شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 27 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2342 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1908×
شناسه : 95

گردآورنده: میلاد یوسفی   بی شک، آخرین محلی که شما با وضعیت بدنی همدم هستید، تختخواب است. در آنجا نه ایستاده و نه نشسته اید، بلکه دراز کشیده اید. استخوانها، عضلات و مفاصلتان مجبور نیستند شما را نگه دارند و این کار به تشک سپرده می شود . پس نگرانی برای چیست؟ دلیل نگرانی این […]

ارسال توسط :
پ
پ
گردآورنده: میلاد یوسفی
 
بی شک، آخرین محلی که شما با وضعیت بدنی همدم هستید، تختخواب است. در آنجا نه ایستاده و نه نشسته اید، بلکه دراز کشیده اید. استخوانها، عضلات و مفاصلتان مجبور نیستند شما را نگه دارند و این کار به تشک سپرده می شود . پس نگرانی برای چیست؟ دلیل نگرانی این است که خوابیدن، متشکل از یک وضعیت طولانی یکسان است. اگر شما همیشه صبحها سخت از خواب برمی خیزید، احساس خستگی و کوفتگی دارید و عصبانی و اوقات تلخ هستید، بد استراحت کرده اید. نحوه ی خوابیدن شما باعث شده است که چنین احساسی داشته باشید. این خوابیدن، اثرات جانبی مثل سر درد، فک درد وحس سوزش شدن در دستگاه و بازوان نیز دارد. شما باید با کمک تختخواب، تشک و بالش روش مناسب خوابیدن را فراهم کنید. گودی وسط تشک باعث کشیدگی عضلات پشت می شود. بهترین راه نگه داشتن بدن در یک راستای خوب، استفاده از تختخواب مناسب است. هیچ گاه اهمیت هشت ساعتی را باید در تختخواب بگذرانید، دست کم نگیرید.

سعی کنید به طرز صحیح بخوابید. در آن صورت خواهید دید که بین درست و یا نادرست خوابیدن چه تفاوتی وجود دارد؟

ممکن است یک سوال برایتان پیش بیاید، که تختخواب مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

در اینجا پرداختن به این موضوع باعث طولانی شدن مطلب و انحراف از اصل مطلب می شود ولی به یک نکته اساسی اشاره می کنم که یک تختخواب باید داشته باشد. تختخواب باید حالت طبیعی قوس های بدن را حفظ کند. موضوع را بیشتر باز می کنم. اگر تشک خیلی سفت باشد باعث می شود که قوس کمر به صاف شدن تمایل پیدا کند . پس تشک سفت مناسب نیست. تشک شل هم باعث از بین رفتن قوس کمری می شود پس آن هم مناسب نیست.

 بنابراین تشک مناسب نه سفت باشد و نه شل. برای فهمیدن سفتی و یا نرمی تشک می توانید دو پتو را دو لایه کرده و روی هم قرار دهید. این حالت تقریبا استاندارد می باشد.


وضعیت های مختلف خوابیدن 

۱- خوابیدن به پشت:

اگر به پشت می خوابید، بالش کوچکی بین کمرتان و تشک قرار دهید تا گودی کمر را حفظ نماید. یک بالش مناسب زیر سر قرار دهید به نحوی که سر در راستای ستون فقرات قرار گیرد؛ یعنی با رویت از پهلو سر زیاد بالا و زیاد پایین نباشد، همچنین قسمت پس سری و گردن توسط بالش حمایت شود و روی بالش قرار گیرد تا گودی گردن حفظ شود. یک بالش نیز بین تخت و زانوها قرار می گیرد. تصویر زیر که مشاهده می شود خوابیدن فرد به پشت را نشان می دهد ولی حالت صحیح تر آن است که یک بالش کوچک زیر کمر قرار گیرد.

