جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2342 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
بازگشت شادی به نودشه
شناسه : 1438

بازگشت شادی به نودشه عنوان موضوعی بود که محمود مبارکشاهی فعال اجتماعی و زیست محیطی دیارمان در تماس با خبرگزاری پاوه پرس عنوان نمود. مبارکشاهی در ادامه به اهداف تشکیل صندوق خیریه “هانا”ی نودشه که توسط جمعی از خیرین وعلاقمندان این خطه از میهن اسلامی مان تشکیل گردیده اشاره نمود و افزود: فعالیت این صندوق […]

ارسال توسط :
پ
پ

بازگشت شادی به نودشه عنوان موضوعی بود که محمود مبارکشاهی فعال اجتماعی و زیست محیطی دیارمان در تماس با خبرگزاری پاوه پرس عنوان نمود.

نودشه+2

مبارکشاهی در ادامه به اهداف تشکیل صندوق خیریه “هانا”ی نودشه که توسط جمعی از خیرین وعلاقمندان این خطه از میهن اسلامی مان تشکیل گردیده اشاره نمود و افزود: فعالیت این صندوق  تنها متوجه، ارائه خدمات به بیماران، نیازمندان و دانشجویان بی بضاعت نیست بلکه مهمترین نقش کارکردی بانیان امر را در راستا، نهادینه نمودن تفکر چنین بینشی برشمرد که با انجام فعالیت های فرهنگی محقق می گردد.  

 

مبارکشاهی در ادامه تصریح نمود: تحقق بعضی از فعالیت ها با صدور بخشنامه و دستورالعمل های اداری انجام نمی گیرد، زمانی این امر تأثیرگذاری خویش را نشان می دهد که بومی سازی گردد و مردم بدان معتقد شوند، به همین مناسبت حرکت های مردم نهاد از ماندگاری بیشتری در جامعه برخوردار هستند.

محمود مبارکشاهی به تبیین برنامه مورد اشاره در خصوص فرهنگ سازی و در نهایت عملیاتی شدن اهداف مورد نظر اشاره نمود که ماحصل آن را داناخالقی در وبلاگ خبر شهر به رشته تحریر در آورده است که توجه کاربران ارجمند را بدان معطوف می نماید.

مراسم آشتی شکارچیان نودشه با طبیعت با شعار «ئەوە گێڵەی وەشی پەی شاروو نۆدشەی» و با حضور جمع کثیری از مردم نودشه برگزار شد، این مراسم راس ساعت ۱۷ در هورکان با حضور پرشور مردم نودشه و با مجری گری حکمت محمدی شاعر و فعال فرهنگی شهر نوسود شروع شد.

وی از حضور در جمعی که همه دوستار طبیعت و محیط زیست هستند را مایه ی خوشحالی و خرسندی خود دانست و گفت : افتخار می کنم در جمعی هستم که شکارچیان ما باور و اعتقاد خود را تغیر داده اند و مایه ی افتخار همه ی ماست که شکارچیان ما از این به بعد همیار طبیعت هستند و امروز با آمدنشان همه ی ما را خوشحال کردند.

 

وی در ادامه گفت: ما سر تعزیم برای این شکارچیان پایین می آوریم که همیار طبیعت شده اند و به امید روزی که همه ما کبک کوهی را به فراوانی ببینیم و با خواندن آواز خوششان صدای سر زندگی را در هورامان بشنویم.

محمود مبارکشاهی

اولین سخنران مراسم محمود مبارکشاهی فعال فرهنگی، ادبی و محیط زیست نودشه بود که در چند بخش سخنرانی کرد: مبارکشاهی ضمن تجلیل از شکارچیانی که با ادوات شکار در این مراسم حضور سبز داشتند گفت: این اوج انسانیت است که این عزیزان با یک فراخوان بی نام و دعوت رسمی بر آرزوهای دیرینه ی خود غلبه نمودند، وهر آنچه که بدان تعلق خاطر داشتند در طبق اخلاص تقدیم نمودند.

 

وی علاقه شکار چیان به کبک ها و عدم کشتن و اسیر کردن آنها را نشان طبیعت دوستی آنان دانست و گفت: همه ما از ته دل طبیعت را دوست داریم و این عمل شکارچیان عزیز نشان طبیعت دوستی دو چندان آنان است.

مبارکشاهی بخشی دیگر از سخنان خود را با مطلبی از هورامان تا هورامان شروع کرد و افزود: اولین حرکت پاسداری از محیط زیست از روستای درکی شروع شد و کاک احمد عزیزی تفنگ خود را شکست و همه ی ما از وی تشکر کردیم و همان روز ما بحث کردیم که این حرکت از هورامان شروع شده و بعد سراسر کردستان را پوشش می دهد و امروز بعد از ایلام و سقز و بوکان و بانه و کامیاران و نوسود امروز هم به نودشه عزیز رسیده و امید وارم این حرکت همچنان ادامه داشته باشد

 

این فعال محیط زیست، هورامی را طبیعت دوست دانست و گفت: به اعتراف مسئول محیط زیست شهرستان مریوان که ما با ایشان جلسه داشتیم با قاطعیت گفت که هورامی طبیعت دوست است و طبیعت از مقدسات این دیار است.

