جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2342 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
میزان تمایل به مطالعه در شهرستان پاوه
شناسه : 991

به گزارش خبرگزاری پاوه پرس، معمولاً برای بررسی میزان فرهنگ جوامع از معیارهای سنجشی استفاده می کنند. تجزیه و تحلیل معیار مورد نظر در نهایت منتج به کسب دادهای آماری می گردد که خود بیانگر جایگاه نسبی جوامع مورد نظر می باشد . یکی از این شاخص های سنجشی می توان به تیراژ کتاب ودیگری […]

ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش خبرگزاری پاوه پرس، معمولاً برای بررسی میزان فرهنگ جوامع از معیارهای سنجشی استفاده می کنند. تجزیه و تحلیل معیار مورد نظر در نهایت منتج به کسب دادهای آماری می گردد که خود بیانگر جایگاه نسبی جوامع مورد نظر می باشد .

یکی از این شاخص های سنجشی می توان به تیراژ کتاب ودیگری به شاخص مطالعه اشاره نمود. بی شک مردمانی که رابطه ی مستقیمی با کتاب دارند و اندیشیدن  را هنر خویش می دانند قطعاً موفق ترند و آن جامعه نیز مراحل  متعالی تری را طی طریق می نماید.

در راستای مسئولیتی که جمعی از خواص  شهرستان به اینجانب وجمعی دیگر از دوستان تفویض نموده اند با احساسی متفاوت با گذشته ی خویش در این وادی ورودی مسئولانه می نماییم به امید آنکه با همراهی وهمگامی صاحبان اندیشه موفقیتی نسبی حاصل گردد.

در واقع باید اذعان نماییم که هیئت مؤسس انجمن خیرین کتابخانه سازشهرستان، ساخت فیزیکی کتابخانه را آنچنان که مد نظرخوانندگان محترم است در برنامه رصد وپیگیری نمی نماید، هرچند که توسعه امر نیکویی است اما آن را به شیوه های دیگر دنبال می نماید .( تشکیل کتابخانه در جوار مساجد ، پارک ها ومیادین عمومی شهرو یا افزایش سرنه عضویت …)

محمدفاروق یوسفی در ادامه تصریح نمود: اولین هدفی که انجمن خیرین کتابخانه ساز شهرستان پاوه دنبال می نماید افزایش سرانه مطالعه در شهرستان می باشد .

در ذیل گفتگوی در خصوص یکی از ظرفیت های موجود کتابخانه های عمومی ونیز میزان تاثیرگذاری آن در ترکیب جنسیتی شهر پاوه جهت محققین وپژوهشگران عزیز تقدیم حضور می گردد.

101020135963رئیس انجمن خیرین کتابخانه ساز شهرستان پاوه افزود: یکی از طرح های جذاب وجالب کتابخانه های عمومی وجود سامانه کتاب من است که در راستای اعتلای عدالت فرهنگی جامعه و ترویج فرهنگ مطالعه در کشور راه اندازی شده است .

یوسفی در ادامه گفت: درصورتی که شخصی به کتابخانه مراجعه نماید وکتابی را مطالبه نماید ودر کتابخانه شهرهای شهرستان موجود نباشد مسئول کتابخانه از طریق سامانه اینترنتی کتاب من مراتب را  به نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتقل می نماید و پس از بررسی کتاب به آدرس کتابخانه مدنظر در اسرع وقت ارسال می گردد.

رحمت محمدی رئیس انجمن کتابخانه پاوه درخصوص طرح کتاب من در بخش کتابخانه وحدت (برادران ) افزود :در دو و نیم سال گذشته دربخش برادران ۲۳۴۵ عنوان جلد توسط اعضای محترم درخواست گردیده که ۱۴۴۹ جلد درخواست خرید برای آنان صادر شده و تاکنون ۱۰۸۹ جلد به کتابخانه واصل گردیده است. که در اختیار متقاضیان گذاشته شده وتعدادی نیز در انتظار وصول می باشند.

