پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2440 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 190

نویسنده : عبدالله شهریاری الحمد لله رب العالمین، و الصلاه و السلام على سیدنا محمد إمام المتقین، و على آله و صحبه و من تبع هداه و دعا بدعوته إلى یوم الدین و أما بعد: محیط زیست به همه محیط‌ هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد گفته می‌شود. مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی خارجی و […]

ارسال توسط :
پ
پ
نویسنده : عبدالله شهریاری

الحمد لله رب العالمین، و الصلاه و السلام على سیدنا محمد إمام المتقین، و على آله و صحبه و من تبع هداه و دعا بدعوته إلى یوم الدین و أما بعد:

محیط زیست به همه محیط‌ هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد گفته می‌شود. مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل می‌دهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر می‌گذارند.
عامل مهم تخریب محیط زیست، انسان ها هستند و در حال حاضر اثر نیروی انسانی بر روی عوامل محیط زیست، جهانی شده است. زیبایی بهار را با هیچ چیز دیگری نمی شود مقایسه کرد؛ این را همه مردمی که برای رسیدن به آرامش به دل طبیعت پناه می برند می دانند. اما متاسفانه برخی از ایشان برخورد دوستانه ای با محیط زیست اطراف خود(طبیعت) ندارند.

هر سال با آغاز نوروز، گردشگران طبیعت به گوشه و کنار کشور می روند تا دمی در کنار رودخانه ای و  کوهی و دشتی آرام بگیرند، اما هزینه ورود آنها به طبیعت خیلی گران تمام می شود. حتما شما هم شاخه های شکسته درختان، برگ های جوان و تازه کنده شده به دست بچه ها و بزرگ تر ها یا زباله های رها شده روی زمین را دیده اید. همه این تخریب ها، تاوان حضور مردمی است که الفبای همزیستی مسالمت آمیز با طبیعت را نمی دانند. ولی تا دیر نشده باید یاد گرفت که نوروز امسال بخصوص در روز سیزدهم چطور با تک تک ارکان طبیعت رفتار کرد.

از شاخه های جوان درختان بویژه شاخه هایی که شکوفه دارند، تاب آویزان نکنیم چون بر اثر حرکت تند و با شتاب تاب آوندهای شاخه ها پاره شده و شاخه ها خشک خواهد​ شد. البته ریزش گل هم خسارتی دیگر است که کاملا مشهود است.

اگر قرار است در طبیعت اتراق کنیم، حریم لانه پرندگان و حتی لانه های مورچه ها را در نظر بگیریم. مورچه ها بخشی از طبیعت هستند اگر از طبیعت حذف شوند، خیلی از حشراتی که پتانسل آفت شدن دارند، طغیان کرده و خسارات جبران ناپذیری به جای خواهند گذاشت. بخش اعظم تخم ملخ های خسارت زا توسط مورچه ها خورده می شود و جمعیت ملخ ها کاهش پیدا می کند.

رعایت نکات احتیاطی و حفاظتی هنگام درست کردن آتش برای پخت یا گرم کردن غذا الزامی است. در هوای توفانی در جنگل یا حاشیه جنگل و در مکان هایی که پوشش گیاهی وجود دارد، آتش درست نکنید.

هنگامی که به طبیعت می رویم باید مواد پلاستیکی(ظروف یکبار مصرف، کیسه های نایلونی و…) را جمع آوری کنیم و چهره زیبای طبیعت را از این زباله ها نجات بدهیم. وجود این همه زباله در طبیعت بخصوص در کنار چشمه ها، حاشیه رودخانه ها و در سایبان درختان با فرهنگ ما منافات دارد.

در روز طبیعت به جای گره زدن سبزه ها به یکدیگر، تارهای وجود خودمان را به طبیعت گره بزنیم تا همدرد با طبیعت شویم. هر جا مشکلی برای طبیعت پیش آمد، همچون خود طبیعت احساس درد کنیم و دنبال چاره باشیم یا حداقل از ادامه مشکل سازی دست برداریم.

رهاسازی لاستیک های فرسوده خودروها در فضاهای طبیعی هم یکی از منابع مهم آلودگی است که بخصوص زمانی که برای ضرورت یا تفریح توسط افراد آتش زده می شوند، آلودگی هوا نیز ایجاد می شود.

حال نیز در مورد فواید بازیافت زباله که یکی از بحث های مهم در حفظ محیط زیست در جهان استف چند نکته ای را بیان می کنیم.

فواید بازیافت

– صرفه جویی در منابع طبیعی

– صرفه جویی در انرژی

– پاک نگه داشتن هوا و آب                        

– عدم اشغال فضاهای landfill (زمین های زراعی)

– صرفه جویی مالی و اشتغال زایی           

 

بهتر است بدانید :

* برای تولید یک تن کاغذ، ۱۷ اصله درخت تنومند قطع می شود.

*یک بطری شیشه ای یک میلیون سال در محیط زیست باقی می ماند.

*با بازیافت یک کیلو گرم شیشه انرژی معادل ۹ لامپ یکصد وات در یک ساعت را ذخیره می کنیم.

سعی کنیم روزهایی که با خانواده یا دوستان و یا هرکس دیگری که به دل طبیعت می رویم با جمع کردن زباله های خود و حتی دیگران و گذاشتن آنها در کیسه های مخصوص زباله  و در نهایت گذاشتن آنها در سطل های زباله در حفظ محیط زیست خودمان کوشا باشیم.

برآمد باد صبح و بوی نوروز                        به کام دوستان و بخت پیروز

مبارک بادت این سال و همه سال         همایون بادت این روز و همه روز

چو آتش در درخت افکند گلنار                     دگر منقل منه آتش میفروز

چو نرگس چشم بخت از خواب برخاست     سدگو دشمنان را دیده بردوز

بهاری خرمست ای گل کجایی                   که بینی بلبلان را ناله و سوز

جهان بی ما بسی بودست و باشد                  برادر جز نکونامی میندوز

نکویی کن که دولت بینی از بخت                     مبر فرمان بدگوی بدآموز

منه دل بر سرای عمر سعدی                 که بر گنبد نخواهد ماند این کوز

دریغا عیش اگر مرگش نبودی                       دریغ آهو اگر بگذاشتی یوز

 

فلسفه وجود طبیعت برای استمرار زندگی است

﴿رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالْإِیمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلًّا لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ﴾

ثبت دیدگاه

1 دیدگاه برای “چگونگی برخورد با طبیعت”
  1. ممنون از مقاله ی شما کاک عبدالله
    واقعا باید به طبیعت این نعمت الهی که خداوند در اختیار ما گذاشته احترام بگذاریم ممنون از شما کاربر گرامی که این مسئله را باز به ما گوشزد کردید

    منتظر جواب پیغام شخصی که برایتان فرستادم هستم
    وفقکم الله

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.