جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2440 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 319

گردآورنده : سارا منفرد زاده سرماخوردگی بیماری فصل سرماست که معمولا هر کسی چند بار به آن مبتلا می شود. با این که سرماخوردگی بیماری چندان مهمی نیست همین بیماری به ظاهر ساده باعث می شود افراد به مدت یک یا چند روز در منزل بستری شوند و از کارهای روزانه خود عقب بیفتند و […]

ارسال توسط :
پ
پ
گردآورنده : سارا منفرد زاده

سرماخوردگی بیماری فصل سرماست که معمولا هر کسی چند بار به آن مبتلا می شود. با این که سرماخوردگی بیماری چندان مهمی نیست همین بیماری به ظاهر ساده باعث می شود افراد به مدت یک یا چند روز در منزل بستری شوند و از کارهای روزانه خود عقب بیفتند و از طرفی سرماخوردگی بسیار مسری است به طوری که اگر یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا شود معمولا بقیه افراد نیز دچار خواهند شد. بر همین اساس در این مطلب به این نکته می پردازیم که چگونه هنگام سرماخوردگی به بهبود سریع خود کمک کنید و از چه مواد غذایی کمک بگیرید. سرماخوردگی ‌ نوعی‌ بیماری‌ است‌ که‌ در اثر یک‌ عفونت‌ ویروسی‌ ایجاد می ‌شود و بینی، گلو، سینوس ها و مجاری‌ هوایی‌ (نای‌ و نایژه‌ها) را درگیر می‌ کند. علائم‌ سرماخوردگی‌ عطسه، آبریزش‌ بینی، گرفتگی‌ بینی، زخم‌ یا خارش‌ گلو، سرفه ، خشونت‌ صدا و علائم‌ خفیف‌ سیستمیک‌ مثل‌ تب، لرز، سردرد و در کل‌ احساس‌ خوب ‌نبودن‌ را شامل‌ می‌ شود. این‌ بیماری‌ معمولاً یک‌ هفته‌ به‌ طول‌ می ‌انجامد؛ انواع‌ خفیف ‌تر دو تا سه‌ روز و موارد شدید گاه‌ تا دو هفته‌ طول‌ می ‌کشد.

سرماخوردگی‌ در بزرگسالان‌ 7 تا ۱۰ روز و در بچه‌ها ۱۰ تا ۱۴ روز طول‌ می‌ کشد و معمولاً به‌ طور خود به‌ خودی‌ و بدون‌ عارضه‌ بهبود می ‌یابد، اما گهگاه‌ عوارضی‌ بر جای‌ می ‌گذارد. به ‌خصوص‌ در کودکان‌ ممکن‌ است‌ عفونت‌ گوش‌ میانی‌ یا آلودگی‌ مجاری‌ هوایی‌ تحتانی‌ (ذات‌الریه‌ و برونشیت) را در پی‌ داشته‌ باشد. تشدید علائم‌ آسم، بروز سینوزیت ‌ و بدتر شدن‌ برونشیت‌ مزمن‌ از دیگر عوارض‌ سرماخوردگی‌ است. (افراد مبتلا به‌ آسم‌ تا حد امکان‌ از اشخاصی‌ که‌ به‌ تازگی‌ سرما خورده‌اند اجتناب‌ کنند.)

علائم‌ هشدار دهنده‌
۱.  تب‌  شدید.
۲. ترشحات‌ غلیظ‌ بینی‌ به‌ رنگ‌ زرد، سبز یا خاکستری.
۳. سرفه‌ ای‌ که‌ بیش‌ از چهار روز طول‌ بکشد.
۴. سرفه‌ یا خلط‌ زرد، سبز یا خاکستری.
۵. درد قفسه‌ سینه.
۶. تنفس‌ سخت‌ یا سریع؛ این‌ علامت‌ ممکن‌ است‌ در کودکان‌ نشانه‌ پنومونی‌ (ذات‌الریه) باشد.
۷. تغییر رنگ‌ لب ها، پوست‌ یا ناخن ها به‌ رنگ‌ آبی.
۸. منگی‌ و بی‌ حالی‌ کودک.
۹. اگر شیرخوار شما به‌ طور غیرمعمول‌ بی ‌قرار یا بی‌ حال‌ شده‌ یا خوب‌ شیر نمی ‌خورد.
۱۰. اگر سن‌ شیرخوار زیر سه‌ ماه‌ است‌ و تب‌ کرده، حتماً این‌ تب‌ را جدی‌ بگیرید و در اولین‌ فرصت‌ به‌ پزشک‌ مراجعه‌ کنید.
۱۱. اگر بچه‌ها از درد گوش‌ شکایت‌ کنند یا بچه‌های‌ کوچک ‌تر گوششان‌ را بکشند.
۱۲. اگر سرماخوردگی‌ بیش‌ از ۱۰ روز در بزرگسالان‌ و بیش‌ از ۱۴ روز در کودکان‌ طول‌ بکشد، بهتر نشود یا بدتر شود، ممکن‌ است‌ سینوزیت‌ حاد باکتریال‌ رخ‌ داده‌ و نیاز به‌ اتخاذ تدابیر درمانی‌ جدید توسط‌ پزشک‌ باشد.

