چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Wednesday, 8 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2352 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
تب خال
شناسه : 1019

گردآورنده :یسری کریمی تب خال یا HSV تاول هایی ست که در اثر ویروس ساده و اختصاصی خیلی واگیر و در نواحی لب و اطراف دهان یا دستگاه تناسلی ظاهر میشود.به همین علت آن را به دو نوع مختلف از لحاظ مکان ضایعه تقسیم میکنند. نوع اول: ۱.HSV که در مجموع به صورت یک عفونت […]

ارسال توسط :
پ
پ

گردآورنده :یسری کریمی
تب خال یا HSV تاول هایی ست که در اثر ویروس ساده و اختصاصی خیلی واگیر و در نواحی لب و اطراف دهان یا دستگاه تناسلی ظاهر میشود.به همین علت آن را به دو نوع مختلف از لحاظ مکان ضایعه تقسیم میکنند.

نوع اول:
۱.HSV که در مجموع به صورت یک عفونت یا همراه با عفونت دیگر روی لب به خصوص در گوشه لب و دهان و صورت دیده میشودو بیشترین نوع تب خال ها از این نمونه است و بیشتر هم در کودکان شایع است و گاهی هم سبب ایجاد ضایعات وسیعتری خواهد شد مثل بلی ستر یا تب تاولی و از طریق بزاق دهان قابل انتقال است.بزرگسالان دارای ۹۰درصد آنتی بادی میباشند.
نوع دوم:
۲.در دستگاه تناسلی ظاهر میشود و باعث التهاب پرده مننژ  در مغز یا مخاط چشم میشود.
تب خال ممکن است روی انگشت هم ایجاد شود که به آن عقربک گویند.
بدون داشتن هیچ گونه علامتی بعضی افراد هم این ویروس را دارند.مثل پرستاران که دائم در تماس با بیماران میباشند و شاید به علت مقاوم شدن بدن آنها باشد اما میتوانند به دیگران ویروس را منتقل کنند.
تب خال به جنین داخل رحم نیز منتقل میشود و باعث تغییراتی در وضعیت جسمی جنین میشود. در مورد مادران باردار اگر هنگام زایمان ای ن ویروس را در دستگاه تناسلی داشته باشند نوزاد در همان روزهای اول تب خال دارد.


علائم:
درد
سوزش
زخم
تب
بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر چانه و گردن
خارش

تشخیص:
۱.معاینه و بررسی حدود تاول مکان آنها سنجش درجه حرارت و معاینه غدد لنفاوی
۲.آزمایش خون
۳.کشت ویروس
۴.آزمایش Tzank


درمان:
بیشتر مواقع تب خال نیاز به درمان دارویی ندارد مگر در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف شده باشد و یا تب خال تکرار شود(هر ۱۵الی ۳۰روز)در آن صورت نیاز به مصرف داروی ضد ویروسی خواهد بود مثل آسیکلوویر (برای درمان تب خال نوع اول).معمولا تب خال بین ۷تا ۱۰روز بهبود خواهد داشت به شرط آنکه با دیگر بیماری های ویروسی یا باکتریال همراه نباشد و سیستم ایمنی هم ضعیف نباشد که در این حالت مدت درمان طولانی تر است.گاهیاین عفونت ویروسی در سیستم ایمنی باقی می ماند و به طور متناوب در طول زندگی عود آن تکرار میشود و ایجادعوارضی میکند مثل تب آفتاب.
مشکلاتی که به ندرت پیش می آید:
۱.تورم پرده مننژ(مننژیت)
۲.آیجاد تاول در سایر مناطق پوست به صورت اگزمای پوستی
۳.عفونت چشم(تورم پلک و مخاط چشم)
۴.عفونت ریه (پنومونی)
۵.عفونت نای و گاهی هم عفونت انگشت
که در موارد فوق باید به پزشک مراجعه شود.یک روش سنتی هم هست و آن اینکه یک قطعه فلز آهنی را در یک حوله خشک قرار داده به مدت۲۰تا ۳۰دقیقه در فریزر بگذارید بعد آن را به مدت ۵روی تاول قرار دهید ظرف یک شبانه روز کاملا بهبودی حاصل میشود. از کالیدن هر نوع کرم روی آن خودداری کنید.

پیشگیری:
در مورد کسانی که آمادگی ابتلا دارند احتیاط زیادی لازم است و در موقعی که در تماس با افراد آلوده باشند.فاصله گرفتن و استفاده از ماسک هنگام صحبت کردن_ شستشوی کامل دست ها بعد از دست دادن_ خودداری از  رو بوسی کردن _استراحت بیشتر و دوری از عوامل استرس زا _از وسایل شخصی فرد آلوده از قبیل حوله _ریش تراش_سایر وسایل سرویس غذا خوری استفاده نکنید.
منبع:
Medical Information Dr. Ali Khaghani

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.