شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2441 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 90

گردآورنده : عبدالرحمن وهابی   دوران کودکی یا طفولیت مرحله ای از عمر یک انسان است که اقتضائات و ایجابات ویژه خود را دارد. روح و جسم لطیف کودک ظرفیت درگیری و توان حضور در ماجراهای بزرگسالان را ندارد . شبیخون گسترده ی نظام صنعتی نوین به فرهنگ بشری و کاراترین ابزار آن یعنی رسانه […]

ارسال توسط :
پ
پ

گردآورنده : عبدالرحمن وهابی

 

دوران کودکی یا طفولیت مرحله ای از عمر یک انسان است که اقتضائات و ایجابات ویژه خود را دارد. روح و جسم لطیف کودک ظرفیت درگیری و توان حضور در ماجراهای بزرگسالان را ندارد . شبیخون گسترده ی نظام صنعتی نوین به فرهنگ بشری و کاراترین ابزار آن یعنی رسانه های تصویری خط فاصل و مرز حائل بین جهان کودکان با بزرگسالان را روز به روز بیشتر نابود می کند .

کشتار و خشونت ، آدم ربایی و سرقت ، برهنگی ، ناهنجاری های اخلاقی و فرهنگی و اجتماعی در انواع قالب های نمایشی و تصویری و حتی پیام های بازرگانی پیوسته در معرض دید کودک و بزرگسال – به طور یکسان – قرار دارد . انسانی که از دوران شیرخوارگی با یک جهش پا به جهان بزرگسالان می گذارد چگونه انسانی است ؟ آیا انسانی است که زودتر به مرحله ی بلوغ و بزرگسالی رسیده است یا بزرگسال و جوانی است که کودک و بچه صفت مانده است ؟ کتاب حاضر به روشنگری این موضوع پرداخته است  در این کتاب نشان داده می شود همانگونه که صنعت چاپ و رسانه های نوشتاری موجب بیداری و پیدایش « کودکی »  شد ، رسانه های الکترونیکی باعث زوال و انقراض آن گردیده است.

فصل اول : پیدایش و استقرار کودکی

این فصل به بررسی شرایط و عواملی که بی توجهی و بی اعتنایی جامعه را نسبت به دوران کودکی از میان برده و به مرحله ای رسانده که به پذیرش و ارج و قبول منزلت و احساس تعهد اجتماعی نسبت به طفولیت شده است ، می پردازد.

فصل دوم : زوال دوران کودکی

این فصل که به زمان حاضر عنایت دارد گذار از عصر و دوران گوتنبرگ ( مخترع صنعت چاپ ) – که پدید آورنده ی دوران کودکی است به دوران وعصر ساموئل مورس ( مخترع تلگراف ) – که تدوام و بقای دوران کودکی را به خطر افکند ، می پردازد .

نویسنده ی این کتاب  نیل پستمن استاد دانشگاه نیویورک ، جامعه شناس و پژوهشگر مسائل ارتباط جمعی ، از زمره کارشناسانی است که خطر کاربرد تکنولوژی بدون اخلاق را طی کتاب ها ، مقالات ، سخنرانی ها و مصاحبه های فراوان گوشزد کرده است .این کتاب توسط دکتر صادق طباطبایی ترجمه و توسط انتشارات اطلاعات منتشر شده است.

ثبت دیدگاه

2 دیدگاه برای “نقش رسانه های تصویری در زوال دوران کودکی”
  1. سلامل وه نه کا عبدالرحمن
    بحث بسیار جالبی است
    جنبه های مختلفی داره
    مرزهاش کجا باید باشه!؟!
    واقعا جای کار دارد
    به قول مادرم کاری کرده این تلویزیون که ” زاوله ی ۵ ساله ده سودیم مارو”

    پاسخ
  2. این شرح مختصر از کتاب واقعا تکان دهنده و هشداری است برای همه ما واقعا جالب بود و از این نویسنده ومترجمش بسیار سپاسگزارم

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.