پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2440 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شب قدر؛ برتر از هزار ماه
شناسه : 4512
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ شب قدر ، شب قدر و منزلت انسان است ، شبی است که از عرش اعلی مهمترین پیام آسمانی برای اشرف مخلوقات همچو باران رحمت شروع به نزول کرده تا در وجود آدمیان حیات طیبه بدمد
ارسال توسط : نویسنده : اسامه قادری
پ
پ

و هرآنکه خواهان قدر و منزلتی است با حضور خود در این شب ها ، با اعتکاف در جو قرآنی ، حضور در پاک ترین مکان ها و در خانه صاحب عرش اعلی قدر و منزلت بیابد. از فضایل ماه مبارک رمضان شب قدر است، شبى است که خداوند در آن ثواب اعمال نیک را براى امت اسلامى مضاعف و بسیار زیاد مى کند. شب قدر شبى است که از هزار ماه بهتر است. امام ابن جوزی رحمه الله مى فرماید: قیام آن شب و عمل در آن بهتر از هزار ماه است که شب قدر در این هزار ماه نباشد .سیدنا أبو هریره رضی الله عنه مى فرماید : تعداد فرشتگان شب قدر در زمین بیشتر از سنگ ریزه ها مى باشد، و این دلالت برکثرت رحمت و برکت در این شب مى باشد همانطوریکه فرشتگان در موقع تلاوت قرآن و حلقه هاى علم حضور می یابنى و بالهایشان را براى طالبین می گسترانند .

روش رسول الله (ص) :  از حضرت عائشه رضی الله عنها روایت شده که فرمود: چون دهه ی اخیر رمضان فرا می رسید ، رسول الله ( ص ) شب ها را زنده نگه میداشت ، خانواده اش را بیدار می نمود و در عبادت تلاش و کوشش می نمود .

دعا شب قدر :از حضرت عائشه رضی الله عنها روایت شده که گفتم : یا رسول الله صلی الله علیه وسلم ! شب قدر کدام دعا را بگویم؟ فرمود : بگو : « اللَّهُمَّ إِنَّکَ عَفُوٌّ تُحِبُّ العفْوَ فاعْفُ عنِّی »بار خدایا تو آمرزنده ای و گذشت و عفور را دوست داری، پس من را عفو کن . رواهُ التِرْمذیُّ

اعتکاف :یکی از سنّت‌‌های پسندیده در ماه رمضان اعتکاف است. هدف از اعتکاف دل را پاک‌کردن از تعلّقات دنیوی و تفکّرات مادّی و مشغول‌شدن به ذکر و عبادت پروردگار است.

علامه ابن‌قیم رحمه‌الله می‌‌گوید : هدف از اعتکاف و روح آن، دل را به ذات پروردگار وابسته ‌کردن است؛ بدین‌صورت که از همه جوانب منقطع و با او مجتمع شود، از غیر او ببرد و چنان به او مشغول شود که به‌جای همه خیالات و تفکّرات، یاد و محبّت او در دلش جای گیرد.پیامبر اسلام به اعتکاف رمضان ترغیب می‌دادند و خودشان هر سال به اعتکاف اهتمام می‌کردند. حضرت ابوهریره روایت می‌کند : رسول‌اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وسلّم هر رمضان ده روز به اعتکاف می‌نشست و در سالی که وفات یافت بیست روز اعتکاف نمود.[صحیح بخاری، حدیث ۲۰۴۴] .

معتکف بسان شخص حاجت‏مندی است که به دربار پادشاه رفته و دربار او را لازم می‏گیرد و می‌گوید تا حاجتم را برآورده نکنی دربار تو را رها نخواهم کرد. معتکف نیز در خانه خدا می‌نشیند و از الله تعالی بخشش و مغفرت گناهان خود را طلب می‌نماید و با زبان حال و قال به طور عاجزانه می‌گوید: بارالها ! من در خانه تو آمده‌ام و خواسته و مطالباتی دارم و تا زمانی‌که حاجت و خواسته‌هایم را برآورده ننمایی از مسجد که خانه منتسب به ذات تو است بیرون نخواهم رفت .

اعمـال شب قدر

هـمـانـا بـه هـوش بـاشـیـد !

شایداین آخرین قدری باشد که بتوانید قدر آن را نگه دارید !

شایدآخرین قدری باشد که بتوانید بر قدر و ارزش خود بیافزایید !

شایداین آخرین فرصتی باشد که می توانید، قلم عفو و پاک کننده خداوند بخشنده را بر کارنامه اعمال خود بکشید !

شایداین آخرین قدری باشد که بتوانید قلب خود را از زنگار دنیوی و هوا و هوس جلا بدهید !

و شایداین آخرین دمیباشد که مونس و همدم قرآن بشوید !

پس :

–  زیاد قرآن بخوانید و در آن تامل و تفکر بکنید

–  خاضعانه به نماز بایستید . (سنّت تراویح)

–  با ذکر و ادعیه ماثور خدا را یاد کنید .

–  در قیامت ، مرگ و اعمال خود تفکر کنید .

–  یک موعظه روحی و معنوی گوش بدهید.

–  پیمان بندگی و تلاش و مجاهده در راه یادگیری دین خدا و دفاع از آن را تجدید کنید .

–  خانواده، دوستان و اطرافیان را برای احیاء این شب ارزشمند تشویق و توجیه کنید.

به امید قبولی طاعات و عبادات همه برادران و خواهران دینی و انتظار دعای خیر آنها

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.