محمود مبارکشاهی اشاره ای کوتاه ای هم به اثرات این حرکت کرد و گفت: هر کبکی دارای بچه کبک روزانه ۴۰ بار به شکار ملخ می رود ملخی برای ثمر و باغات منطقه ما مضر است و همچنین یکی از دلایل شیوع بیماری زردی نبود کبک است چرا که قاتل جان گنه است.

 

وی در پایان سخنان خود حضور تنی چند از فعالان فرهنگی و محیط زیستی شهر نوسود در مراسم را مایه ی خوشحالی دانست و گفت: امروز نوسود و نودشه دست در دست هم داده اند و همه ما باید کمک کنیم بدونه تعصب و برادرانه برای آبادانی این دو شهر تلاش کنیم.

 

بعد از سخنان محمود مبارکشاهی نوبت به شعر خه میار رسید که مثل همیشه با مهارت خاصی که در شعر خواندن کسب کرده شعرش را خواند وی اشاره شعر را شکارچیانی دانست که هنوز به جمع این شکارچیان نپیوسته اند و این شعر را هم به همه طبیعت دوستان بخصوص شکارچیان حاضر تقدیم کرد.

 

کـوروش امینی

دومین سخنران مراسم کورش امینی فعال فرهنگی، ادبی و محیط زیست نودشه بود، کورش امینی حضور در چنین مراسمی که شکارچیان آن دلی به بزرگی کوهای دربن و یوزمه دارند  و با چنین دلی در جمع ما حاضر شده اند را مایه ی خرسندی خود دانست.

 

وی این مراسم را بنا به ماده ۳ بند ۱۲۱ قانون حقوق شهروندی قانونی دانست و گفت: طبق این قانون هر شهروندی وظیفه دارد که میراثی که طبیعت به او داده همچون امانتی گران بها از آن نگهداری کند و همانطور آن را به نسل آینده تحویل دهد.

 

امینی در بخشی دیگر از سخنان خود جای برای شکار در طبیعت هورامان ندید و گفت:طبیعت ما دیگر جایی برای شکار ندارد بلکه امروز بحث  جلوگیری از انقراض گونه های نادر طبیعت هورامان است.

این فعال فرهنگی وجود تفنگ در محیط اجتماعی خطرناک توصیف کرد و گفت: یک مجادله کوچک و ناچیز دارنده تفنگ را وسوسه می کند که از تفنگش برای ترساندن طرف مقابل استفاده کند ولی یک اشتباه یک عمر پشیمانی را به بار می آورد.

 

کورش امینی در پایان سخنان خود از مردم نودشه خواست که هر کدام پاسدار محیط زیست باشند و هر جا شکارچی دیدن وی را به مراجع مربوطه تحویل دهند.

 

حکمت محمدی

حکمت محمدی شکار کبک کوهی را هنر ندانست بلکه زشت ترین کار ممکن در دنیای امروز دانست وگفت: ما امروز از علمای دینی در خواست داریم این کار تا به اینجا مکروه بوده ولی امروز حکم نفس را برای طبعت دارد  فتوایی صادر کنند و این کار را حرام اعلام کنند.

 

اسماعیل نودشه یکی از شکارچیانی بود که برای آزاد کردن کبک هایش در این مراسم حضور داشت وی به نمایندگی از دیگر شکارچیان چند دقیقه ای سخنرانی کرد.

 

اسماعیل نودشه از همه کسانی که موجبات این مراسم را فراهم کردند تشکر و قدر دانی کرد و گفت: من از همه شما همشهریان می خواهم هرجا شکارچی غریبه ای دیدید نگذارید شکار کند و خود شما باید پاسدار محیط زیست باشید چرا که این زیستگاه مطعلق به ماست نه کس دیگری

 

وی علاقه خود را به کبک را انکار نکرد و گفت: شکارچیان ما علاقه زیادی به کبک دارند ولی ما با تفنگ به شکار آنها نمی رویم بلکه با دام گذاشتن  آنها را اسیر و بعد از مدتی آزادشان می کنیم هر چند این کار ما هم برای طبیعت ضرر داشته است

 

سپس مجری برنامه از «هاوارو نودشه ی» دعوت کرد تا شعری که از پیش در این باره آماده کرده بود را بخواند شعری که وصف بی حد و حسابش خارج از قلم و خودکار است.

 

مراسم با خوانندگی دو تن از خوانندگان هورامان یعنی کاک محمد خوش خو معروف به حمه له نوسودی و کاک فواد ضیایی معروف به فواد نودشه ای آراسته شد

 

اسلحه شکسته شد

نودشه2

 

در این قسمت از برنامه به واسطه اینکه اسلحه قاتل اصلی نفس طبیعت کبک های کوهی است فخرالدین قاچاق از شکارچیان حاضر در مراسم اقدم به شکستن اسلحه خود کرد که مورد تشویق حاضران در مراسم شد.

 

کبک ها آزاد شدن

این قسمت از برنامه که شکارچیان با دلی بزرگ کبک های خود را آزاد کردن و قفس های را در دم شکستن تا نشان دهند هورامی کسیست که کبک آزاد می کند برای ارزش های والای انسانی برای ارزش نهادن به آزادی و آزادگی برای تمام مخلوقات و موجودات هستی.

 

بعد از آزادی کبک ها قفس ها توسط خود شکار چیان سوزانده شدن و مراسم با رقص و پای کوبی شکارچیان و جوانان به دور آتش قفس ها به پایان رسید

 

 

نودشه+3نودشه5 

نودشه4

نودشه6

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.