« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ » (البقره: ۱۸۳)
معنی: ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شد همانگونه که بر اسلافتان مقرر بود، باشد که پرهیزگارى کنید!
روزه انسان را به لباس تقوا و پرهیزگاری ملبس می سازد و همچون سپری او را از ارتکاب فساد و فتنه باز می دارد. امتیازی که این عبادت در مقایسه با عبادات دیگر دارد این است که خالص برای خداست! از ابوهریره روایت شده که رسول(ص) فرمود که خداوند می فرماید:
« کُلُّ عَمَلِ ابنِ آدَمَ لَهُ الّا الصِّیام فَإنَّه لی و أنا أَجزی بِهِ، والصِّیامُ جُنَّهٌ فَاِذا کانَ یومُ اَحَدِکُم فَلایَرفَث و لایَصخَب ولایَجهَل، فَاِن شاتَمَهُ اَحَدٌ اَو قاتَلَهُ فَلیَقُل: إنِّی صائمٌ، مَرَّتَینِ والَّذِی نَفسٌ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ لَخُلُوفُ فَمِ الصَّائِمِ اَطیَبُ عِندَاللهِ یَومَ القیامهِ مِن رِیحِ المِسکِ، و لِلصَّائِمِ فَرحَتانِ یَفرَحُهُما، إذا أفطَرَ فَرِحَ بِفَطرِهِ ، و إذا لَقِیَ رَبَّهُ فَرِحَ بِصَومِهِ » (متفق علیه)
گردآورنده : متین لطفی « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ » (البقره: ۱۸۳) معنی: ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شد همانگونه که بر اسلافتان مقرر بود، باشد که پرهیزگارى کنید! روزه انسان را به لباس تقوا و پرهیزگاری ملبس می […]