بدون تردید این مدیران برای اینکه از آنان تعریف شود بنوعی تلاش می نمایند تا خود را نشان دهند، همین مجبور شدن هنری است که ما باید به دنبال آن باشیم، وقتی آن را یافتیم خیلی از چیزهای دیگر را می توانیم با آن بیابیم.
ثبت دیدگاه