 

۲- خوابیدن به پهلو:

اگر به پهلو می خوابید، بالشی که زیر سر قرار می گیرد، باید به نحوی باشد که سر پایین نیفتد و راستای خود را حفظ کند. پای زیرین به اندازه ای که خودتان احساس راحتی دارید نسبتا کشیده و پای رویی خم باشد و یک بالش بین زمین و پای رویی قرار گیرد. البته یک اشکال در خوابیدن فرد در تصویر زیر مشاهده می شود و آن هم این است که بالش باید بین پای رویی و زمین قرار گیرد نه بین دو پا

 

۳- خوابیدن به شکم:

خوابیدن رو به شکم مناسب نیست؛ زیرا فشار زیادی به معده و سیستم گوارش وارد می شود. اینگونه خوابیدن موجب افزایش قوس کمری و همچنین برای انجام تنفس، سر به یک سمت می چرخد و این چرخش باعث می شود که سر از حالت طبیعی خارج شود. به عبارت دیگر، گردن و مفاصل بالای پشت، از حالت طبیعی خارج می شوند. البته درست است که این نحوه خوابیدن در مراحل فتق دیسک آرام بخش است، ولی فرد پس از بهبودی باید عادت فوق را ترک کند. با این حال اگر کسی رو به شکم می خوابد باید یک بالش زیر شکم و لگن بگذارد به طوریکه  قسمت زیادی از لگن را بپوشاند. این کار باعث می شود که قوس مهره های کمری افزایش پیدا نکند در پایان لازم می دانم به این نکته اشاره کنم که هنگام برخواستن از روی تختخواب با کمک دست ها بلند شوید و ناگهان از ناحیه کمر خم نشوید.

 

منبع: حرکات اصلاحی ترجمه یحیی سخنگوی

 

ثبت دیدگاه

12 دیدگاه برای “شیوه صحیح خوابیدن”
  1. سلام استاد، چرا واسه قسمتِ سوم عکس نذاشتی؟؟ اگه واسه تفهیم موضوع، عکس لازم داشتی در خدمتم!!! با اینکه میدونم خوابیدن به شکم مکروهه ولی چیکار کنم دستِ خودم نیست! به هرحال گفتم اگه عکس لازم داشتی من زیاد دارم، یه مجموعه دوستِ خوش سلیقه دارم که خوراکشون شکارِ صحنه هاس! ظاهرا مطلوب ترین سوژه های کارشون دیدنِ من در هنگامِ خوابه!! خدا نکنه من رو وقتِ خواب ببینن!!! بلافاصله دوربینهای نسبتا دیجیتالیشون رو واسه فیلمبرداری و عکسبرداری فعال میکنن!! بعدش لحظه به لحظه دارن تلاش میکنن تا وضعیتِ خوابیدنِ منه از دنیا بی خبر رو که توی دنیای خودم غوطه ور هستم ویرایش کنن و جوری من رو تنظیم بکنن که اثرِ هنریشون هر پدر مرده ی مصیبت زده ای رو از خنده روده بر کنه!!!!

    کا میلاد اگه میشه یه روشی معرفی کن که روی افرادی مثل من نتیجه بخش باشه!!! آخه این روش هایی که معرفی فرمودی روی من قابل اجرا نیستن!! من شبها اونور اتاق،کنار کتابخونه میخوابم، وقتی از خواب پا میشم سرم میخوره به میز کامپیوتر که اینور اتاق پارک شده!!! اتاق من شبها وقتی میخوابم خیلی منظم و قشنگه، صبح وقتی پا میشم انگار دزد اومده و همه چیز رو جابجا کرده، هیچی سر جاش نیست، موبایلم زیر چرخ خیاطیه، بالشِ زیرِ سرم رفته زیر پام و بالش زیر پام اومده زیر سرم، بالشِ سمتِ راستم زیر کمرمه و بالشِ سمت چپم روی شکمم، دستِ راست رو هم که گفتم با زاویه ای بالای صد درجه رفته پشت سرم و خلاصه شنیدن که بود مانند دیدن!!!!!!

    دستم به پانتولت کمکم کن!!!!!!!!!! ما هستیم یه کامیلاد!!!

    پاسخ
  2. سلام آقا متین،
    فک کنم شما یه مورد خاص و ویژه (جیاواز) باشین. ولی با وجود این خصوصیات ویژه باز هم می توانید در روش خوابدنتون تغییر ایجاد کنین. البته من در مورد زیاد غلطیدن اطلاعاتی علمی و آن چنانی ندارم ولی یه راهکار براتون پیشنهاد می کنم: تشکتونو یه جایی پهن کنین که یه طرفش دیوار باشه و طرف دیگشم با گذاشتن بالشهای بزرگ و مرتفع مانند دیوار کنین. اگه اینکارو انجام بدین بعید می دونم که دیگه از جاتون تکون بخورید.البته با این خصوصیاتی که از خودتون تعریف کردین بازم احتمال بالا رفنتون از دیوار هم وجود داره!! اگه تونستی خودتو مهار کنی بعد بیا از این روش هایی که مطرح کرده ام استفاده کن.

