دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2442 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
هورامان؛ فرهنگ، هویت و شبکه محلی تلویزیونی
شناسه : 5071
دیار عبداله زاده عضو شورای شهر پاوه در یادداشتی به ضرورت تاسیس شبکه تلویزیونی هورامان و آثار مثبت آن در تقویت هویت ملی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:
ارسال توسط : نویسنده : دیار عبدالله زاده
پ
پ

شبکه‌های استانی و محلی سازمان صدا و سیما با توجه به ساختار، میزان مخاطب، امکانات، توانایی بالا در تولید و انتشار محتوا از مهمترین رسانه‌ها در جغرافیای هر استان و محلی به شمار می‌روند.

محلی گرایی در کنار ملی گرایی و توجه به ملاحظات مختلف فرهنگی و اجتماعی محیط جغرافیایی مخاطبان هدف، از خصوصیات این شبکه‌ها است. این شبکه‌ها اساساً به مکانی جغرافیایی یا فرهنگی خاص اختصاص دارند و سوژه‌ها و مسائل را اغلب به زبان محلی برای مخاطبان نمایش می‌دهند و ارزش‌ها و فرهنگ‌های محلی را منعکس می‌کنند و به مخاطبان در فهم محیط اجتماعی و مسائل و مشکلات آن و نیز شناخت و تعامل بیشتر با سایر افراد کمک می‌کنند.

رسانه‌های محلی مبتنی بر منابع محلی بوده و در خدمت نیازهای محلی هستند و از آنجایی که شبکه‌های سراسری سازمان صدا و سیما توانایی پرداختن به رویدادها و مسائلی که محدود به مناطق جغرافیایی و حوزه‌های فرهنگی مشخصی هستند را ندارند؛ اهمیت و ضرورت فعالیت شبکه های استانی پر رنگ می‌شود.

حفاظت و حمایت از تنوع فرهنگی کشور رسالت‌ دولت و تقویت و ترویج فرهنگ بومی و محلی از ماموریت‌های اساسی در سازمان صدا و سیما است که شبکه های استانی و محلی موظف به پرداختن به ابعاد و مولفه‌های مختلف آن هستند.

پرسشی مطرح است که آیا تاسیس شبکه محلی هورامان توسط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران لازم است؟

در پی این پرسش، نتایج مطالعه سعیدیان و رضایی با عنوان “تحلیل جامعه شناختی میزان اثرگذاری صدا و سیمای سراسری، شبکه استانی و شبکه های ماهواره ای کُردی بر ابعاد هویت جمعی ساکنان منطفه اورامانات” را مرور کنیم.

نتایج نشان می‌دهد؛

۱. به هر میزان استفاده از شبکه های ملی و استانی در میان مخاطبان بیشتر باشد، احساس تعلق به هویت ملی نیز افزایش پیدا می‌کند.
۲. به هر میزان استفاده از کانال‌های کردی ماهواره ای بیشتر باشد به نسبت از میزان تعلق به هویت ملی کاسته‌ می‌شود.
۳. به هر میزان استفاده از کانال‌های کردی ماهواره ای بیشتر باشد به همان نسبت میزان تعلق قومی افزوده می‌شود.
۴. شبکه استانی هیچ سهمی در حفظ و تداوم فرهنگ و هویت مردم اورامانات ندارد و میزان رضایت پاسخگویان از شبکه استانی ۱۳ درصد است.

بنظر می‌رسد تاسیس شبکه محلی هورامان برای تقویت احساس تعلق به هویت ملی و قومی و حفظ و تداوم فرهنگ و هویت مردم هورامان که جمعیتی قابل توجه از استان‌های کرمانشاه و کردستان را تشکیل می‌دهند، قابل طرح و بررسی است. اما آیا این مهم محقق می‌شود؟

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.