101020135962سرکارخانم شهلا رجبی مدیر کتابخانه بعثت (خواهران) نیز تعداد کتب درخواستی را ۴۷۴۸ جلد عنوان نمود وی در ادامه افزود ۲۳۰۸ جلد درخواست خرید داده شده و تاکنون ۱۷۱۶ جلد کتاب سفارشی دریافت شده است.

از دو آمار ذکر شده می توان به نسبت مطالعه در خواهران وبرادران پی برد ازخانم رجبی در خصوص میزان مطالعه در سال جاری وقیاس آن با سنوات گذشته در بخش خواهران جویا شدیم  ؟

ایشان افزود : خوشبختانه روند مذکور سیر صعودی دارد ، وی در ادامه تاکید نمود نکته قابل اهمیت را می توان در افزایش خانم های خانه دار به کتابخانه دانست موضوعی که قبلاً کمتر به چشم می خورد.

از خانم رجبی در خصوص مطالعه خانم های خانه دار سوال پرسیدیم ، خواهران چه منابعی را برای مطالعه انتخاب می نمایند.؟ وی در مقام پاسخ افزود: بیشترین میزان مطالعه خانم ها را در مطالعه کتب تربیتی برشمرد وعلاوه بر آن نیز کتاب های آشپزی ،خانه داری وآموزشی مورد توجه خواهران قرار می گیرد.

همین سوال را از آقای محمدی در بخش برادران به عمل آوریم ؟ ایشان در بخش برادران  عنوان نمود کتب کمک درسی در اولویت وبعداز آن کتب علمی وعملی  قرار دارد.

مدیران کتابخانه در ادامه به نکته ای اشاره نمودند که در بعضی از مواقع به تناسب نوع فعالیت میزان مطالعه افزایش می یابد برای مثال اگر مسئله ای برای شخصی پیش آید مراجعه کننده به کتبی رجوع می نماید تا به کمک آن بتواند دانش خود را افزایش و به نوعی آگاهی مذکور مانع ضایع شدن حق وحقوق آنان گردد. البته قبلاً چنین وضعیتی نداشتیم.

از مدیران  کتابخانه های پسرانه ودخترانه در خصوص راههای افزایش مطالعه در سطح شهر پاوه  سوالی طرح نمودیم که آقای محمدی به نمایندگی عنوان نمود به نظر اینجانب قفل کتابخوانی این منطقه در اختیار معلمان محترم می باشد اگر معلمان تحقیقی با موضوعات خاص ویا آزاد ارائه نمایند حضور دانش آموزان در کتابخانه های عمومی را موجب می شوند.  

از محمدی در خصوص مراجعه طبقات اجتماعی به کتابخانه سوال نمودیم ایشان افزود همه ی طیف ها به نسبت کم وبیش مراجعه می نمایند اما یک بازاری که مغازه سبزی فروشی دارد با همسر و فرزندانش مراجعه می نماید وبطور پیوسته ومستمر کتاب را برای خود واهل خانوار تحویل می گیرد که بسیار قابل توجه و جای تقدیر می باشد .

رئیس انجمن کتابخانه پاوه در پایان اظهار نمود از لحاظ کیفی راضی هستیم اما از بُعد کمی با توجه به شخیصه شهرستان جا برای فعالیت بیشتر وجود دارد.

درپایان ضمن تقدیر از سرکار خانم رجبی و آقای محمدی  به خاطر پاسخگویی به سوالات به عمل آمده از همه ی صاحب نظران و اصحاب قلم واندیشه این دیار درخواست می نماییم همه با هم در ترویج فرهنگ کتاب وکتابخوانی از هیچ کوششی مذائقه ننمایم، بنحویکه درپایان یک دوره ی زمانی مشخص همه با هم بتوانیم سرانه عضویت در کتابخانه  و نیز سرانه مطالعه را در قیاس با وضعیت موجود ارتقاء بخشیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.