    پاسخ
  3. سلام
    مطلبتون هم جالب بود و هم مفید و آموزنده
    موفق باشید:}

    پاسخ
  4. با سلام و تشکر از کاک میلاد عزیز به خاطر مطلب ضروریشان…

    و تشکر از کاک متین برای نظرشان نمیدانم چه مقدار واقعیت بود و چه مقدار اغراق ولی به هر حال خیلی جالب بود (البته من یکی از اوون عکس های هنری رو فکر کنم دیدم…)

    پاسخ
  5. کا عبدالرحمن بهت حق میدم!!! بعضی وقتا جو میگیرتم و یکم توی تفسیر موقعیتها و احوالاتم اغراق میکنم ولی به هرحال این اوضاع، واسه من پیش میاد،شاید کیفیتش یکم متفاوت تر باشه!!!!
    در ضمن، به اونی که عکسهامو نشونتون داده بگید، داااااااررررم براااااااااش!!!! بذار بیاد روانسر، ترتیبشو میدم!!!!

    پاسخ
  6. (شیما)
    سلاو بو هه موی ئه و خوشه ویستانه وا له پینوس ئیش ئه که ن..
    ماندو نه بن . ئه مه ئه رکیکی گرانه و ئه رکی سه شانی ئیمه یه.
    ئه و خوینکاره خوشه ویستانه وا ئه م مالپه ره یانه پیک هیناوه.ئه ئه رکه یانه به دل و به گیان به سه ر شان گرتوه..
    پینوس بیروکه یه کی جوانه…هیوادارم ئه م بیروکه یه روژ به روژ گه ش ببیت و بدره وشیت…
    منیش زور پیم خوشه یارمه تیتان بده م…به و هیوایه
    سه رکه وتو و پیروز بن..
    (سه ر چه مه ی ژین)
    http://www.kordi88.blogfa.com

    پاسخ
  7. سلام کاک میلاد سلامت باشید،ممنون مطلب مفیدی بود.

    پاسخ
  8. سلامل وه نه کامیلاد
    دست گلت درد نکنه!
    به شخصه خیلی برام مهم نبود یه زمانی نحوه خوابیدن!
    یه بار یکی از همکلاسیام یه جمله قشنگ گفت!
    گفت من به راحتی کفشا و جای خوابم خیلی حساسم چون نصف عمرم تو این یکی ام نصف دیگه شو تو اون یکی!
    جالب بود به نظرم
    کلا به شدت منتظر این سبک مطالبت
    در مورد نحوه نشستن! مثلا
    کار با کامپیوتر و …. هستیم!

    پاسخ
  9. سلام دوستان، کاک خالد همکلاسیتون به نکته خیلی خوبی اشاره کردن،ما هر روز به طور میانگین ۷ ساعت می خوابیم. تداوم یک حالت نادرست در هنگام خوابیدن باعث بوجود آمدن ناهنجاریها و ناراحتی های مختلفی در بدن می شود. در تالار گفتمان یه مطلب گذاشتم و در آنجا به عنوان هشدار بیان کردم که بسیاری از بیماری ها از جمله دیسک کمر،آرتروز،زانو درد،گردن درد، انحراف جانبی ستون فقرات و … بر اثر تداوم حرکات نادرست در طول عمر بوجود می آیند. خیلی وقت ها با اصلاح یک یا دو حرکت نادرست می توان از اتلاف هزینه های سرسام آور عملهای جراحی و ناراحتی های ناشی از آن چلوگیری به عمل آورد. ان شاء الله قصد دارم که این مطالب را بیشتر باز کنم و تا حد توان شما را با انواع ناهنجاریهای بدن و روش اصلاح آنها آشنا سازم.

    پاسخ
  10. I liked it.+))

    پاسخ
  11. ممنون از راهنماییتوت

    پاسخ
  12. Khob boood:);)

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.