بسیار شنیده ایم که می گویند: «کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد.». هرچند که می توان مثال های نقضی برای این عبارت آورد و می توان گفت در بعضی از موارد قضاوتی عادلانه نیست اما موارد بسیاری هستند که می توانند مصداق های خوبی برای عبارت «کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد.» باشند. از آن جمله است:
« آزمون کنکور»
عاقلانه و منطقی نیست، کسی که مدت زیادی برای شرکت در آزمونی مطالعه کرده باشد و بعد در آن آزمون شرکت نکند. اما نکته دیگری را در رابطه با کنکور باید از این ضرب المثل برداشت کرد که شاید کمی پیچیده تر باشد چرا که ضعف های ذاتی انسان مثل: فراموش کاری، نزدیک نگری و عدم دور اندیشی و … مانع دیدن و درک این نکته می شود و آن هم اینکه دوره نهایی در ایام مطالعه باید کمی متفاوت با دوره های قبل از آن باشد.
یادتان نرود که باید هرآنچه را که در طول یک یا دو و یا چند سال مطالعه کرده اید، فقط در چند ساعت بر روی برگه ی سوالات پیاده کنید و باز هم یادتان نرود که فقط خوب فهمیدنِ (حتی) همه مطالب کافی نیست بلکه خوب فهمیدن همه مطالب به صورت یک جا و همزمان و آن هم در ذهن شما لازم است تا در آزمون موفق باشید.
شاید ذکر مثالی برای فهم بیشتر «جمع بندی و طبقه بندی اطلاعات» خالی از لطف نباشد. اتاقی را که فضای آن پر است از کاغذ های مچاله شذه ای که بر روی آنها اطلاعات مهمی نوشته اید در نظر بگیرید. اگر کسی بخشی از این اطلاعات را از شما بخواهد، تا چه حد سریع و آسان می توانید این اطلاعات را در اختیار او بگذارید؟ طبیعتا زمان زیادی لازم دارید و یا حتی ممکن است درخواست او برایتان میسر نباشد. حال اگر کاغذ های مچاله را باز کرده، در قفسه هایی مرتب طبقه بندی کنید، طبیعتا می توانید هر درخواستی را در اسرع وقت پاسخ گو باشید.در واقع جمع بندی ماه آخر در حکم جاگذاری کاغذها در قفسه ها می باشد.
جهت استفاده بهتر از ماه آخر و دوران جمع بندی رعایت نکات زیر می تواند کارآمد باشد:
۱) برنامه ای منظم و متعادل برای ماه آخر و جمع بندی تمام مطالبی که به حد تسلط رسانده اید تنظیم کنید.
۲) خواندن مطالب جدید، ممنوع
۳) هم با تست و هم با استفاده از خلاصه هایتان مطالب را مرور کنید.
۴) برای هفته آخر حساب جدایی باز کرده و مطالب فرارتر را یک بار دیگر مرور کنید.
۵) شارژ روحی را فرا موش نکنید: تلاوت قرآن «ألا بذکر الله تطمئن القلوب»
۶) استراحت متناسب با تایم های مطالعه بازدهی را افزایش می دهد.(خارج شدن از محیط درس)
نکته پایانی : از سخنان پیامبر(ص) است که می فرمایند:« إن النصر مع الصبر » پس بدانید پیروزی وقتی به دست می آید که صبر کنید و یقین داشته باشید که اگر صبر کنید به پیروزی خواهید رسید.
من الله التوفیق و علیه التکلان
مطلب مفید و انرژی بخشی بود. خداوند به کنکوریهای عزیز کمک نماید و نتیجه زحماتشان را بنحوی شایسته بدهد .
سلام ممنون مطلب مفیدی بود.کلی استرس گرفتم با این مطلب:- |((
بسم الله المستعان*سلام علیکم،ممنون کاک مبین،با آرزوی موفقیت برای همه ی کنکوریان عزیز مان.إن شاء الله که با توکل و آرامش به نتیجه ی تلاشهایشان دست می یابند.جنه الفردوس مأوایتان
علیک السلام.این استرس لازمه.در واقع مقاله برای همین بود که استرس روز کنکورتون رو از همین الان تخلیه کنید.موفق باشید.
مبین گیان ده س وه ش فره عالی بی سه ربه رز بی براله