درمان سرماخوردگی:
۱- استفاده از ویتامین c در بعضی از مردم می تواند مسیر بهبودی را تسریع کند اما حتی در این مورد اختلاف نظر وجود دارد. استفاده از مایعات گرم و سوپ گرم بصورت موقت می تواند گرفتگی بینی و درد گلو را تسکین بدهد. بهترین درمان سرماخوردگی بالا بردن قدرت دفاعی سیستم ایمنی با تغذیه مناسب، مایعات گرم، استراحت، دوری از استرس می باشد. هیچ داروئی نمی تواند مستقیماً به ویروس های سرماخوردگی حمله کند. و آنتی بیوتیکها هم فقط بر روی باکتری ها موثر هستند و نه ویروسها. در یک عفونت سرماخوردگی ساده نیاز به تجویز و مصرف هیچگونه آنتی بیوتیک وجود ندارد. بنابر این وقتی دچار سرماخوردگی می شوید از پزشکان درخواست تجویز آنتی بیوتیک نکنید مگر آنکه به تشخیص پزشک دچار یک عفونت ثانویه شده باشید.
۲- سیگار نکشید- سیگار کشیدن به همراه سرماخوردگی شما را در معرض ابتلا به برونشیت و یا سینه پهلو قرار می دهد.
۳- به مقدار زیاد مایعات استفاده کنید . خصوصاً مایعات گرم گلو درد را تسکین می دهد و ترشحات را رقیق می کند و احتقان بینی را بهبود می بخشد. یادتان باشد مصرف کافئین (قهوه) باعث دهیدراته شده شما می شود و سیر بهبودی شما را به تأخیر می اندازد.
۴- برای کاهش التهاب گلو یک قاشق چایخوری نمک را داخل یک لیوان آب گرم حل کنید و هر ۴ ساعت غرغره کنید.
۵- به مقدار زیاد استراحت کنید، در واقع شرایط عمومی شما میزان فعالیت تان را تعیین می کند.
۶- جهت بهبودی تب، کوفتگی و درد بدن از استامینوفن و یا بروفن استفاده کنید.
۷- نفس هوای مرطوب و گرم باعث کاهش التهاب مجاری تنفسی شما می شود. برای اینکار از یک کتری روی گاز با درجه حرارت ملایم و یا دستگاه بخور استفاده کنید.

خوراکی های مفید برای مبارزه با این ویروس:

▪ نعناع: از آن جایی که این گیاه حاوی ماده ای است که باعث تسکین، گرفتگی بینی و سرفه های شدید می شود بهتر است هنگام سرماخوردگی برگ نعناع را به آب جوش اضافه و مصرف کنید تا گلودرد شما را تسکین دهد. عصاره آن را به آبی که در حالت بخار کردن است اضافه کنید تا هوای خشک را مرطوب کند.

▪ فلفل: ماده ای به نام «Capsaicin» موجود در فلفل تند عملکردی شبیه یک ماده محرک را دارد که باعث تحریک ترشح خلط و ترشحات بینی می شود.

▪ زنجبیل: زنجبیل دم کرده در صورتی که تب و لرز کرده اید بدن را گرم می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده را به یک لیوان آب داغ اضافه و مصرف کنید.

▪ دارچین: همانند زنجبیل طعم تندی دارد و احساس گرمی ایجاد می کند. کمی پودر دارچین به آب داغ اضافه کنید یا چند چوب دارچین بجوشانید تا بخار آن گرفتگی بینی را برطرف کند. از این مایع به عنوان نوشیدنی هم می توانید استفاده کنید.

▪ عسل: عسل را هرطور که استفاده کنید، درمانی برای سرماخوردگی به حساب می آید. بررسی ها نشان می دهد کودکانی که روزی یک قاشق چای خوری عسل مصرف می کنند هنگام سرماخوردگی کمتر سرفه می کنند و خواب بهتری دارند.

▪ لیمو:
ویتامین C موجود در آن برای درمان این بیماری موثر است. از آن جا که مصرف آب لیمو هنگام سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد، برای طعم دار کردن آب از لیمو استفاده کنید. برای رفع گلودرد، کمی لیمو در یک لیوان آب جوش بریزید و یک قاشق چای خوری عسل و یا کمی زنجبیل به آن اضافه و مصرف کنید.

▪ آب نمک: قرار دادن نمک روی زخم می تواند آزاردهنده باشد اما غرغره کردن آب نمک می تواند تسکین دهنده گلودرد باشد. زیرا آب نمک التهاب گلو را کاهش می دهد. نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب مخلوط کنید و آرام غرغره کنید. این کار را بر حسب نیاز تکرار کنید.

▪ سوپ مرغ: مایعات داغ و مغذی تاثیر مثبتی روی بیماری سرماخوردگی دارند. به خصوص سوپ مرغ. محققان معتقدند که مواد موجود در سوپ مرغ برای مقابله با واکنش التهابی بدن هنگام سرماخوردگی مفید و موثر است.

ثبت دیدگاه

2 دیدگاه برای “ســرمــا خــوردگـی”
  1. سلام وتشکر از شما خواهر عزیز مطلب بسیار مفید وبجایی بود .جزاک الله خیرا

    پاسخ
  2. سلام علیکم
    وبسایتتان ا لینک کردم اگر دوست دارید وبلاگ ما را هم لینک نماید موفق باشید

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.