اولین جلسه مشترک روسای هیئت مدیره انجمن خیرین کتابخانه ساز استان صبح روز جمعه مورخ ۹۳/۲/۱۹ با حضور استاندارمحترم کرمانشاه در محل دفتر کار ایشان برگزار گردید.
خبرگزاری پاوه پرس؛ اولین جلسه مشترک روسای هیئت مدیره انجمن خیرین کتابخانه ساز استان صبح روز جمعه مورخ ۹۳/۲/۱۹ با حضور استاندارمحترم کرمانشاه در محل دفتر کار ایشان برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری پاوه پرس، مهندس ابراهیم رضایی بابادی با استقبال از کارکرد انجمن خیرین کتابخانه ساز استان، به بهره گیری از توان و ظرفیت کلیه اقشار به ویژه بانوان در انجام فعالیت های مورد نظر تأکید نمود.
استاندر کرمانشاه در ادامه افزود: کلیه اعضای انجمن در سطح استان آماری بالغ بر ۱۴۰ نفر را پوشش می دهد، بدون شک این ها بخشی از افرادی هستند که بعنوان کتابخوان و روشنفکر در سطح استان فعالیت دارند، لذا ضرورت دارد از نیروهای صاحب فکر برای تقویت کار خویش دعوت نموده و کارها را بر اساس توانمندی آنان تقسیم نمایید.
مهندس رضایی تقویت کانون مساجد را در امر کتاب و کتابخوانی خواستار شد و در این راه توصیه نمود با برگزاری نشست هایی با امامان محترم مساجد از ظرفیت موجود بنحو احسن استفاده شود.
وی در ادامه گفت: تجهیز کتابخانه ها باید در اولویت ساخت قرار گیرد، چرا که خرید کتاب در قیاس با ساختن کتابخانه تفاوت بسیاری دارد و این به نوبه ی خود زمینه ی بهره وری بیشتر را فراهم می سازد.
استاندار کرمانشاه به ابتکار پیشنهادی شهرستان پاوه در برگزاری مسابقات فرهنگی با همراهی شهرداری در راستای آموزش فرهنگ شهروندی و … را در سایت های محلی، مدارس و اهداء جوایز به نفرات برتر به نیکی یاد نمود و توسعه آن را در سطح استان خواستار و در این راستا حمایت و همراهی همه جانبه خویش را از این امر اعلام نمود.
مهندس رضایی در ادامه ازدکتر خرم شاهی رئیس هیئت مدیره انجمن خیرین کتابخانه ساز استان درخواست نمود درهفته ی آینده راهکارها وبرنامه های در درست اقدام انجمن را جمع بندی ودر جلسه بعدی جهت اتخاذ تصمیمات مقتضی ارائه نمایند
دکتر خرمشاهی، رئیس هیئت مدیره خیرین کتابخانه ساز استان با تشریح فعالیت انجمن و اینکه دومین انجمنی است که در سطح کشور به ثبت رسیده به معرفی اعضای هیئت مدیره انجمن استان و تشریح کارکردهای انجمن در طول دوران فعالیت پرداخت .
بیژن راستی فر، سرپرست اداره کل کتابخانه های استان از نگاه فرهنگی استاندار و تخصیص وقت به انجمن تقدیر نمود و در ادامه گزارش از وضعیت از کتابخانه های عمومی استان را بارعایت اصل ایجاز واختصار بیان نمود:
وی تعداد کتابخانه های استان کرمانشاه را ۸۶ باب عنوان نمود که ۱۶ باب آن مشارکتی و سه واحد نیز کتابخانه سیار روستایی می باشد. راستی فر تعداد اعضای فعال کتابخانه های عمومی استان را تاکنون ۶۲ هزار نفر برشمرد. وی سرانه عضویت در کتابخانه های استان به ازای هر ۱۰۰ نفر را ۳ نفر یاد نمود.
سرپرست اداره کل کتابخانه های استان در خصوص سرانه تعداد کتاب نیز خاطر نشان ساخت: بیش از ۹۸۰ هزار نسخه کتاب داریم که به ازای هر دو نفر تقریباً یک نسخه کتاب در کتابخانه هایمان موجود است. (در حالی که استاندار بین المللی کتاب ۲٫۵ نسخه برای هر نفر است) ما با کمبود کتاب مواجه هستیم گرچه نهاد کتابخانه های عمومی برای ما ماهیانه کتاب ارسال می نمایند. وی در ادامه گفت: ما برای جبران کمبود موجود، نیاز به حمایت های بیشتری داریم ، گرچه با افزایش تعداد کتب نیاز به فضاهای مورد نیاز نیز افزایش می یابد.
راستی فر در ادامه عنوان نمود: سرانه فضای موجود به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱٫۷۱ مترمربع می باشد این در حالی است که سرانه کشوری در این شاخص ۲ مترمربع می باشد؛ و باید تا پایان چشم انداز به ۸ متر مربع برسد. ایشان شاخص های بین المللی را برای هر ۳۰۰۰ نفر تا ۵۰۰۰ نفر یک کتابخانه عنوان نمود و در این راستا تصریح نمود: با توجه به جمعیت استان (۲ میلیون نفر) به ۴۰۰ کتابخانه نیازمندیم، لذا ما در کنار حمایت های دولت به حمایت های مردمی نیز نیازمندیم.
بهرامی، کارشناس اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز گزارشی در خصوص فعالیت یکسال گذشته در حوزه انجمن خیرین کتابخانه ساز استان ارائه نمود؛ وی شعار « کتابخانه های عمومی، دانشگاههای برای همه ی عمر هستند» در سال ۹۰ را یکی از اهداف نهاد کتابخانه های عمومی برشمرد که به کمک آن می توان از ظرفیت مردم برای ارتقاء شاخص های مطالعه بهره مند گردید.
بهرامی در ارزیابی کارکرد انجمن خیرین کتابخانه ساز استان، شهرستان های سنقر و کلیایی، پاوه و اسلام آبادغرب را به ترتیب رتبه های برتر استان در بین ۱۴ مناطق انجمن یاد نمود.
وی در پایان خاطر نشان ساخت، استان کرمانشاه به سبب راه اندازی انجمن های خیرین رتبه اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
ثبت دیدگاه