یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
انتشار مجموعه اشعار مرحوم باقی صفاری
شناسه : 1631

«په‌پووله‌ی خه‌یال» مجموعه‌ای از اشعار زنده یاد باقی صفاری،  که به دو زبان کُردی هورامی و کُردی سورانی در سه فرم ( کلاسیک، نو و ترجمه فارسی به کوردی) سروده، چاپ و روانه بازار کتاب گردید. به گزارش خبرگزاری پاوه پرس، ساسان بابایی پس از فوت شاعر نامدار پاوه ای با همکاری خانواده متوفی، اشعارش […]

ارسال توسط :
پ
پ

«په‌پووله‌ی خه‌یال» مجموعه‌ای از اشعار زنده یاد باقی صفاری،  که به دو زبان کُردی هورامی و کُردی سورانی در سه فرم ( کلاسیک، نو و ترجمه فارسی به کوردی) سروده، چاپ و روانه بازار کتاب گردید.

عادل محمدپور

به گزارش خبرگزاری پاوه پرس، ساسان بابایی پس از فوت شاعر نامدار پاوه ای با همکاری خانواده متوفی، اشعارش را در قالب یک مجموعه جمع‌آوری نمود.

 

“په‌پووله‌ی خه‌یال” با بازخوانی و ویراستاری «عادل محمدپور» از نویسندگان هورامان با قیمت ۱۰۰۰۰ تومان، توسط نشر احسان منتشر و در کتابفروشی ها در دسترس اهالی ادب و شعر کُردی قرار گرفت.

 

گفتنی است، مرحوم کاک باقی صفاری در یک خانواده متدین در سال ۱۳۳۶ در پاوه به دنیا آمد، بعد از استخدام و انتقال به آموزش و پرورش شهرستان مریوان به عنوان دبیر شیمی دبیرستان های مریوان مشغول به فعالیت شد.

 

وی به واسطه ی تسلط به ادبیات کردی وهورامی در کمتر زمانی به عنوان نویسنده ی توانا و شاعری فرهیخته خود را در میان افراد صاحب نظر مطرح نمود و به همین سان در دوران فعالیت ادبی اش توانست اشعار شاعر مشهور خیام نیشابوری را به هورامی ترجمه نموده و آن را چاپ و منتشر نماید. از دیگر آثار چاپ شده ایشان می توان به کتاب “افسانه های هورامان” که به زبان هورامی نوشته شده است اشاره نمود.

 

1279389253_943.

مرحوم کاک باقی صفاری علاوه بر اینکه شاعر توانمند و درد آشنای دیارمان بود، در فرصت هایی اشعارش را با صدای دلنشین اش زمزمه نموده است که از قضا بعضی از آنها نیز ضبط شده موجود می باشد. توصیف اش در وصف مادر به زبان هورامی چنان شیرین است که انیس لحظات تنهایی آدمی محسوب می شود… . هنگامی که انسان در خلوت خویش به درد ها و رنج های مادران در طول حیات مان تأملی چند می نماید، پند و اندرزهای گذشتگان را در تمثیل های زیبایش در می یابد.

 

در واقع شنیدن تمثیل های زندگی کاک باقی صفاری علاوه بر اینکه بسیارعبرت آموز است انسان را در آسمان خیال به پرواز در می آورد تا در رویا هر آنچه را در طول زندگی تجربه نموده است در منظر ذهن به نمایش درآورد. به همین سان خیلی از مشتاقانش تجارب مذکور را بازگوی زندگی عینی خود تصور نموده و همچنان سروده هایش را در گوشی همراه خویش به همراه دارند.

 

باقی صفاری در سال ۱۳۸۹ در مسیر پاوه به مریوان بر اثر سانحه رانندگی دار فانی را وداع نمود.

 

یادش گرامی و روح اش به جنت شاد باد.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.